fbpx Skip to content

Szíjkereső kalandozásaim következő állomásához érkeztünk. Most a nemrég elindított, kizárólag bőrszíjakkal foglalkozó kutatásom újabb gyöngyszemét, a Bullstrap szíjait fogom bemutatni.

Számos nejlon szíj után úgy gondoltam, hogy ideje a könnyed, színes szíjvonalat elhagyni és érdemes lesz a kicsit drágább, minőségi bőrszíjak felé fordulni. A nejlon szíjak is lehetnek bőven elegánsak, de nem véletlen, hogy a komolyabb klasszikus órákat kizárólag csak bőr- és fémszíjakkal lehet csak megvásárolni.

A Bullstrap szíjaira az Instagramon bukkantam rá és hát meg kell hogy mondjam, szerelem volt első látásra. A cég nem rendelkezik túl sok szíjjal, számszerűleg csak négy fajtával/színnel, de ezek mindegyike gyönyörű. Az örök klasszikus fekete és csoki barna mellett a khaki és egészen világos zsemleszín kapott helyet a repertoárban. Dani kollégával az utóbbi kettőre esett a választásunk. Azt gondoltam volna, hogy Dani a fekete sport órájához biztosan a fekete szíjat fogja választani, hiszen ez lenne a kézenfekvő, de végül a legvilágosabb, zsemleszínűt választotta és meg kell hogy mondjam, elég menő párosítás lett, de erről kicsit lejjebb ő fog mesélni. Addig pedig én fogom leírni, hogy általánosságban miért szépek és minőségiek a Bullstrap szíjak.

Ezek a szíjak a padded vagyis tömött kategóriába tartoznak, azaz plusz töltőanyag van a szíjba rakva, hogy az vastagabbnak, masszívabbnak tűnjön. Ilyen szíjam eddig még egyik órámhoz se volt, pedig a hosszú évek alatt sok bőrszíjat elfogyasztottam már. Mikor megjött a csomag a szíjakkal és az igényes dobozkát először kinyitottam, egy olyan intenzív bőrillat csapott meg, amit legutóbb Wagner Károly bőrdíszművesnél tapasztaltam. Furán hangzik, de egyszerűen élvezetes szaglászni a szíjat, érezni lehet a minőség illatát. A szíjat kézbevéve elég merevnek találtam, de szerencsére már első hordásra is elég jól kézre simul, persze kell neki pár nap, amíg megszokja a bőr, hogy melyik lyukba szoktuk a csat nyelvét tenni. Apropó, ha már a csatról van szó, akkor mindenképp meg kell jegyeznem, hogy ez végre egy olyan szíj, aminek más, merészebb kinézetű csatja van, mint az átlagnak, ez számomra nagy pozitívum.

A tömött kialakitásnak hála, az órát szemből nézve az egésznek ovális kinézete van, ami szintén egy üdítő látvány, hiszen a legtöbb szíjjal ez ugyanúgy lapos lenne, mint a maga az óra háza. A bújtatók számomra kicsit nagyok, de ahogy néztem, ez a legtöbb hasonló szíjnál is így van. Az én szíjam a sötétebb, khaki színű  (Vintage) lett. Sokat vacilláltunk Dánival, hogy melyiket válasszuk, de végül iszonyatosan megtetszett ebben a színben az, hogy a bőr erezete, mintája sokkal erőteljesebben látszik, mint a másik három esetében. Mivel a bőr természetes velejárója, hogy használat során némileg elszíneződik, a zsemleszínű pár hónap alatt sokkal sötétebb lesz, míg a sötétebb színeknél ez kevésbé lesz látványos. Most át is adnám Daninak a szót, aki elmondja, hogy egy fekete órához miért is választotta a legvilágosabb (Classic) szíjat a készletből és miért volt ez egy jó választás.

Dani: A sötét Apple Watch modellekhez mindig is egy kicsit nehezebb volt szíjat választani, mivel a világosabb verzióval ellentétben nem mindig néz ki jól egyes szíjakkal. Értelemszerűen ebből kifolyólag az asztroszürke Apple Watch-omhoz mindig sötét színű szíjakat használtam, többek között egy fekete Leather loopot és egy fekete szőtt műanyag szíjat. Most azonban úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy világos szíjat is, ezáltal kicsit feldobva a szinte mindig sötét tónusú kinézetét az órának azáltal, hogy nagyobb kontraszt van az óratok és a szíj között. Hori már említette, de nekem is muszáj megjegyeznem, hogy olyan finom bőr illata van a szíjnak, hogy ilyet már rég tapasztaltam, a Leather loopomnak szinte semmi szaga nem volt a kibontáskor, de ezen érződik a minőség illata. Az adapter színe nem 100%-ban egyezik meg az óratok színével, de az eltérés nem zavaró és a csat is kellő mértékben harmonizál az órával. Bátorítok mindenkit, hogy a fekete órához nyugodtan próbáljon meg világosabb szíjakat is.

Az, hogy csak négy szín közül választhatunk, elsőre furának, kevésnek tűnhet, de ez semmit se ront a minőségen. Túlzás nélkül azt kell hogy mondjam, a Bullstrap készíti az egyik legminőségibb bőrszíjakat, amikkel mostanában találkoztam. Egyetlen szépséghibája van a dolognak, hogy 38mm-és órához nem lehet kapni ezeket a szíjakat és az adapter és csat színe csak ezüst és fekete lehet. A Bullstrap volt olyan kedves és a Szifon.com olvasóinak ingyenes szállítást biztosít a SZIFON kuponkód használatával.

Neked melyik szíj tetszik a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. lehet csak én vagyok így vele, de nekem egyáltalán nem illik hozzá a bőrszíj…

  2. Ízlések és pofonok. Eddig egyáltalán nem hozott izgalomba a Watch, ezekkel a szíjakkal azonban rákívántam. Kedves tesztelők, olyan fotótok nincsen véletlenül amin látható az óra a szíjakkal bekapcsoltan is? (sprinboard vagy csak simán az óra) Köszi!

  3. A képeken szereplő 100%-ig megegyező szíjat vettem egy “népszerű kínai oldalról” a töredékéért, ingyenes szállítással (bocsánat, de ez van). Nekem nagyon tetszik, meg vagyok elégedve vele!

  4. Bekakálás, én tavaly augusztusban vettem Angliából, egy kis vállalkozás csinálja csak nem ezen a néven, ugyan ezek a színek, csat, kinézet, belső bevarrás minden, ugyan úgy eredeti bőrrel és csak 5 ezer volt, ezek az amcsik meg 100 dodóért tolják, nem semmik 😀 Szerintem az sem kizárt, hogy attól a cégtől veszik meg és rátolják a plusz 😀 Amúgy a szíj baromi jó én nagyon szeretem, csak tényleg a világoson az elszíneződés hosszú távon kicsit megcsúnyítja.

  5. És vajon az adapter minősége milyen?

    Én mostanában nagyon megszívtam az adapterekkel. Mindig ott ér meglepetés.

    A Southernstraps adaptere szó szerint kotyogott az órában. Rendeltem ebayról adaptert, de ott sem volt egyforma a minőség, óriási a szórás. Ugyanis az adapternek nagyon pontosan passzolnia kell. Mikor becsúsztatod, nem szabad szorulnia sem, de rés sem lehet ha oldalról belenézel. A gumiknak érdemben ki kell emelkednie a síkból, mert azok biztosítják a rugalmasságot. A bepöccenő kis clipnek is stimmelnie kell méretben. Mikor betolod, az a jó ha határozottan érezni hogy bekattan, utána mozgatva kicsit érezni hogy helyén van.

    A fenti szíjak kínai megfelelője engem is érdekelne.. köszi!

  6. @admin: mail elküldve 😉 + az adapter nálam tökéletesen passzol, rögzül!

  7. @admin: Ment a mail a részemről is.

  8. @Briarios: Megkérhetlek arra, hogy elküldöd nekem a linket ahonnan rendelted? Engem is érdekelne nagyon. Nagyon Meg köszönném! 🙂

  9. @Briarios: Húúú, köszi, ez tényleg bitang jól néz ki.
    Kérnék szépen én is egy linket a rendeléshez (szíj és adapter). Köszi!

  10. @Briarios: Tényleg nagyon jól néz ki. Légy szíves ossz meg egy linket a rendeléshez. Köszönöm 🙂

  11. @Briarios: Köszi szépen!

  12. @Briarios:

    Udv uram ! Egy kerdes, neztem az altalad linkelt verziot: Ez itt nem lotyog? Joval olcsobb mint a Bullstrap valtozat, de a kivitelezes nem tunik a legjobbnak. Mik a tapasztalatok?

    http://i.imgur.com/0cu6SX0.jpg

    Egyenlore vettem a Bullstrap -tol egyet, aztan rendelek egyet innen Ebay -rol is szerintem…

    Koszi,

    A


Add a Comment