fbpx Skip to content

Mint tudjuk, hogy az emojik a legfontosabbak egy-egy iOS frissítéskor. Nélkülük a mai fiatalság már kommunikálni sem képes, létszükség a ???? és a ???? fej is!

Emoji

Ősztől már le hányhatjuk egymást üzenetben, sőt, akár jótündérek is lehetünk, vagy sellőfiúk! Nélkülözhetetlen, ugye? Egyszóval lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Mivel a Unicode szabvány folyamatosan frissül, így évről-évre új emojikkal gyarapodik az iOS is, így várhatóan most 69 darabbal. Nézzétek meg az alábbi képen a legnépszerűbbeket! ????????‍♂️

Küldhetünk majd egymásnak cuki sünit, zebrát, és dinót is, illetve végre a szülők brokkolival is vegzálhatják a gyerekeiket üzenetben. Egyébként ezek az emojik még nem is annyira durvák, mint amit a Samsung művel. Az gondolom már feltűnt mindenkinek, hogy minden rendszeren, iOS-en, Androidon vagy desktop rendszereken is sokszor más és más képekkel jelennek az elküldött emojik, na a Samsung készülékeken megjelenők nálam kiütötték a biztosítékot. ????????‍♂️????????‍♂️????????‍♂️

Nézzük meg, hogyan néz ki egy szimpla grimasz fej a rendszereken:

Dobpergés

Menjünk tovább a manapság általam is rengeteget használt ???? emojira. Ez a következőképpen alakul a különböző rendszereknél:

Dobpergés

Végezetül nézzük meg a gonosz ördög fej emojit, amihez már nem fűznék hozzá semmit:

Dobpergés

Érdemes még megnézni ezt és ezt és ezt az ikont, remélem a ti napotokat is feldobtam egy picit a Samsung elmebeteg emojijaival. ????????

Mivel az emoji karakterek a Unicode szabvány részét képezik, így ha a szabvány frissül, az abban elérhető új karakterek akkor is ott lennének a rendszerben, ha az Apple nem rajzolna hozzájuk saját ábrákat. A szabvány frissítése tehát megköveteli azt, hogy az Apple saját képecskéket készítsen az egyes karakterekhez, amelyek passzolnak az iOS-ben már megszokott emojikhoz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Még még még, ennyi nem elég. 😀

  2. Várom az első idiótát, aki az iOS fejlesztéseként kezdi kezelni a hírt.

  3. Filmes cuccok is jók lennének! Pl: R2D2, Stormtroper, Darth Vader vagy az ikonikus DeLorean DMC-12????

  4. Nos én nagyon szomorúnak érzem, hogy egy Apple nevű óriás nem sajnál időt, energiát és agyi kapacitást felhasználni arra, hogy az egyre okoskodó iOS rendszerekben elengedhetetlennek érzi az emojik gyarapítását…mert a fiatalok szeretik, sőt mit ne mondjak zabálják ezeket. A fiatalok azt szeretik és általában véve a “fogyasztók” amivel kapcsolatban az igényt felébresztik. Nos az emoji iránti igény felébresztése, táplálása, viszont nem jelenti egyben az igényesség felébresztését sőt! A szóbeli és ezzel párhuzamban az írásbeli kifejezőkészség emojikká sorvasztása a kultúra és az anyanyelv megőrzésének sorvasztása. Itt persze sokan azzal érvelnek, hogy nincs idő…! Mire nincs? Egy emoji elküldése helyett leírni azt, hogy szeretlek, várlak, jól érzem magam, beteg, esetleg szomorú vagyok…és ne is soroljam tovább. Én minden esetre így leírva köszönöm – egy emoji helyett – hogy elolvastátok!

  5. @postmaster: “Nos én nagyon szomorúnak érzem, hogy egy Apple nevű óriás nem sajnál időt, energiát és agyi kapacitást felhasználni arra, hogy az egyre okoskodó iOS rendszerekben elengedhetetlennek érzi az emojik gyarapítását…”

    de ugye végigolvastad a cikket?

    Mivel az emoji karakterek a Unicode szabvány részét képezik, így ha a szabvány frissül, az abban elérhető új karakterek akkor is ott lennének a rendszerben, ha az Apple nem rajzolna hozzájuk saját ábrákat. A szabvány frissítése tehát megköveteli azt, hogy az Apple saját képecskéket készítsen az egyes karakterekhez, amelyek passzolnak az iOS-ben már megszokott emojikhoz.

    az emoji karakterek a japán felhasználók számára kerültek a rendszerbe az iPhone OS 2.2-ben, még 2008 novemberében – amit szintén a szükség szült, mert más, Japánban használt készülékeken ezek már megtalálhatóak voltak, és az iOS-en másképp nem jelentek volna meg.

  6. @postmaster: Egy emoji sokszor kifejezőbb, mint leírni azt amit gondolunk. Például hosszasan kifejthetném a véleményem a hozzászólásodról, de sokkal kifejezőbb és egyértelműbb egy emojival megtenni ezt: ????.

  7. …de azért ugye nem köveztek meg, mert én kiállok az emberi kommunikáció évezredek óta alapvető formái a szó és az írás mellett?

  8. @postmaster: Dehogy, viszont akkor miértnem maradsz a jól megszokott papírnál és tollná a magyar posta szolgálatával karöltve?
    Ugye ez egy értelmetlen kérdés?
    Hát persze ,hiszen ez már régimódi. Vagyis legyünk modernek. Na az emojik is pontosan ezen modernséghez tartoznak.

  9. Egy papírra írt pár szónak más az üzenete mint a kimondott szónak vagy egy elektronikus üzenetnek. A hatékonysága mindnek tettenérhető. Meg van a helye és ideje egyiknek és másiknak is. Néha nem az információcsere sebessége számít, hanem maga az információ ill. annak a stílusa, üzenete vagy külalakja.

  10. Kedves Mr.Sandor! Értelmetlen kérdés? Egy kérdés soha nem értelmetlen, mert aki felteszi, azt valami érdekli, foglalkoztatja. Ön viszont nem kérdez, hanem összemos dolgokat és burkoltan sérteget. A szavak összefűzése mondattokká attól lesz írás, hogy azt papírra vetik legyen az akár egy virtuális papír és a továbbítás módját pedig az írást hordozó “felület” határozza meg. A modernség fogalmáról, aztán a hagyománytisztelet és maradiság közötti különbségről is tudnék Önnek néhány dolgot írni, de nem teszem, mert a kommentjei alapján ezek túlmennek az intellektuális érdeklődési körén. Így szabadjon hát egy közérthető idézettel Önnek – ha úgy tetszi kommunikációs – tanácsot adni. “Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó, és az elmúlt nap.” (G.F. Daumer)


Add a Comment