fbpx Skip to content

Az Apple viszonylag régóta nem frissítette a Retina 12 hüvelykes MacBookot, és a MacBook Airt. Az Air konkrétan 2015 óta nem frissült, ami elég durva.

Lehetséges MacBook és MacBook Air frissítés a WWDC-n!

Azóta persze jöttek az új MacBook Pro-k, és a 13-asból választhatunk Touch Bar nélküli gépet is, bár az is drága az Airhez képest. Tehát a 2015-ös MacBook Airnek továbbra sincs vetélytársa ár/érték arányban. Mark Gurman azt a pletykát hintette el, hogy végre frissülhetnek a fenti gépek, de igazából csak processzor frissítést kapnának.

A WWDC alapjában véve inkább szoftveres esemény, mintsem hardveres. De úgy tűnik, hogy esetleg egy processzor, illetve a korábban már említett Siri hangszóró és iPad Pro frissítés mégis beleférhet. A Siri hangszóró egy teljesen új hardvert jelent, de az iPad és MacBook frissítés csak apróság, mivel az iPad esetén csak változtatnának a méreteken, illetve az aktuális hardvert kapnák meg a laptopok.

Az új Kaby Lake processzorok egyébként tényleg láthatóan gyorsabbak a 2015-2016-os társaiknál. Senki sem tartja valószínűnek, hogy az Air megkapná a Retina kijelzőt a MacBook Pro mellett, illetve nem hiszem azt sem, hogy az Apple változtatna a portokon. Szerintem a MacBook Air most is remek gép, de nyilván már nem annyira éri meg megvenni a 2015-ös hardvert 2017-ben. Közel 1 éve írtam erről bővebben, azóta ugye a két hardver nem változott: Vélemény: 12 hüvelykes Retina MacBook vs. MacBook Air.

Ne maradj le a WWDC17-ről, kattints ide, hogy hozzáadhasd a naptáradhoz!

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Lathatoan gyorsabb mint pl a skylake? Tenyleg?:D

  2. erre a lathato gyorsulasra en is kivancsi lennek mert napi hasznalatban en nem tapasztalok tenylegesen erezhet gyorsulast a 2014 rMBP i5 es rmbp 15″ 2016 i7 kozt.. nyilvan ha xcode stbvel meghajtom gyorsabb. szerintem ugyanez lesz a kaby lake-el, egyfajta modon meghajtva lesz erezheto. akinek ez az igenye, valtson..


Add a Comment