USB-C–MagSafe adapter szabadalom az Apple-től

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mióta használom a 2016-os Touch Bar-os Retina MacBook Pro-t, azóta nem használok MagSafe-et. Így persze némi rálátásom is van arra, hogy milyen nélküle az élet.

USB-C MagSafe adapter

A MagSafe az Apple egyik legjobb találmánya, és ezt nem lehet vitatni. Számtalanszor megmentette már a gépeket, de úgy látszik, az Apple haladni szeretne a korral, és az új gépekre USB-C portokat rakott csak. Ezzel egyébként semmi probléma nincs, van rá átalakító, egészen aprók is, de igazából csak 3-5 év múlva lesz minden USB-C-s. Tehát hosszabb távon gondolkozik a cég, és ez igaz a MagSafe elhagyására is. Azonban úgy látszik annyira hiányzik az embereknek a MagSafe, hogy egy érdekes szabadalmat mutatott be az Apple, egy USB-C–MagSafe adaptert.

Mióta meg van az új gép, azóta egyszer sem hiányzott a MagSafe. Mindig oda dugom a kábelt, ahol nem tekeredik meg, végre az ágyban nem válik le véletlenül és mindig tölti a gépet. Nem hiányzik és nincs is szükségem erre a csatlakozóra, szerintem mára már inkább probléma, főleg a kábel megtörések miatt, mint előny. Ahogy a fenti képen láthatjuk, az adapter kilógna a gép házából. Ez pedig teljesen elfogadhatatlan, számtalan más gyártó csinált már hasonlót a telefonhoz és már Retina MacBookhoz is, de egyszerűen ronda. Nem praktikus és tényleg csak azt akadályozza meg, hogy véletlen lerántsuk, de több a hátránya, mint az előnye.

USB-C MagSafe adapter szabadalom

Ha az Apple készít egy ilyen átalakítót az elején biztos sokan használják majd, aztán kiderül, hogy ez mennyire nem praktikus és mennyire felesleges, mert akkor már ezt is ugyanúgy dugdosnunk kell, nem csak úgy rácuppan, mint a MagSafe. Szerintem csak nagyon elvétve kellhet egy ilyen átalakító az embereknek, az viszont pozitív, hogy lehet és esetleg megvásárolhatjuk majd. Egyelőre ez csak szabadalom, sokszor volt már, hogy a szabadalmakból nem lett semmi.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Egyetlen dolog miatt csinálhatta az Apple ezt a szabadalmat, ha nem arra, hogy új terméket állítson elő. A szabadalom birtokában a többi gyártónak jogdíjat kell fizetnie az Apple felé.

  2. “az Apple haladni szeretne a korral, és az új gépekre USB-C portokat rakott csak.”

    Azért szerintem egy méregdrága és főleg professzionális használatra szánt gépmnél a biztonságnak nem kellene kérdésnek lennie.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!