fbpx Skip to content

Kis kihagyás után újra visszatérünk az App of the Week akcióhoz, amiben ugyebár az Apple minden héten egy alkalmazást/játékot csupán hét napra ingyenessé tesz. A rovat szerkesztőinek jó szokásához és ízléséhez méltóan most is egy remek puzzle platformerre, az illi nevű játékra esett a választásuk.

A játék főhőse, illi, egy szerethető kis szőrös, kukacszerű lény, aki engem elsőre egy jeti és a Végtelen történet sárkányának szerelemgyerekére emlékeztetett, de a fejlesztők állítása szerint ő egy fénylény vagy valami ilyesmi. illi egy olyan világba csöppen, ahol híján van minden fény és ő a túlélése érdekében össze kell hogy gyűjtse az utolsó fénykristályokat a világban.

Ebben a játékban nem is a történet a lényeg, így arról nem is ejtenék több szót, mindenki azt képzel az egész mögé, amit szeretne. A játék célja, hogy egy fura gravitációval rendelkező pályán platformról platformra ugorjunk, de úgy, hogy a megváltozott vonzást figyelembe véve jól érkezzünk meg és ne a mélybe zuhanjunk. A cél alapból csak annyi, hogy a pálya első platformjáról eljussunk arra platformra, amin a sárga portál található, amivel illi visszajuthat a saját világába és nekimehet utána következő szintnek.

Minden pálya rendelkezik extra küldetésekkel is, mint például az összes fénykristály összegyűjtése, a szint adott számú ugrás alatti teljesítése, stb. Ezeknek a célja, hogy néhány pályánként van egy kapu, amit csak akkor tudunk kinyitni, ha elég extra küldetést teljesítettünk, különben ott ragadunk és csak azokon a pályákon játszhatunk, amiket már amúgy is teljesítettünk, ezért érdemes minden pályát akár többször is megcsinálni, hogy az összes küldetés ki legyen pipálva, de ehhez persze más-más stratégiára lesz szükségünk.

Az irányítás egy ujjas, tehát nem azon fog múlni a siker, hogy a sok gombot jó időben és sorrendben nyomjuk meg, hanem csak annyi a lényeg, hogy megfelelő időben ugorjunk illivel. Többféle veszély is leselkedik főhősünkre: egyrészt ott van az, hogy egy rossz ugrás miatt a mélybe zuhan és kezdhetjük újra a pályát, halálos tüskék, lézer csapdák, stb. A színek és effektek remek módon el lettek találva ebben a játékban, de engem mégis a külnböző hanghatások nyűgöztek le leginkább, hogy mennyi mindent hozzá tud adni az élményhez, ha hanggal játszunk és nem lenémított készülékkel. Az illi szerencsére megfelelő módon ötvözi a paltformer és puzzle játékok legjavát, aminek köszönhetően nemcsak az ugrálásról és megfelelő időzítésről szól az egész, hanem sokkal inkább az extra küldetéseknél a taktikázásról, a legjobb megoldás meglátásáról, ami mindenképp plusz pont a fejlesztőknek.

Az illi több mint 60 egyedi pályát tartalmaz (és 170 extra küldetést), amelyek mindegyikén a gravitációval dacolva kell a kristályokat begyűjtenünk és eljutnunk a célba. A három különböző világ kellő változatosságot hoz a játékmenetbe, ami a pályák előrehaladtával egyre nehezebbé válik, így igazi kihívást tud nyújtani, főleg, ha nemcsak az a célunk, hogy elérjünk a célba, hanem a mellékküldetéseket is teljesítsük, amik ráadásul nagyon sok esetben egyszerre nem is teljesíthetőek. Szerintem az illi remek kikapcsolódást tud nyújtani ezekre a forró nyári napokra. Töltsétek le most!

[appstore id=”1064093693″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Framed 2 csak 99 forint, na az az ami megéri 🙂


Add a Comment