fbpx Skip to content

A H. Moser Swiss Alp Watch márkáról sosem hallottam még, pedig nem 5 forintos órákat árul a cég.

Apple Watch klón

Rednél bukkantam erre a fenti csodára az iMagazinon, és rögtön néztem is, hogy ez most egy Apple Watch, vagy egy újabb Apple Watch szíj, de aztán be kellett látnom, hogy egy 7 millió forintos “utánzat”. 🙂 A cég két órát mutatott be, ami hasonlít az Apple termékére, elnevezésük Zzzz és Brrr.

Egyébként egy 100%-ig mechanikus óráról beszélünk, üres számlappal, és összesen 20db kapható belőle. Természetesen egy átlagembert valószínűleg teljesen megtéveszt, így hiába lenne egy 7 millió forintos, fehér arany H. Moser óra a kezünkön, akkor sem tűnne fel másoknak. 🙁 Szomorú.

Marc Newson

Mindeközben megjelent egy 12.000 dolláros, tehát 3.3 millió forintos homokóra is, ami ugyancsak köthető az Apple Watch-hoz. A fenti képen Marc Newson-t láthatjuk, aki az Apple Watch design csapatában dolgozik, azonban most úgy gondolta, hogy létrehoz egy másik órát is. Természetesen ez nem egy egyszerű homokóra, mivel boroszilikát üvegből készült és benne 1,249,996db “nanolabda” található meg homok helyett. Minden apró labda rozsdamentes acélból készült rézbevonattal, valamint egy speciális anyaggal, ami meggátolja a korróziót. Egyébként 10 percet képes mérni, tehát egy-egy forgatás 10 perc “lefolyást” jelent, ám azt nem tudni, hogy van-e annyira pontos, mint az Apple Watch.

Mondjuk ez a videó jó lett, érdemes megnézni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment