fbpx Skip to content

Kedvenc cukorzabáló, zöld kis űrlényünk, Om Nom egyik kalandja lett ezen a héten az Apple App of the Week ingyenes alkalmazása – a Cut the Rope: Magic számos olyan újítással örvendeztetett meg minket anno, aminek köszönhetően méltó utódja lett az eredeti játék és még mind a mai napig kellemes szórakozást tud nyújtani.

cut-the-rope-magic-cover

A Cut the Rope játékok lényege mindegyik részben az volt, hogy Om Nomot jóllakassuk cukorral és ez a legújabb, Magic névre hallgató részben sincs másképp. Ezek a játékok mindig is az ügyességünket és a logikai képességeinket tették próbára azzal, hogy a különböző tereptárgyakat megfelelően használva kellett eljuttattuk a cukorkát az űrlény szájába. A Cut the Rope 2-ben már láthattuk, hogy Om Nomon kívül más fura lények is léteznek, akik abban a részben csak plusz karakterként voltak a segítségünkre, míg a mostani részben Om Nom varázslatos módon alakot tud váltani, és ez adja a Magic fő csavarját.

cut-the-rope-magic-1 cut-the-rope-magic-2

A történet szerint egy gonosz pók varázsló ellopta az összes cukrot és elvarázsolta őket egy varázsige könyv lapjaiba, nekünk pedig az a dolgunk, hogy végig kísérjük Om Nomot a jelenleg több mint 100 mágikus pályán.

Ennek a résznek a nagy újítása, hogy a kis zöld lényünk több különböző alakot tud felölteni, attól függően, hogy a pálya megoldásához mire van szükség. Korábban, ha valamit reptetni szerettünk volna, akkor mindig a buborékok vagy a légfúvók segítségére volt szükségünk, most viszont például madárfiókává is át tudjuk Om Nomot változtatni. Szűk helyeknél össze lehet zsugorítani főhősünket, míg ha víz alá kell merülni, akkor hallá, ha arrébb kell mászni vele, akkor pedig egérkévé, de akár szellemet is csinálhatunk belőle, amikor is a tárgyak akadálytalanul áthaladnak rajta, csak vigyázni kell, hogy a cukorka érkezése előtt visszaváltoztassuk Om Nomot.

Szerintem Cut the Rope: Magic-kel remek játékot sikerült annak idején Zeptolabos srácoknak készíteni, bár ebben a részben az alakváltáson kívül túl sok újítás nem volt, de szerencsére nem is akartak a játék nevétől, vagyis a kötélvágástól túl messzire menni.

Akit eddig ez a rész elkerült, az mindenképp töltse le, mert iszonyatosan jó játék, de persze annak is jó lesz elővenni, aki egy kis nosztalgiára vágyik.

Neked melyik volt a kedvenc Cut the Rope részed?

[appstore id=”1044677336″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Ingyen… szokasos modon. Majd akkor lesz ingyen, ha nem lesznek alkalmazason beluli vasarlasok.

  2. @Kovács Péter: a játékban való előrehaladásodhoz nem kötelező egyetlen IAP-tartalmat sem megvenni.


Add a Comment