fbpx Skip to content

Mióta használom a 2016-os Touch Bar-os Retina MacBook Pro-t, azóta nem használok MagSafe-et. Így persze némi rálátásom is van arra, hogy milyen nélküle az élet.

USB-C MagSafe adapter

A MagSafe az Apple egyik legjobb találmánya, és ezt nem lehet vitatni. Számtalanszor megmentette már a gépeket, de úgy látszik, az Apple haladni szeretne a korral, és az új gépekre USB-C portokat rakott csak. Ezzel egyébként semmi probléma nincs, van rá átalakító, egészen aprók is, de igazából csak 3-5 év múlva lesz minden USB-C-s. Tehát hosszabb távon gondolkozik a cég, és ez igaz a MagSafe elhagyására is. Azonban úgy látszik annyira hiányzik az embereknek a MagSafe, hogy egy érdekes szabadalmat mutatott be az Apple, egy USB-C–MagSafe adaptert.

Mióta meg van az új gép, azóta egyszer sem hiányzott a MagSafe. Mindig oda dugom a kábelt, ahol nem tekeredik meg, végre az ágyban nem válik le véletlenül és mindig tölti a gépet. Nem hiányzik és nincs is szükségem erre a csatlakozóra, szerintem mára már inkább probléma, főleg a kábel megtörések miatt, mint előny. Ahogy a fenti képen láthatjuk, az adapter kilógna a gép házából. Ez pedig teljesen elfogadhatatlan, számtalan más gyártó csinált már hasonlót a telefonhoz és már Retina MacBookhoz is, de egyszerűen ronda. Nem praktikus és tényleg csak azt akadályozza meg, hogy véletlen lerántsuk, de több a hátránya, mint az előnye.

USB-C MagSafe adapter szabadalom

Ha az Apple készít egy ilyen átalakítót az elején biztos sokan használják majd, aztán kiderül, hogy ez mennyire nem praktikus és mennyire felesleges, mert akkor már ezt is ugyanúgy dugdosnunk kell, nem csak úgy rácuppan, mint a MagSafe. Szerintem csak nagyon elvétve kellhet egy ilyen átalakító az embereknek, az viszont pozitív, hogy lehet és esetleg megvásárolhatjuk majd. Egyelőre ez csak szabadalom, sokszor volt már, hogy a szabadalmakból nem lett semmi.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Mennyivel egyszerűbb lett volna ha beépítik. Igaz, akkor nem lehetne külön árulni az adaptert…

  2. Utángyártott volt nekem telefonhoz de azzal lassabban töltött. Tudom az telefon és nem MacBook. Nem kell letámadni.

  3. @White64GB: MagSafe-jellegű adapterekből csak utángyártott van az iPhone-hoz, de arra nem tudod rádugni a MacBook töltőjét.

  4. Világos. Telefon töltésről beszéltem. Telefon töltővel. Mágneses szisztémával ellátva. Bocsánat az Off topicért.

  5. @White64GB: Nekem is van ilyen itthon. Kettő is. Szar.

  6. Egyetlen dolog miatt csinálhatta az Apple ezt a szabadalmat, ha nem arra, hogy új terméket állítson elő. A szabadalom birtokában a többi gyártónak jogdíjat kell fizetnie az Apple felé.

  7. @ha5abe: Például, de nekem más féle márka van. Az a baj hogy ezek nagy része szinkronizációra nem jó.

  8. “az Apple haladni szeretne a korral, és az új gépekre USB-C portokat rakott csak.”

    Azért szerintem egy méregdrága és főleg professzionális használatra szánt gépmnél a biztonságnak nem kellene kérdésnek lennie.


Add a Comment