fbpx Skip to content

A Telenor meglépte azt, amit már évek óta várunk hazánkban: végre náluk is elérhetővé vált a korlátlan mobilinternet belföldön.

Hello Data avagy korlátlan mobilinternet!

Más szolgáltatónál is lehetett már ilyen csomagot kapni, például a UPC-nél, azonban ott nem kaptunk fejlett, 4G-s hálózatot. Az új díjcsomagoknak hála mától korlátlan mobilinternetre is előfizethetünk. Érdemes megnézni az alábbi táblázatot.

Telenor Hello Data díjcsomagok

A táblázatban látszik, hogy belföldön nem kell fizetnünk az adatforgalmunkért, és hűségidő nélkül is igénybe vehetjük a fenti csomagokat. A hívásokat már sávosan kapjuk, a legolcsóbb díjcsomagban 50 percet kapunk havonta a díjcsomag havidíjában, majd pedig 35Ft-os percdíjért telefonálhatunk. A legnagyobb csomagban természetesen ez is korlátlan. Tehát 19.990Ft-ért semmilyen korlátot nem kapunk belföldön!

A korlátlan adatforgalom csak belföldön érvényes, EU országokban (1-es zóna) már korlátozottan használhatjuk:

  • Hello Data Start EU adat: 5GB-ot használhatunk fel díjmentesen havonta.
  • Hello Data Standard EU adat: 7GB-ot használhatunk fel díjmentesen havonta.
  • Hello Data Medium EU adat: 11GB-ot használhatunk fel díjmentesen havonta.
  • Hello Data Premium EU adat: 14GB-ot használhatunk fel díjmentesen havonta.

Összességében tehát ezek a csomagok azoknak érik meg, akik rengeteget interneteznek mobilon, akár havonta több GB-ot is forgalmazva, például internetről hallgatnak zenét, néznek YouTube videókat és így tovább.

Az új tarifákról bővebben ide kattintva tudtok olvasni.

A korlátlan mobilinternet szabályai

a. (Adathasználat szabályai)

A Telenor Hello Data tarifacsomagok kizárólag egyéni felhasználásra, a normál felhasználás szabályainak betartása mellett használhatók fel. Nem számít normál felhasználásnak, ha számlázási időszakonként az Előfizető nem kezdeményez legalább egy hanghívást, illetve ha a kezdeményezett hanghívások vagy a hívások átirányítása napi 24 órát meghaladó összidőtartamban történik. A Telenor Hello Data tarifacsomagok nem használhatók gépek közötti kommunikációra (pl. távfelügyelet). A Telenor Hello Data tarifacsomagokat hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is), ilyen pl. az alközpont, SMS küldő berendezés. A Telenor Hello Data tarifacsomagok ipari célokra nem használhatóak, ilyen különösen a telemarketing, ügyfélszolgálati tevékenység, tömeges SMS küldés. Nem rendeltetésszerű használat esetén a Telenor a szolgáltatást a számlázási időszak végéig jogosult korlátozni, melynek tényéről az Előfizetőt értesíti. A korlátozás alatt elérhető minimális szolgáltatásokat az ÁSZF 5.2. pontja tartalmazza.

b. (Mire nem használhatóak a tarifacsomagba foglalt percek és SMS-ek?)

A tarifacsomagban foglalt percek/SMS-ek és díjak normál díjas hívásokra és SMS-ekre vonatkoznak – azaz nem vonatkoznak a speciális hívásirányokra (Hangposta, hívásátirányítás, Pontos idő és Számlainformáció), a Telenor szolgáltatási területén belül díjmentesen hívható számokra, a tudakozók hívására és az azok által kapcsolt hívásokra, a belföldi/nemzetközi/roaming irányú fax-, adatalapú és mobil adatközvetítő szolgáltatásokra, emelt díjas hívásokra és SMS-ekre, Adományvonalak elérésére és MobilVásárlásra.

c. (A sebesség kezelésével kapcsolatos szabály):

A mobil technológia műszaki jellemzője, hogy a rendelkezésre álló erőforrások megoszlanak az adott földrajzi területen tartózkodó előfizetők között. A Telenor elkötelezett aziránt, hogy a hálózati kapacitások magas kihasználása mellett is a lehető legmagasabb ügyfélélményt biztosítsa előfizetői számára. A Telenor ezért a mobilinternet erőforrásainak megfelelő elosztása, optimális felhasználás érdekében dinamikus hálózatmenedzsmentet alkalmazhat, melynek hatására a szolgáltatás jellemzői változhatnak. Mindez a mobilinternet szolgáltatás korlátlanságát nem érinti. A Telenor egyebekben tájékoztatja az előfizetőt, hogy mobilinternet szolgáltatásra – a technológiai adottságok miatt, így például arra tekintettel, hogy valamennyi helyszínen nem lehetséges mobil szolgáltatás elérhetőséget biztosítani a környezeti sajátosságok miatt – általában véve nem vállal garantált sebességet, azonban az általános szabályoktól eltérően a Telenor Hello Data szolgáltatásra vállalni kívánja, hogy a fentiek szerinti hálózatmenedzsment útján nem csökkenti a letöltési sebességet 2 Mbit/s alá. A jelen pontban foglalt előírás nem érinti az ÁSZF Törzsszöveg 4.2. pontjában a hálózati torlódás megelőzése vagy hatásainak csökkentése iránti intézkedések alkalmazhatóságát.

Ti mit gondoltok az új tarifacsomagokról? Tetszenek? Esetleg emiatt váltotok szolgáltatót?

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Most akkor korlátlan, vagy 14gb? Azért az nem mindegy. Én dpi vip nél vagyok. Ott tényleg korlátlan volt és most azt is beszabályozták 24gb-ra. Ott is fizetek 19e forintot. Még mindig jobban megéri mint itt a 14gb-os, de ez sem korlátlan.

  2. @stei: Öcsém, a szövegértelmezéssel neked is gondok vannak, nem csak szegény Willis barátodnak. 😀
    KORLÁTLAN BELFÖLDÖN és csomagonként eltérő adatmennyiséget használhatsz el EU-ban! (1-es zónában)
    De a táblázatból nem szúrja ki a szemed mi? 🙂

  3. Öcsém nézd meg mi a szöveg címe korlátlan mobilinternet annak van egy jelentése az hkorlátlan

  4. Én tudom értelmezni hogy miről van szó csak akkor nem stimmel a cím mivel ez nem korlátlan

  5. UPC korlatlan mobilnethez csak annyit, hogy felhivtak kb fel ev utan, hogy sok az adatforgalmam es nem eri meg nekik. Javasoltak, hogy csokkentsem a hasznalatot. Jeleztem nekik, hogy a szerzodesben korlatlan szo szerepel. Erre ok megismeteltek, hogy tudjak, de mivel en tobbet forgalmazok mint az altalam befizetett havidij ezert ez nekik rafizeteses. Jeeztem, hogy ez nem az en problemam. Jeleztek ismet, hogy akkor szerzodesben foglaltak miatt fognak velem “eljarni”. En meg jeleztem nekik, hogy tudtommal nem husegidos a szerzodesem igy megkimelem a kedves “szolgaltatot” a bonyodalmaktol igy azonnali hatallyal felmondtam a szerzodest, amit el is fogadtak. Ennyit a korlatlanrol a tisztelt UPC mobilnetrol.

  6. @stei: belföldön korlátlan. a roaming az ezen felül egy plusz, az meg korlátos, de ez le van írva a cikkben.

  7. @stei:
    Te komolyan nem tudsz olvasni és még provokálod másikat, hogy okosnak hiszed magad.

  8. Az vagyok kecseg

  9. 6-20000 Ft/hó áron egy csomag se tetszik. Lehetne 2-3 ezer forintos havidíjú is köztük “ajándék percek” nélkül. Az persze jó, hogy most már vannak korlátlan adatos csomagok is, elvégre manapság már legtöbbünknek a net a fontosabb, de én azt várom, hogy az árukapcsolás megszűnjön végre a mobilpiacon. Úgy, ahogy annak idején az ADSL esetében is megoldották. Tehát x szolgáltatótól vehessem a hanghívást, y-tól az sms-eket, z-től az adatcsomagot. A hívószámomat meg a három közül akármelyiktől. Mindezt SIM kártya cserebere vagy több SIM-es készülék nélkül. Úgy valóban mindenki az ismerősi körére és a saját használati szokásaira tudná szabni az előfizetését, de így kompromisszumokra van kényszerítve.

  10. @rgbx: Korlátlan net mellett van még létjogosultsága ezeknek a “perceknek”? Ismerősökkel a magam részéről már így is valamilyen chat alkalmazásból tartom a kapcsolatot (és ez gondolom az okostelefont használók többségére igaz), amiknek van hívás funkciója is ráadásul. Korlátlan hívás, korlátlan “SMS/MMS” is jár így a korlátlan net mellé. A Telenor által kínált 50 perc bármilyen irányba opció az én igényeimet maximálisan kielégitené már most is. De ha jön a Digi, aki valószínű szintén nem megy a korlátlan net alá, esetleg reagál a Vodafone is meg a Telekom is hamar elfelejti ezt a mostani izéjét és ők is korlátlant kínálnak relative olcsón, akkor már a másik oldalról sem lesz gond az, hogy mi van ha neki kevés az adata.

  11. Hello mindenki. Látom megy a vita, mielött elèrzèkenyülnètek, tudom nem költözhet mindenki külföldre, de most vettem elôfizetèst, ès àtszàmolva 17500ft-èrt korlátlan a beszèlgetès, az Sms, 30gb adatforgalommal, ja ès kaptam mèg, plusz költsèg nèlkül egy Iphone 7plus 32gb telefont. A telenor ezzel az ajànlattal bekaphatja. ????

  12. Ya. Angliában.

  13. @stei: Juuujjj öcsém, gyorsan bújj el a világ elől mert… asdsd
    Tanulj meg olvasni és értelmezni, semmi baja nincs a címnek, se a cikknek, KORLÁTLAN mobilnet-t adnak BELFÖLDÖN! (MAGYARORSZÁGON BELÜL KORLÁTLAN MOBILNET A TELENORTÓL, íGY ÉRTED??!!!!!444)
    A(z) 5-7-11-14GB adatforgalom meg KÜLFÖLDÖN (EU-s országokban) használhatod el, de ott is csak az 1-es zónában.

  14. @CsukiZoli: 2000 forinttal többért ugyanezt a csomagot megkapod a Telenortól csak nincs korlátozva a neted… ????
    A korlátlan beszélgetés jó drágán pedig a legnagyobb átbaszás amit a szolgáltatók csinálnak. Amit egy átlagember beszél az bőven belefér a 10.000-es csomagba is. De hát amíg az emberek átlag 140 percért megveszik a korlátlan csomagot, addig miért ne kínálnák? (Te it fizeted ki az iPhoneod árát…)

  15. Kb 1 vagy 2honapja kerultem at a telenornal a kimaxolt tarifaba, korlatlan hivas es sms, roaming dij nincs, net 10 vagy 15gb. Na most nekem roaming nem is lenne erdekes, ellenben a korlatlan net nagyon is. Ilyenkor mi van? Cumi, mert husegidovel futok?

  16. Nem, at tudsz ra valtani, ott van a telenor oldalan

  17. @ef-dani: Igen, pont ezt írtam, hogy nekem sem kellenek az “ingyen percek”. A legtöbb emberrel szintén IM-eken vagy VoIP-on tartom a kapcsolatot, és csak akkor hívok, ha nincs net. A jelenlegi csomagom “korlátlan” netet tartalmaz havi 500 Ft-ért (áfacsökk óta még ennyi sincs). Persze ez 100MB teljes sebességű, utána korlátozott, tehát nem igazán összehasonlítási alap (de azért általában elég). A Telekomnál viszont a Telenortól pont ellentétes lépést tettek: a forgalomlassításos túlforgalmazás is megszűnt, így az eddig “kvázi korlátlan” csomagok is hard limitesek lettek (opcióként automata bővítéssel). A Vodafone-nál soha nem is volt lassítás. Viszont tematikus opcióként több szolgáltatónál is van, illetve volt korlátlan csomag (pl. böngészés + email). Kérdés, hogy mit lépnek ők a Hello datára.

  18. Érdekes, nekem jelenleg is lassít a Vodafone ha elérem az adatforgalmi keretemet… Bár szerinted ilyen náluk sose volt…


Add a Comment