fbpx Skip to content

A MacRumors-on olvastam tegnap, hogy egy 2003-os aloldal továbbra is elérhető az Apple.com, azonban ezt mára már sajnos levette az Apple, így élőben már nem láthatjátok. Ettől függetlenül megörökítettük nektek.

Apple.com 2003-2006

A linkből és a termékekből lehet következtetni, hogy ez egy profi fotósoknak szóló oldal volt. Például az EOS 10D 2003-ban jelent meg, így ezért gondoljuk, hogy az oldal 2003-as, csak 2006-ban még az Apple frissítette, legalábbis részben, mert a gombok, amik továbbra is elérhetőek az Apple oldalán, egy 2006-os mappában vannak. Nézzük, mit is rejtett még ez az oldal.

Az Apple.com folyamatosan fejlődött az elmúlt években és manapság már sokkal fontosabb, hogy egy oldal mobilra, táblagépre is optimalizált legyen, mint számítógépre. A Szifon.com-ot is rengetegen olvassátok mobilról, főleg az alkalmazásunkból, és ez sokszor annak köszönhető, hogy ugye megosztásokból, linkekből érkeztek hozzánk. Az Apple 2003-as oldala egyébként egyáltalán nem volt nagy, főleg, hogy 2003-ban hazánkban a háztartások nagy részében még ISDN, illetve ADSL volt elérhető.

Apple weboldal 2003-2006

Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar jóval kevesebb, mint 1Mbit-es sávszélességhez juthatott hozzá, de az Apple oldala így is 1-2 másodperc alatt betöltődött. Természetesen 2003-2006-ban még csak WAP volt mobilra, tehát mobilra optimalizált oldalról nem beszélhetünk.

 

(Az Apple oldala 2003-2006-ból és 2017-ben az iPhone-on.)

Mindenesetre érdekes volt látni, hogy egy ilyen régi oldal manapság is helytállt és probléma nélkül betöltődött.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nahát, érdekes hogy nektek még működött, én tegnap néztem este és már akkor sem töltött be.. ????

  2. @KendiPeti: nyilván az archive.org-on egy csomó weboldal korábbi verziója elérhető, de a cikkben bemutatott oldal az apple.com-on is kint volt egészen tegnapig.


Add a Comment