fbpx Skip to content

A WSJ-n jelent meg néhány táblázat, amin az látható, hogy mennyire sikeres az Apple iPhone-ja a többi, hasonlóan népszerű termékhez képest.

iPhone és iPhone 7

Az iPod után az iPhone hozta a legnagyobb elismerést az Apple számára, az eladások továbbra is szárnyalnak, és az Apple-nek nincs oka aggodalomra, rengetegen veszik a készüléküket. Ebben a táblázatban láthatjuk, hogy az iPhone és a többi hasonló termék mennyi idő alatt mekkora eladást generált, például az iPhone 10 év alatt 1,2 milliárdot.

Mennyire sikeres az iPhone?

Jól látszik, hogy a legrövidebb idő alatt a legtöbb eladást generálta, legalábbis a fenti versenyzőkkel szemben. Természetesen eladás tekintetében vannak nála nagyobbak, akik nincsenek a listán, de értékesítés/idő tekintetében azért ez is elég impozáns. Az alábbi táblázatban pedig a 2006-os, iPhone előtti időszakot láthatjuk, illetve 2016-os évet, amikor már majd egy évtizede jelen volt az iPhone a piacon.

Sokan temetik az Apple-t, pedig jelenleg szárnyal a vállalat, arról nem beszélve, hogy hazánkban még annyira nem terjedt el a Mac-ek használata, mint más országokban. Így itthon még bőven van jövője a cégnek – persze ha a magyar fizetés is úgy gondolja.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ahhoz, hogy itthon, tömegcikk legyen a 800e forintos gépeknek max 150e ft-nak kéne lennie! Most nem azokról beszélek akik megengedhetik maguknak, ők vannak kevesen.. Azokbol is csak a 20-30% vesz Apple laptopot.. Sok embernek a használt laptop piac az elétképes megoldás… A nagy átlag max40-50 esetleg 60e forintig hajlandó elmenni… -jó lesz az, majd várok mig betölt.. stb… mondatokkal megfűszerezve. Amíg ez a nézet nem változik, addig az Apple gépek nem lesznek Magyarországon elterjedve..

  2. I8-at sztem érdemesebb lesz beszerezni más országból.

  3. Érdemes lenne megnézni a Samsung által lehívott statisztikát is….

  4. hihetetlen potenciál van az országban Macbook-értékesítés tekintetében a jövőre nézve 😀


Add a Comment