fbpx Skip to content

Az Apple eredeti láncszemes fém szíja a nem éppen olcsó termékek közé tartozik: 177 990Ft-ot kér érte a cég, és ez bizony nem az átlagfelhasználó pénztárcájához van szabva. Persze, akik órások, nem lepődnek meg egy ilyen árú szíjon.

SzifonStore láncszemes rozsdamentesacél fém szíj

Pár napja elérhetővé vált a fent említett szíjak alternatív változata a SzifonStore-ban, így aki szeretne az eredetivel kinézetben megegyező láncszemes fém szíjat, az most már tőlünk is megvásárolhatja. Eddig leginkább a csatokkal volt probléma, ha ilyen szíjat kerestünk, azonban a mostani változatnál már ez is teljesen megegyezik az eredetivel!

Külső jegyek, minőség

Volt már a kezemben eredeti láncszemes Apple szíj, sőt, most is ezzel hasonlítottam össze, de igazából teljesen feleslegesnek tartottam ezt az összehasonlítást a hatalmas árkülönbség miatt. A Nike+ órámhoz régóta szerettem volna egy szép, fekete láncszemes szíjat, amit az Apple még drágábban ad, mint a klasszikus fém színűt. Hivatalosan 217 000Ft-ba kerül a 42mm-es változat, ami így többe kerül, mint maga a Nike+ óra. A fekete alumínium tokhoz pedig leginkább a fekete szíjak illenek, mással ritkán lehet használni őket.

Egyszóval van összehasonlítási alapom, kíváncsi voltam, hogy 217 000Ft-os szíjat mennyire tudja helyettesíteni ez a változat.

SzifonStore láncszemes rozsdamentesacél fém szíj

Színben az eredetivel tökéletes megegyezőt kapunk, és ugyanez vonatkozik a csatra is, tehát pontosan azt a kényelmes pillangózárat kapjuk, mint az eredeti Apple-nél. A láncszemek szélessége és kinézete is ugyanaz, tehát külsőleg, kinézetben megegyezik az eredeti szíjjal. A láncszemeket viszont picit máshogy tudjuk kivenni-visszatenni, de nem kell megijedni, ugyanúgy könnyen, egyetlen mozdulattal tudjuk kiszedni őket, nem kell speciális célszerszám hozzá.

SzifonStore láncszemes rozsdamentesacél fém szíj

Viszonylag egy könnyű, rozsdamentes acél szíjról beszélünk, az órához való csatlakozása is megfelelő, és mivel matt, ezért a fekete alumínium sport órákhoz is ajánlom. Természetesen a színe picit eltér, sötétebb, de ez engem egyáltalán nem zavart.

A minőség nekem megfelelt, a megszokott fém szíjakhoz képest picit könnyű, és kérdéses, hogy a fekete meddig bírja, mennyi idő alatt kezd el kopni. A kopás egyébként nem egyedi, az eredeti fekete szíjra is érdemes jobban vigyázni. Körülbelül 2 hete használom, nem volt még vele ilyenfajta problémám. A csatt is remekül tart, az egész úgymond rendben van. Természetesen a kopás csak a fekete változatnál lehet probléma, az ezüstnél nem. Az óra méretét nem számolva a szíj 18cm hosszú.

Konklúzió

Összesen tehát kétféle változatban érhető el a SzifonStore-ban ez a fajta láncszemes szíj, klasszikus ezüst és fekete színben. Mindkettő teljesen megegyezik külsőleg az eredeti rozsdamentes acél szíjakkal, árban pedig nyilván a töredékük. Mindkét változat ára most akcióban 19 990Ft, a fekete változatot ide kattintva, az ezüstöt pedig ide kattintva tudjátok megvásárolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment