fbpx Skip to content

Emlékszem, hogy mikor az Apple bemutatta az első generációs Apple Watch-ot, mennyire menő is volt a nyomásérzékeny kijelző a Force Touch technológiával. Sejthető volt, hogy ez az újítás az iPhone-ba is előbb-utóbb meg fog érkezni és szerencsére nem is kellett sokat várnunk, csak a következő modellig, a 6s-ig. Igaz, a telefon esetén 3D Touch-nak hívja az Apple a funkciót, de a lényege ugyanaz, olyan lehetőségek jönnek elő a képernyőn, amik másképp nem jelennének meg.

Hosszú éveken át nyomkodtuk erősebben már a 3D Touch előtt is a telefonunk kijelzőjét, gondolván, ezzel nagyobb nyomatékot adunk a szándékunknak vagy épp egy játékban majd épp pont ettől száguld majd gyorsabban a kocsink. És egyszercsak ez valósággá vált, volt értelme erősebben nyomni a kijelzőt és tényleg olyan gyorsan ment a járművünk, amilyen erősen nyomtuk az üveget. Sokak számára varázslatnak tűnhet vagy épp humbugnak, hogy nem is számít az erő, egyszerűen csak hosszan kell nyomni a képernyőt, de ez nem igaz.

Saját tapasztalataim szerint viszonylag kevesen használják a 3D Touch-ot, legalábbis az én ismerőseim körében, de ez engem nem zavar, én előszeretettel használom nap, mint nap. Instagramon sokkal könnyebb így megkukkantani egy képet vagy egy e-mailbe belenézni anélkül, hogy ezzel olvasottá válna, és ugyanaz igaz az iMessage-re, de ha jól ki van találva egy alkalmazás, akkor az ikonjára nyomva is sok hasznos funkciót érhetünk el. Annyira megszoktam már ezt az újítást, hogy mikor az iPademet használom, mindig rácsodálkozom, hogy miért kezdenek el zizegni az ikonok és miért nem a kis gyorsindító jön elő. Az Apple évről-évre tesz azért, hogy a készülékei egyre strapabíróbbak legyenek, de sajnos még az iPhone 6s se törésálló, így ez a remek nyomásérzékeny előlap is be tud törni nagy bánatunkra. Az első sokk után nem kell megijedni, menthető még a készülék, elég csak behozni hozzánk az iSamuraiba és mi seperec alatt újjá varázsoljuk.

Az iPhone 6s volt az Apple első telefonja, ami elindult vízállóság felé, viszont a bemutatója során a cég erről még nem beszélt, ez megmaradt az iPhone 7 újdonságának. A készülék szétszerelését némileg lassítja az a tény, hogy a kijelző pereme és az alumínium ház érintkezésénél egy gumis ragasztó tömítés található, aminek az a célja, hogy hermetikusan lezárja a telefont. Ez a plusz tömítés elegendő ahhoz, hogy a készülék ne adja meg magát, ha beleesik a vízbe, de szétszedést kicsit bonyolítja, ugyanis a ragasztás miatt nehezebben enged el az előlap, műanyag pengetővel segítségével kell elválasztanunk a két elemet egymástól. A rossz panel kiszerelése ennél a modellnél se változott, hiszen a telefon kinyitása után először le kell csatlakoztatni akksit, majd a néhány csavar eltávolítása után az előlap csatlakozóit védő shield is mehet kifelé, végül pedig maga az előlap. Természetesen az új panelre át kell szerelni még a Home gombot és előlapi kamerát és társait, de mielőtt elkezdenénk beszerelni az új, végre nem törött előlapot, még gondoskodnunk kell a tömítés pótlásáról is.

A következő két hétben (május 14-ig) kedvezményes áron cseréljük az iPhone 6s készülékek pókhálósra tört előlapját, a részletekért kattints ide. A javítás 1 órát vesz igénybe és a szokásos 6 hónap garancia most se marad el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment