fbpx Skip to content

Több külföldi portál is lehozta már a 2017-es 12 colos Retina MacBook tesztjét, korábban 2016-ban volt frissítve ez a modell.

2017 Retina MacBook 12

2016 és 2017 között sok minden nem változott, de ennél a típusnál nagyobb az előrelépés, mint a 13″-as vagy 15″-ös Pro gépeknél. Itt is megkaptuk a Kaby Lake processzort, mely a legkisebb modellben 1.2GHz dual-core Intel Core m3 lett, ezen túl pedig 8GB memória és 256GB-os, gyorsabb SSD került bele. A 8GB memória bőven elegendő egy ilyen kis gépbe, a gyorsabb SSD pedig akár látványos gyorsulást is hozhat a fájlok másolásánál. Mi változott még?

Az új gép most már a második generációs, tökéletesebb pillangómechanizmusos billentyűzetet kapott, ezért már úgymond nem lóg ki a sorból.

Apple MacBook 12 pillangó billentyűzet

Mikor az első generációs kis MacBookot teszteltem, imádtam az új billentyűzetet, ez a második generációnál sem változott: jóval gyorsabban lehet vele gépelni, csak hozzá kell szokni. A 12-es méret az egyik kedvencem, ha utazásra kell a gép. Szinte mindenhol elférek vele, még akár a szűkös, fapados repülőjáratokon is, ahol tényleg semmi hely egy nagyobb laptopnak.

MacBook frissítés

Az Apple szerint 20%-kal több teljesítményre képes az új processzorral a gép, ami átlagos használat mellett észrevehetetlen. Ettől függetlenül a kis MacBooknál én úgy gondolom, érdemes az újabb változatot venni, mert az új processzor energiatakarékosabb, és az SSD miatt bizonyos esetekben tényleg gyorsabb lehet a gép a régebbi típusnál. Nézzétek meg a videókat:

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Hülye kérdés lesz, de egyéb specifikacióktól független az air vagy a macbook a gyorsabb?


Add a Comment