fbpx Skip to content

Szerda óta ingyenesen letölthető macOS-re és Windows-ra is a méltán híres StarCraft és a kiegészítője, a Brood War.

StarCraft és Brood War Mac-re és PC-re

A játék még 1998-ban jelent meg, nekem az egyik kedvencem volt gyerekkoromban. Külföldön azóta is rengetegen játszanak vele, de a klasszikus változat nagyon régóta nem futott már a legfrissebb operációs rendszereken. A Blizzard most frissítette és ingyenesen letölthetővé tette bárki számára, mivel hamarosan jön a felújított verziója.

A különböző játékélményt adó három játszható faj, az ezek között meglevő viszonylagos kiegyensúlyozottság, illetve az ezt folyamatosan javító frissítések nagyban hozzájárultak a kezdeti kereskedelmi sikerekhez. A játék az eladási listákon hamar az élre került; kiadásának évében, mintegy 1,5 millió darab fogyott belőle, így 1998 legtöbbet eladott játékszoftvere lett, 2006 júniusára összesen 9,5 millió példány lelt gazdára. Dél-Koreában egy tudatosan kiépített rajongói hálózat segítette a StarCraftot; a játék ottani felkapottságát jól jellemzi, hogy az eladások harmada – 2006-ig 3,5 millió példány – ebben az egy országban történt. A meccseket három televízió-csatorna közvetíti. A tehetségesebb koreai játékosok ennek köszönhetően sztárok, szerződésben állnak a tévétársaságokkal, szponzorokkal rendelkeznek, kiterjedt rajongótábornak örvendenek, továbbá a bajnokságokon való részvételért pénzt kapnak. A Battle.net összesített világforgalma a játék megjelenésének következtében nyolcszorosára emelkedett. Bár népszerűsége lassan apad, még ma is az egyik legnépszerűbb online játék a világon. (Forrás: wikipedia)

Aki esetleg nem ismeré, ez egy stratégiai játék, ami a már fent említett három faj: Protoss, Zerg, és Terran vezetésével játszható. Van benne egyjátékos, és többjátékos mód is, így érdemes az előbbiben kitapasztalni, hogy melyik faj illik hozzánk a legjobban. A játékot innen lehet letölteni: PC/Mac.

Bővebben pedig itt lehet olvasni a frissítésről.

StarCraft Remastered

A Blizzard nemrég jelentette be, hogy felújítja a klasszikus játékot, hogy a mai követelményeknek megfeleljen. Ez azt jelenti, hogy kap majd új Battle.net támogatást, nagyfelbontású grafikát, illetve egyéb olyan kiegészítőket, ami elérhető a StarCraft II-ben is.

Nézzétek meg a videót:

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Telóra mikor jelenik meg? 🙂


Add a Comment