fbpx Skip to content

Mindig is azon gondolkoztál, hogy a Tetris-t és a dominót hogyan lehetne összeházasítani egy élvezetes játékban? Ha igen, akkor nem kell tovább törnöd ezen a fejedet, mert a Domino Drop, a hét ingyenes játéka és annak egyfős fejlesztő “csapata” remekül megoldotta.

Épp a Balatonra készülök, és mivel nem én vezetek, ezért gondoltam, keresek egy jó kis játékot a telefonomra, amivel elüthetem az időt a kocsiban, főleg ha a dugót nem sikerül elkerülnünk. Az App Store-t böngészve eszembe jutott, hogy hát hétvége van, ami nem jelent mást, mint hogy az Apple egy újabb alkalmazást tesz egy hétre ingyenessé.

Domino Drop képernyőfotó Domino Drop képernyőfotó Domino Drop képernyőfotó

A Domino Drop nem mai alkotás, így nem meglepő a szkeuomorfizmus rajta, de azt kell hogy mondjam, jól áll neki, sőt, még a különböző extra effektek is jók, nem tűnnek csúnyának vagy esetleg idejét múltnak. A játék szabályai és célja ismerős lehet mindenki számára, hiszen két elég ismert fizikai és digitális játék keverékével van dolgunk. A Tetris-hez hasonlóan keretek közé vagyunk szorítva és úgy kell leejtenünk a játék darabjait, hogy azok a lehető legkésőbb érjék el a pálya tetejét, hiszen akkor végetér a menet. Most viszont nem a Tetris, hanem a dominó szabályai szerint lehet eltüntetni az egyes elemeket. Nem kell egy sort szépen kitöltenünk ahhoz, hogy eltűnjön, hanem csak az a ényeg, hogy a dominó elemeket úgy pakoljuk, hogy azonos oldalaik egymáshoz érjenek és ezzel eltűnjenek.

Három játékmód áll rendelkezésünkre, ami apróbb szabálymódosításokkal operál, illetve a pálya és a dominó elemek kinézete is változik, ahogy az is, hogy látjuk-e előre, hogy mi lesz a következő elem vagy sem.

A Domino Drop két éve nem frissült már, de ez semmit se ront szerintem az élményen, hiszen hibákkal én nem találkoztam benne (iOS 11 esetén is működik), akinek az egész játék bejön, annak a három játékmód bőven elegendő lehet. Most a 699 Ft-os ár helyett pedig ingyenesen tölthető le és nincs benne se reklám, se alkalmazáson belüli vásárlás. Egy próbát mindenképp megér.

[appstore id=”955290679″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Hihetetlen, hogy mennyi szar játékot képes vagy kipróbálni és még cikket is írni róluk :).

  2. @Agent_H: feláldozza magát 😀

  3. Kedves Hori!

    A Plant Nanny alkalmazásról nincs kedved írni?
    Ez egy nagyon kreatív app-játék. Olyan mint egy tamagochi, különböző növényeket kell felnevelni, ugyanakkor ez egy vízivást motiváló és számláló alkalmazás is egyben.
    Nekem nagyon tetszik minden nap használom.
    Ha tudod, próbáld ki, hogy a nagy melegben nehogy kiszaradj!

    Szerintem érdemes a legelején legalább 500ml-es egységet megadni…

    Több, érdekesebb növényed lehet később, amikor elég magod nő! 😀

    Nagyon jó, ha tudod próbáld ki és írd meg nekünk, nagyon jó app.
    Nincs kedved? Soha nem szedem össze h megírjam rendes cikké nektek, pedig megérdemli az app hogy többen tudjanak róla.

    Köszi az eddigi sok ajánlást is, töltöm le és kipróbálom a domino-tetrisz kombót.


Add a Comment