fbpx Skip to content

Én régóta Spotify párti vagyok, nem nagyon győzött meg az Apple Music. Az utóbbi időben, ha útközben vagyok, akkor Spotify, ha otthon, akkor pedig CD minőségben a TIDAL-ról szoktam zenét hallgatni.

Spotify QR kód

Mindkét szolgáltatást más-más szituációkban használom. A Spotify azonban jóval komolyabban veszi a felhasználó visszajelzéseket, erre külön fórumot is fenntartanak, és időről-időre új funkciókkal bővül az alkalmazásuk is. A legfrissebb a Spotify Scannables avagy a Spotify-kódok, mely tulajdonképpen egy speciális QR kód, amit a fenti képen is láthattok. Segítségével egyetlen mozdulattal átküldhetitek ismerőseiteknek az adott albumot vagy számot vagy akár a saját lejátszási listátokat.

Spotify-kódok Spotify-kódok

A Spotify alkalmazáson belül keressük meg a “…”-ot, ami a megosztást jelenti. Ezután felül láthatjuk az egyedi Spotify-kódot, amire rányomva lementhetjük, vagy adott esetben megmutathatjuk ismerősünknek.

Hogyan olvassuk le ezeket a Spotify-kódokat?

Ehhez nem kell mást tenni, mint a Spotify alkalmazáson belül nyomjunk rá középen a kereső gombra, majd pedig jobb oldalt felül láthatunk egy kis kamera ikont. Ezzel elindítjuk a kamerát, amivel leolvashatjuk a kódot. A zene automatikusan elindul, illetve elmentjük a kedvenc zenei listáinkba is.

 Spotify-kodok beolvasása

Szerintem ez egy remek kezdeményezés. A zenészek megoszthatják kényelmesen akár offline, plakátokon is az aktuális albumjaikat. Reméljük az Apple Music és a többi szolgáltató is indít majd hasonlót.

Szifon.com Apple reklámok

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. nem értem mi a ráció abba hogy iPad-en ez nem működik.


Add a Comment