fbpx Skip to content

A ladbible.com-on jelent meg egy érdekes videó, ahol rengeteg telefont láthatunk, amik automatikusan működnek, és értékeléseket hagynak az alkalmazásboltokban.

Kínai kattintó farm

A hamis App Store értékelések sem újdonság. Rengeteg olyan alkalmazás van, ami ezzel “szolgáltatással” kerül fel az App Store toplisták elejére, majd pedig alkalmazáson belül reklámokkal, és ilyen-olyan fizetési konstrukciókkal találkozhatunk, amik becsapják a felhasználót. Ez egy nagyon ronda és etikátlan megoldás a pénzkeresésre, de úgy látszik, működik. Az alábbi videóban láthatjuk, hogy hogyan néz ki egy ilyen kínai “vállalkozás”.

Itt több ezer telefonról beszélünk, hatalmas szobánkban, ahol folyamatosan működnek ezek a készülékek, és értékelik az alkalmazásokat. Mindezek mellett ugye “lájk” gyűjtésre is használhatóak ezek a farmok, amik elősegítik egy oldal vagy alkalmazás nézettségét.

Ezeket főleg a magyar App Store-ban egyébként ki lehet szűrni azzal, hogy megnézzük az alkalmazásoknál az értékeléseket. Ha furcsa, angol nyelvűekkel találkozunk, vagy esetleg a magyaroktól sok-sok 1 csillaggal, akkor azt ne töltsük le. Cserébe inkább használjuk a Szifon appot! 🙂

[appstore id=”478349163″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Nem teljesen tiszta számomra, hogy ilyen célre miért igazi telefonokat használnak, nem pedig virtuális gépeket vagy csak közvetlen api meghívásokat, a telefon és store közti kommunikációból kihámozva (mint a pokébot-ok első generációja)

  2. @predikator: Azért mert virtuális telefon esetén kb azonnal rájönnének hogy a gép virtuális. Nem feltétlenül ID hanem a telefon viselkedésének, ID-jainak elemzésével. A közvetlen API hívásokhoz meg azonosítókra, tokenekre van szükség amit sokkal egyszerűbb egy valós telefonon beütni és kész… A kommunikáció meg SSL- abból nem lehet kihámozni semmit. PLusz ezek a telefonok ma már elég olcsók így is termelnek elég pénzt szerintem… Sokkal egyszerűbb a telefon UI-ját vezérelni.

  3. Látszólag ezek mind Android telefonok.

  4. @iRon242: ezt a cikk nem is vitatja, hanem azt írja, hogy: “A hamis App Store értékelések sem újdonság.”


Add a Comment