Instagram Live – megoszthatóvá váltak az élő videók

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egészen sok idő eltelt a legutóbbi Instagram cikkünk óta, aminek én kifejezettem örülök, hiszen elég “brutál” volt, amikor egy héten belül több olyan cikket is írnom kellett, amiben csak apró ujdonságairól kellett beszámolnom az alkalmazásnak. Most viszont a Live funkció frissült egy hasznos újdonsággal.

Instagram Live – megoszthatóvá váltak az élő videók borítókép

A Live indulásakor nem volt semmi módunk rögzíteni, lementeni az itt történteket. Ez nem olyan rég annyiban változott, hogy a lájkok és kommentek nélkül maga a nyers videó már lementhetővé vált, de mostantól akár már a Stories-ba is áttölthetjük a Live tartalmait.

Instagram Live – megoszthatóvá váltak az élő videók képernyőfotó Instagram Live – megoszthatóvá váltak az élő videók képernyőfotó

A Live előnye vagy hátránya (ezt mindenki maga döntse el), hogy csak azok tudták élvezni, interakcióba lépni, akik éppen akkor online-ok voltak – ha lekéstük, akkor buktuk az egészet. Mostantól, ha véget ér az élő videónk, akkor a sima mentésen túl átemelhetjük a Stories-ba is, ahol viszont már 24 óráig lájkokkal és kommentekkel együtt nézthető újra az egész, és a kijelző jobb és bal oldalát nyomkodva 15 másodperccel lehet előre, illetve hátra tekerni. Amennyiben valaki 24 órán belül több Live videót is kitett a Story-jába, akkor a kijelző felső részén látható nyilakkal lehet ezek közt váltani. A Stories sávban egy kis négyszögben látható, ha valaki épp élő adást csinál, ahogy ezt már megszokhattuk, de aki mentett Live videót tett fel, annál ugyanúgy egy négyszög jelenik meg a profilképe alatt, csak már ‘Play’ gomb található benne.

Instagram Live – megoszthatóvá váltak az élő videók képernyőfotó Instagram Live – megoszthatóvá váltak az élő videók képernyőfotó

Ez nyilván nem egy egetrengető újdonság, de szerintem azok, akik rendszeresen csinálnak Live videót és így tartják a kapcsolatot a rajongóikkal, biztosan örülnek ennek, ahogyan a rajongók is, hiszen nem maradnak le ezentúl semmiről se.

Te szoktál Live videózni?

Instagram
  • Instagram
  • Méret: 116.87 MB | Verzió: 126.0
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!