fbpx Skip to content

A szoftveres újdonságok mellett a WWDC alkalmával az Apple lecserélte a meglévő 9,7″ iPad Pro modelleket egy nagyobb, 10,5″ kijelzővel rendelkező verzióra, amely bár külső méreteit tekintve a 9,7″-estől nem jelentősen eltérő paraméterekkel rendelkezik, de a vékonyabb keretnek is köszönhetően egy lényegesen nagyobb kijelzőt kapott.

10,5 hüvelykes iPad Pro

A kijelző tekintetében az új iPad Pro modellek (mind a 10,5″, mind a megújult 12,9″) megkapták az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékekből megismert, P3-as, széles színskálájú kijelzőket, de ezek 120 Hz-es képfrissítési gyakoriságot is kaptak, amely jelenleg a standard kijelzők 60 Hz-es értékének duplája. A felgyorsult képfrissítésnek köszönhetően pedig még reszponzívabb lett az Apple Pencil használata is. Mit jelent ezt gyakorlatban?

Amikor meghallottam a 120Hz-et, azt mondtam ezt látnom kell! Már a 60 Hz is rendkívül gördülékeny használatot tesz lehetővé, de a 120 Hz-nél minden bizonnyal elmormolok majd egy WOW-ot. A külföldi kollégák már kezükbe vehették az új készüléket és videó is készült a 120 Hz-ről, amit viszonylag nehéz visszaadni, de nézzétek meg az alábbit:

Jól látszik, hogy a jobb oldalon lévő iPhone 7 kijelzője “darabosabb” ugyanakkora görgetési sebesség mellett. Ezt videón viszonylag nehéz visszaadni, élőben tényleg sokkal látványosabb lehet az iPad Pro 120 Hz-e. A fenti kis részlet ebből a YouTube videóból lett kivágva.

10,5 hüvelykes iPad Pro 120Hz képfrissítés

Mondhatjuk, hogy ez egy apróság, de van akkora különbség, mint a Retina és nem Retina kijelzők között, és ezt külföldi újságírók is így írták le. Az pedig hab a tortán, hogy valószínűleg az iPhone 8 is megkapja majd ezt a funkciót.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Nagyon jó, hogy nem szállnak bele a ppi harcba és inkább ilyeneket vezetnek be, mint a P3, a True Tone, vagy most a 120Hz.

    Mondjuk én biztos vagyok benne, hogy ezt csak a Pencil miatt csinálták meg. Tehát a True Tonehoz hasonlóan nem bíznék benne, hogy megjelenik ez iPhoneon, pedig annak több értelme lenne talán.

  2. Tipp: A 9.7es a 10.5os ipad kulso mereteit tekintve egyaltalan nem egyezik meg. Meg ha nem is sokat de szelessegeben es hosszaban is nott… es ezt mar tobb cikkben is hibasan irtatok

  3. A “lényegesen” nagyobb helyett is elég lett volna “valamivel” nagyobbat írni, hiszen 0,8 hüvelyk növekedésről beszélünk átlóban, ami ugyan kb. 2 cm, de arányaiban mégis csak alig 8%.

  4. Sziasztok! Egy kis segitsegre lenne szuksegem.. Nincs most sajnos idom utana olvasni, mert fullon vagyok munkaval – nyaralas elotti kapkodas, de ugy alakult hogy az iPad Air 2 -m elajandekoznam, es ujat szeretnek venni.. Mit erdemes most? iPad Pro -ban nagyon tetszik a pencil tamogatas.

    Az elmult evekben annyira stabil volt az Air 2 hogy nem is kovettem nagyon az iPad -el kapcsolatos fejleszteseket: tokeletesen megvoltam elegedve az Air 2 -vel.

    Erdemes most iPad Pro -t venni? Vagy jon majd az uj inkabb azt?

    Koszi a tippeket!

  5. @iRon242: Az az alig 8% milyen matekkal jött ki “arányaiban”? Mert ha az arányokat meg az átlót nézzük akkor az 20%. Az már azért jelentős egy majdnem ugyanakkora házban.

  6. @ef-dani: Szerintem sima matek. (osztás, szorzás – 9,7/100*8=0,77 – 9,7+0,77=10,47~10,5)

  7. @farkas63: Ja, hogy hibás a kiindulás, mert csak az átlókat nézi. Úgy valóban, csak köze nincs a valósághoz ????

  8. Az Oled paneleknél is számit a képfrissítés? Vagy ott másféle teknika van? Mert ha a 8-as oledel jön ki, akkor az már nem ezt kapja meg…

  9. @Jadeye: Nem kell az elkövetőt sarokba állítani, csak ha az embernek van smart cover/case-e és/vagy tokja, és utánaolvasás nélkül vált 9,7-es Proról 10,5-esre, akkor az áhított iPad kibontása után jön a hideg zuhany, hogy bizony az új iPad közel sem fér bele a régi tokba.
    Részemről ennyiről szólt a pontosítás.


Add a Comment