fbpx Skip to content

Ez a hét a háromszögeké, mármint a heti ingyenes játék esetén biztosan, hiszen a YANKAI’S TRIANGLE, egy minimalista puzzle játék lett a Free App of the Week rovat szerkesztőinek e heti választása. Nagyon úgy tűnik, a minimalizmus és a puzzle játékok a kedvencei a szerkesztőknek, hiszen az esetek túlnyomó részében csak ilyeneket válogatnak be, de ezzel szerintem nincs is nagy baj, ha elég változatos a felhozatal.

A YANKAI’S TRIANGLE receptje elég egyszerű: csak forgasd úgy a háromszögeket, hogy a csúcsok színe/mintázata egyezzen és akkor összeolvadnak. Elsőre tényleg ennyi lenne ez a játék, de a pályákon előre haladva már azért a logikai érzékünkre is szükségünk lesz, mert csak nem akarnak összeállni azok a háromszögek.

Sok játék szerintem ott csúszik el, hogy túlbonyolítják az egészet, kötelező demó pályákon kell végig mennünk, mire végre belecsaphatunk a javába. Ezeke után vagy nagyon hamar túl nehézzé válik a játék, vagy épp túl sokáig túl egyszerű és nem okoz igazi, de mégis kellemes kihívást. Na hát ebben az esetben ez nincs így, hiszen nemhogy bemutatópályák, de még leírás sincs benne, egyből bedobnak minket a mély vízbe, persze nem a legnehezebb pályával, de mégis bele a közepébe. Eleinte egyet-egyet kell csak forgatnunk a háromszögeken, de később már arra is figyelnünk kell, hogy a legelső lépésnél mi hogy áll, mert a legvégén nem fog összeállni minden és kezdhetjük elölről az egészet, ami bosszantó tud lenni, de pont ez adja meg a játék zamatát. A háromszögek eleinte csak a csúcsukban egyszínűek és egy helyben vannak, de később a csúcsok osztottak lehetnek, ami miatt még nehezebb beforgatni őket a helyükre, és vannak olyan pályák is, amiken már automatikusan, szép lassan forognak körbe-körbe, ami még jobban megnehezíti a koncentrációnkat.

A vizuális világ letisztult és teljesen jól passzol a játék koncepciójához, de szerintem az extra effektek és a kijelző tetején látható számlálósáv valahogy nagyon csúnyára sikeredett, egyszerűen nem illik ide. Ezt leszámítva véleményem szerint egy elég jó kis játékkal van dolgunk, amivel ebben a hőségben jól el lehet ütni az időt, és arra se lehet panasz, hogy kevés pálya van benne, hiszen 1,74×10^26 található benne, ami nem éppen kevés…!

Töltsétek le most!

[appstore id=”1090292301″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment