fbpx Skip to content

Az App of the Week szerkesztői az Apple-nél megint belenyúltak a jóba: egy újabb, igazán remek és eredeti koncepciónak alapuló játékot választottak a hét ingyenes alkalmazásának.

Framed borítókép

A FRAMED a képregényrajongóknak, krimi és kémtörténetek szerelmeseinek biztos nagy kedvencévé fog válni, de persze mindenki, aki nyitott az egyedi megvalósításokra, szintén nagyon élvezni fogja. Nem egy mai játékról van szó, de ez nem ront semmit rajta, sőt, a rengeteg díj, amit bezsebelt, csak növeli az értékét.

Framed képernyőfotó

Imádom a mostanság eléggé pörgő képregényes világot, filmeket, sorozatokat, de mégis maguk a képregények számomra kimaradtak valahogy a Garfieldon túl. Az ilyen füzetekben megszokhattuk, hogy a történet az egymást követő keretekben zajlik az oldal bal felső sarkától a jobb alsóig. A FRAMED ezt a megszokott történetvezetést azzal borítja fel, hogy a képkeretek össze vannak keverve és rá kell jönnünk, mi a helyes sorrend ahhoz, hogy a történet a megfelelő mederben haladhasson.

Framed képernyőfotó

A játék ugyebár egy kémtörténetet mesél el, amiről túl sokat nem szeretnék mesélni, mert azzal az egész lényegét rontanám el. A képkeretek megfelelő helyre mozgatásával kell főhősünket bejuttatni különböző helyekre, ellopatni vele dolgokat úgy, hogy közben észrevétlen maradjon. Amikor viszont beüt a baj, akkor menekülőre kell fognunk és megtalálni azt a képkeret kombinációt, amivel meg tud lógni hősünk az üldözői elől. Mindig csak képernyőn megjelenő képekkel dolgozhatunk és ha sikeresen megoldottuk a rejtvényt, akkor a képregény továbblapozódik.

Framed képernyófotó

A grafika tökéletesen illik a képregényes világba, jól működik a színes háttér a fekete figurákkal. Szerintem zseniális megoldás, hogy nem magát a kémünket kell irányítanunk, hanem az ő történetét, a mozgási lehetőségeit. Az a jó, hogy a FRAMED-ben nincs időlimit, élet vagy épp próbálkozásszám, csak egy a lényeg: rakd össze jól a történetet. Zseniális.

A FRAMED most egy hétig teljesen ingyenes tölthető a megszokott 1500 Ft-os ára helyett. Szerintem mindenképp érdemes beszerezni és kipróbálni, mert ilyen játék még nincs egy az App Store-ban. A történetet végigjátszva kedvet is kaptam hozzá, hogy elölről elkezdjem megint.

[appstore id=”886565180″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Már csak azt lenne jó tudni ebben az új csillivilli appsztórban, hogy hol listázza a hét ingyenes alkalmazását.
    Mert ha nincs ez a cikk, akkor bizony én nem szúrom ki.

  2. @lalamper: Még nem éles, ahogy szerintem Te is észrevetted nagyjából ugyanazokat látjuk minden nap, akármilyen dátum van. 🙂

  3. @lalamper: az Apple Design Awards mitt az iOS 11 előtti App Store-ban is eléggé el lett rejtve

  4. Sziasztok,

    egy elméleti kérdésem lenne: ha ezt letöltöm most az iPademre, amíg ingyenes, de pl. már csak akkor töltöm le az iPhone-omra, amikor már újra fizetős lesz, azonban mindkét eszközön ugyanazzal az Apple ID-val, iCloud fiókkal vagyok bejelentkezve, akkor az iPhone-ra még akkor is ingyenesen le tudom tölteni ezt az appot, amikor a “Többieknek” már fizetnie kellene érte?

    Ugyanez lenne az elméleti kérdésem az Apple Store appon keresztül (nem App Store) letöltött alkalmazások esetén, pl. a nemrég szintén postban közölt AirPano City Book-kal kapcsolatban is.

    Köszi előre is!
    Üdv,
    Dani

  5. @Jadeye: Köszi szépen!


Add a Comment