Simple alkalmazás – így vegyél könnyedén mozijegyet iPhone-on

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az internetes vásárlás már nem számít újdonságnak. Óriási online áruházak vannak, ahol csak interneten keresztül lehet bármit is megrendelni. Sajnos viszont rengeteg olyan szolgáltatás van, amit alapból nem lehet ilyen módon megvásárolni, vagy csak viszonylag körülményes módon.

Simple alkalmazás – így vegyél könnyedén mozijegyet iPhone-on borítókép

Vannak szolgáltatások, amiket számítógépen egészen jó kis oldalon keresztül meg tudunk venni, de sajnos mobilra egyáltalán nincsenek optimalizálva és inkább egy ‘Na majd gépről megveszem’ felkiáltással félre is tesszük a dolgot. Szerencsére van egy remek alkalmazás, a Simple, amivel többek között mozijegyet, autópálya-matricát, ételt, koncertjegyet, is vehetünk mobilról mindenféle kompromisszum nélkül.

Aki nem ismerné a Simple-t, annak el kell árulnom, hogy ez egy teljesen hazai fejlesztésű, integrált alkalmazás, amely a mobilfizetést ötvözi számos szolgáltatással, egy appon belül. Lényege és előnye, hogy nem kell több különálló szolgáltatást és alkalmazást használnunk, elég csak letöltenünk a Simple-t, és máris kiváltottuk vele több másik app vagy weboldal használatát.

Letöltése mindhárom mobil platformra (iOS, Android, Windows Phone) teljesen ingyenes, és bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, Visa vagy American Express bankkártyával, vagy OTP Cafeteria kártyával használható. Az alkalmazással közterületi parkolójegy, autópálya-matrica, taxi, mozijegy, színházjegy, koncertjegy, étel, ital is vásárolható. Emellett fizethetünk a WestEnd parkoló automatáinál, és megnézhetjük a környék partykínálatát. A papírpénzt és az aprót pedig végleg elfelejthetjük, elég lesz csak egy bankkártya és a Simple app. Az elérhető szolgáltatások és elfogadóhelyek köre természetesen folyamatosan bővül.

Mikor először hallottam a Simple-ről, egyből a mozijegyvásárlás volt az, ami miatt rányomtam a letöltés gombra. Budapestiként, ha moziba megyek, akkor az esetek túlnyomó részében valamelyik Cinema City terembe veszek megyet. Aki ismeri ennek a mozinak az oldalát, az tudhatja, hogy gépen teljesen jól használható, de mobilon azért hagy némi kívánni valót maga után. Az utóbbi években több olyan film is a mozikba került, amire akkora kereslet volt, hogy a mozik weboldala nem bírta a nyitás utáni rohamot és akár órákig elérhetetlen is maradt vagy annyira lassú volt, hogy nem is volt értelme vele próbálkozni. Több éve én intézem egy nagyobb baráti társaságnak a közös premier vetítésekre a mozijegyeket. Ez most a Zsivány Egyes esetén se volt másképp, és azt kell hogy mondjam, nagyon jól döntöttem, hogy a Simple-t használva vettem meg a jegyeket.

 Simple alkalmazás képernyőfotó Simple alkalmazás képernyőfotó

Előre tudtuk, mikortól lehet venni jegyet a filmre, ezért én már felkészülve vártam az időpontot. A gépen meg volt nyitva a Cinema City oldala, iPhone-on és iPaden pedig a Simple app, igaz, utóbbira nincs optimalizálva. Elérkezett a várva várt pillanat: a mozi oldala persze megadta magát és nagyjából 20 perccel később se talált magára. Az első pár percben nyilván én is bosszankodtam egy sort, de szerencsére a Simple szerverei bírták a strapát és gond nélkül megvettem azt a nem kevés jegyet, amire szükségem volt. Sok helyen utána megint azt lehetett olvasni, hogy már megint nem tudtak sokan jegyet venni, amire én magamban csak annyit tudtam mondani: Miért nem használjátok a Simple-t?

A szolgáltatás óriási előnye, hogy egy rövid regisztráció során megadjuk a bankkártya adataink, számlázási címet, stb. és utána már nincs semmi dolgunk, egy-két kattintással már vásárolhatunk is. A tranzakciók hitelesítéséhez a PayPass-hoz hasonlóan 5000Ft felett be kell írni a jelszavunkat, de ez legyen a legkevesebb a biztonságunk érdekében, de utólag ez módosítható, és akár minden tranzakciónál is kérhet jelszót az app. A Simple nem csak azért jó, mert mobilról sokkal könnyebben tudunk akár mozijegyet venni, mint egy böngészőből, hanem hogy maga a megvásárolt jegy is egyből ott van az alkalmazásban. Nem kell e-mailekből előtúrni a kapuban a jegyet, elég csak elindítani az appot és bemutatni a QR-kódot a mozis kollégának. Persze aki jobban szereti a PDF-eket, az e-mailben így is megkapja a jegyet és ki is nyomtathatja, de a rendszer annyira stabilan működik, hogy nekem sosem volt még olyan, hogy nem tudtam volna bemenni így a filmre.

Simple alkalmazás képernyőfotó Simple alkalmazás képernyőfotó

Mint ahogy a cikk elején is említettem, a Simple tudása nem merül ki a mozijegyvásárlásban, hanem ahogy mondani szokás, ez még csak a jéghegycsúcsa. Számomra ez az egyik leghasznosabb a mozijegy- és az újonnan bevezetett koncertjegy-vásárlási lehetőség, de persze mindenkinek más lehet az, ami miatt le fogja tölteni a Simple-t. Az alkalmazás ingyenesen elérhető az App Store-ból, kattints ide a letöltéshez.

Simple alkalmazás letöltése

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

 1. elég reklámszagú lett a dolog. 🙂 tényleg nem rossz app mondjuk, de azért pár alapvető dolog hiányzik belőle sztem. (pl. táccsID , kicsit átláthatóbb felület, több szolgáltatás meg ilyenek, kényelmi díj lehetne olcsóbb is, mivel vehetem én a mozi honlapján is a jegyeket online kényelmi díj nélkül is…)
  Egy szó mint száz, nagy lehetőségek vannak benne, de még elég gyenge a dolog.

 2. Hamar piar, tan lehet üzenni is: tok szuper lenne, ha a figyelmeztetésen túl az órán megjelennének a qr kódos jegyek is, mint a repjegyeknel. Nekem ez nagyon hianyzik.

 3. Én is mozijegy miatt kezdtem használni. A Star Warsra itt pl. előbb lehetett jegyet foglalni mint bárhol máshol. De kajarendelés is jóval egyszerűbb, mert nem kell bejelentkezni, címet megadni, kp-val vagy külön tranzakciós oldalon vacakolni a fizetéssel, hanem csak ki választom a kaját és megrendelés gombra nyomni. Onnan minden automatikus (szállítási cím, fizetés).

 4. @Ronaldo:
  Hát semmivel sem egyszerűbb mint pl a netpincérről, ahol mellesleg sokkal több étterm közül lehet válogatni.
  Jó app lesz ez de egy OTP azért ennél gyorsabban tudna terjeszkedni. Meg a felület is lehetne sokkal átgondoltabb sztem.

 5. @dave23.42: Mondjuk emlékeim szerint a netpincérben nincs regisztrálható bankártya (vagyis, hogy a rendelés gomb lenyomása után automatikus levonja az összeget), de ha igen, én kérek elnézést.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!