fbpx Skip to content

Az utóbbi időben szép lassan eltűntek a nagyobb cégek Apple Watch alkalmazásai az órákról. Ezt persze annyira már nem tolják a felhasználók arcába a frissítéskor, de például a Google Maps, az eBay, az Amazon és számos más cég alkalmazása esetén megszűnt az Apple órájának támogatása.

Apple Watch alkalmazások

Őszintén? Nem csodálom. Az Apple Watch alkalmazások lassúak, nagyrészt haszontalanok, és viszonylag kevés funkcióval rendelkeznek. Én magam egyetlen egy alkalmazást sem használok az órán. Kizárólag értesítésekre és mozgásra használom az óra funkción kívül. Szerintem a nagyobb cégek is belátták, hogy nincs értelme így fejleszteni rá.

Az a baj, hogy az első generációs óra hardvere lassú. A legtöbb embernek pedig ilyen van, és ezt belátta az Apple is, ezért adta ki a második szériát. Ezzel azonban továbbra is probléma van, mivel a watchOS nem fejlődik olyan gyorsan, és nem csak számunkra, de a fejlesztők számára se. Arról nem is beszélve, hogy még mindig viszonylag ritka az óra, főleg hazánkban.

Egyelőre tehát nem tudni, hogy mi lesz az alkalmazásokkal. Az Apple-nek kéne valami újat nyújtani, amin a fejlesztők újra elindulhatnának.

A Google kommentálta a térképek eltűnését, azt mondták, hamarosan újra elérhető lesz, de hogy mikor és milyen formában, azt egyelőre nem tudni. Reméljük, azért itt nincs vége az órán lévő alkalmazásoknak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Nekem csak a netatmohoz való alkalmazás van feltelepítve, semmi más. Nincs is értelme. Értesítés, ébresztés, néha telefonálás. Ha nem lenne hiányozna, de valójában semmi hasznosra nem használom 😀

  2. Én azért használok ezt-azt: Gymaholic iszonyat jó, Weather Underground, Azure Authenticator, Strava, Sygic.

    Sajnos a TuneInRadio is megszüntette, pedig a leírásban benne van

  3. Én pl szívesen használom rajta a ShopShare-t mert a párom napi szinten írja ami kell otthonra és mikor oda kerülök csak a kezemre nézek és ott ki is tudom pipálni amit megvettem, Ő látja otthon és ha kell még vmi hát gyorsan hozzáírja, ami természetesen az órán is szinkronban van.
    Na meg persze szintén az értesítésekre, bár vmiért ami VOIP alapon dolgozik (viber, whatsapp, groundwire) annak csak ha szöveg jön arról értesít, a bejövő hívások nem érnek át, míg a samu gear s2-re igen! FURA!

  4. Appstore-ban nem talalok ShopShare alkalmazást pedig erdekelne…

  5. @Agent_H:
    Bocs de nem a teljes nevét írtam ki, csak amit az app alá ír, úgy keresd, hogy Shopping Share Grocery és ad egy ikont kék alapon sárga bevásárlókocsival. Eddig ez amit találtam erre a célra a legjobbat. Lenne egy magyar app is a cetli, csak nem fejlesztik watch-ra sajna, pedig próbáltam hatni rájuk, ezzel az app-al, merítsenek ötletet, de eddig válaszra sem méltattak

  6. Én a cetlit használom.Az asszony felírja rá,hogy mit vegyek,és ha lemaradt valami akkor felhív:)
    Értesítésre a telefont használom(kiveszem a zsebemből és megnézem).Órának és ébresztésnek szintén.Nem is értem,hogy miért nem fejlesztenek rá,és miért nincs elterjedve?????!!:D

  7. @Kable: pedig a cetli is szinkronban van így ha lemarad vmi akkor hozzáírja, kilép az adott cetliből és újra be és megoszt akkor nálad is ott fog figyelni. an még mit behoznia az alkalmazásnak működésében a fent említetthez képest!

  8. Köszi

  9. Rendszeresen használom a következő alkalmazásokat:
    1Control Solo (garázskapu nyitó)
    CIB Bank
    DS Audio (Synology NAS-hoz)
    Energy Monitor (Efergy)
    Watchatmo (Netatmo termosztáthoz)
    Myatmo (Netatmo időjárás állomáshoz)
    WaterMinder
    Voice Recorder

    Amit nagyon szeretnék, de egyelőre nem megoldott: a Paradox riasztórendszer ki/be kapcsolása. Jelenleg ez csak telefonról működik…

  10. Hidd el ha vasarolsz sokkal jobb a kezeden kipipalni mint a telot elővenni vagy tartani és azt kezelni!
    Mindkettőt próbáltam mert az appot régebb óta használjuk mint az órát vettem és nekem is sokkal kényelmesebb, csak ránézek és közben haladok, szabadok a kezeim


Add a Comment