fbpx Skip to content

Az Apple újra a gyerekeket és egyben az ő szüleiket célozta meg az e heti ingyenes alkalmazással: az App of the Week keretében most a 2015-ben Apple Design díjjal jutalmazott Robot Factory-t választotta.

Robot Factory borítókép

Ez az alkalmazás a fejlesztők körében is méltán híres, de persze a 6-8 évesek, akik számára fejlesztették, egyszerűen imádják, így akinek ilyen korú gyermeke vagy egyéb családtagja van az, mindenképp lessen rá, mert egy igazán egyedi szemléletű gyerek appról van szó.

Robot Factory képernyőfotó

A Robot Factory fejlesztői számára a játékok jó része nem volt elég kihívást keltő a gyermekek számára. A LEGO játékokkal példálóztak, hogy a korábbi egyszerű csomagokkal mennyivel jobban el tudnak lenni a kicsik, mert csak a fantáziájukra van bízva, hogy mit hoznak ki az egészből, míg a mai készletek már erre sokkal kevésbé alkalmasak, irányítottabb az élmény. A Robot Factory ezt a szabad gondolkodást szeretné elősegíteni egy olyan játékban, ahol mindenféle érdekes robot alkatrészből a legfurább robotokat rakhatják össze a gyerekek.

Robot Factory képernyőfotó

Több millió kombinációjú robot állítható össze a különböző fejekből, törzsekből, karokból, lábakból és egyéb alkatrészekből, így tényleg csak a fantázia szab határt. Ez mind szép és jó, de talán egy igazán sikeres játékhoz ez kevés lenne. Az elkészült robotok nem a Transformerekhez, hanem sokkal inkább a japán szörnyes filmek lényeihez hasonlítanak és rovarszerűek.

Az elkészült remekműveket a gyerekek “élesben is” kipróbálhatják. A játéknak rendes fizikája van, aminek köszönhetően a kicsik megtapasztalhatják, hogy az összeállított gépezetük mennyire “életképes”, vagy milyen változtatásokra lesz szüksége, hogy a terepen sikeresen tudjon működni. A fejlesztők szerint egy repülő robotos játék sokkal egyszerűbb lenne, hiszen ott nem lenne szerepe a tereptárgyaknak, és elég lenne csak a hátteret mozgatni a robot mögött, de ezzel nem segítenék a gyerekeket abban, hogy megértsék, hogyan is működik a robotjuk és hogyan tehetnék még jobbá.

A játékot most egy héten át a szokásos 1490Ft-os ár helyett ingyenesen tölthetjük le, és iPhone-on, iPaden, sőt Apple TV-n is játszhatnak vele a gyerek, meg persze a gyermeklelkű felnőttek, sőt még iMessage matrica csomagot is kapunk vele. Szerintem mindenképp érdemes letölteni, mert végre egy olyan játékot tudunk adni a lurkóknak, amiből tanulhatnak is valamit.

[appstore id=”936966605″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment