fbpx Skip to content

Ma reggel felkeltem, és nem az áprilisi viccek jutottak eszembe, hanem hogy egy éve indítottuk útjára a Szifon.com alkalmazás mostanság is használt 3.0-s verzióját.

Szifon.com iOS alkalmazás

Az app az elmúlt egy évben számtalan hibajavításon esett át, jelenleg a 3.1.2-t tapogatjuk, de a háttérben a szerver oldalon többször frissítettük már, például tegnap is. 🙂 Én azóta is büszke vagyok erre az alkalmazásra. És nem azért, mert olyan eget rengető felülettel vagy egyedi funkciókkal van ellátva, ami máshol nem található meg, hanem azért, mert szerintem logikusan, átgondoltan, apróságokat is figyelembe véve terveztük meg Danival és hoztuk létre Jadeye kollégával, illetve Zoli, Gergő fejlesztő munkatársakkal.

Az alkalmazás alig 1,8MB. Jól olvassátok. Majdnem elférne egy floppy lemezen. A cikkek folyamatosan optimalizálva vannak a mobil adatforgalom érdekében, így átlagosan 1, maximum 2MB szokott lenni egy cikk. Például a piros iPhone 7 cikkünkben rengeteg kép található meg, és viszonylag hosszú cikk is. Ennek betöltése mégis alig 1,4MB forgalmat generál.

Ha napi 1 cikket olvasunk, ami átlagosan 1,5MB, akkor a Szifon.com alkalmazás összesen egy hónap alatt 45MB-ot forgalmazna, ha tényleg minden nap elolvassuk a minket érdeklő cikket és nem vagyunk Wi-Fi közelben. Tehát a Szifon.com app nyugodtan használható bárhol és bármikor mobilinterneten is.

Az alkalmazás úgy lett tervezve, hogy minél gyorsabb legyen. Egy cikk betöltődése optimális esetben kevesebb mint 1 másodperc, a főképernyőn szinte azonnal betöltődnek a cikkek, kivéve persze push értesítéskor, mert akkor másodpercenként egyszerre több százan próbálják meg elérni ugyanazt a tartalmat.

Mikor az elmúlt évek visszajelzései alapján átgondoltuk, mi legyen a 3.0-ban, nem csillogó-villogó, animáció- és képfüggő alkalmazást szerettünk volna készíteni, hanem egy olyat, ami a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb és legkisebb helyet foglalja el a készüléken. Kicsit úgy gondoltunk rá, mint egyfajta zsebkönyvre, ami mindig a kezünk ügyében van, amiben minél könnyebben lehessen olvasni a cikkeket, és hasonlóan gyors és egyszerű legyen keresni és tájékozódni. Ezért a tipográfia felé indultunk el, és ez határozza meg magát az alkalmazást is.

A cikklistában könnyedén lehet keresni, bármilyen készüléken kényelmesen használható iOS 7-től kezdve, mivel gondoltunk a régebbi készülékek használóira is. Sokat gondolkoztunk a bal oldalon lévő menün is, hogy hogyan lehetne logikusabbá tenni. Végül maradtak az ikonok, és ezeket egy éve nem is változtattuk, szerintünk mindenki megtanulta már, mi mit jelent. Napi használat mellett ez nem jelenthet problémát. 🙂

A Szifon.com alkalmazást naponta több ezren használjátok, és mióta elérhető az App Store-ban, több mint 60 000 készülékre lett feltelepítve. Ez egyszerűen elképesztően nagy szám a hazai piacon, és látszik, hogy van értéke a befektetett munkánknak. Néhány hetente kapunk 1-1 levelet azzal kapcsolatban, mit lehetne fejleszteni, azokat időről időre vagy belerakjuk az alkalmazásba vagy pedig felírjuk. Hála a fejlesztőknek, nem kell az alkalmazást újból és újból beküldeni, hanem legtöbbször a háttérben is javíthatunk rajta anélkül, hogy az olvasóknak frissíteniük kellene. 🙂

Értékeld az alkalmazást

Számunkra a legnagyobb elismerés az App Store-ban való értékelés. Így amennyiben úgy látod, hogy tényleg egy olyan alkalmazást hoztunk létre, amiben szem előtt tartottuk az olvasóinkat, kérlek, értékeld a Szifon.com alkalmazást az App Store-ban. Ehhez nem kell mást tenned, mint elindítanod az App Store-t és rákeresned a Szifon.com-ra, majd pedig a vélemények fülön rákattintani a Vélemény írása menüpontra:

Vélemény írása - Szifon.com Vélemény írása - Szifon.com

[appstore id=”478349163″]

Értesítés a fontosabb hírekről

A Szifon.com-on sosem volt automatikus push értesítés, mindig is manuálisan választottuk ki azokat a cikkeket, amik szerintünk fontosak lehetnek számodra. Így amennyiben érdekelnek a legfontosabb hírek, mint például egy új iOS megjelenése, kérjük, kapcsold be az értesítéseket.

Ehhez lépj be a Beállítások, Értesítések menüpontba a készüléken, majd ott keresd meg a Szifon.com alkalmazást:

Szifon app értesítések

Végül pedig idén is fog frissülni az alkalmazás néhány új funkcióval, amivel kapcsolatban még nem mondhatunk semmit, de köszönjük a sok pozitív visszajelzést, és továbbra is szívesen várjuk azokat az ötleteket, amik még jobbá tehetnék a Szifon.com alkalmazást.

[appstore id=”478349163″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Frenetikus az app, nagyon szeretem. Egy építő jellegű dolog csak. Ha meg lehet oldani, hogy el forduljon az app, és ne csak álló helyzetben jelenjen meg, az szuper lenne 🙂

  2. A fekvő mód lehetőségèt nagyon sok app nem tartalmazza sajnos. De miért??? Ez engem is zavar. Sőt nagyon sok app nem tud magyarul sem pedig az appok egy részét magyarok készítik.

  3. @chester91: @sanyi970: igen ezt többen jeleztétek már, csak éppen a fekvő résznél is ugye rengeteg kijelzőméretet figyelembe kell venni, és itt most nem arról van szó, hogy csak iPhone, hanem iPad is. Plusz arról nem beszélve, hogy a fekvő módban mindent újra kell tervezni arra az adott méretre.

    Egyelőre ez is talonban van, hogy esetleg lefejlesszük.

  4. Nagyon szuper az app, minden nap használom, viszont van számomra két eléggé idegesítő dolog.
    1. Ha lefelé görgetem az ujjammal, nagyon gyakran előfordul, hogy úgy érzékeli, vissza akarok menni a főmenübe, majd kis anyázás után megint megnyitom a kívánt hírt, ismét tölt, majd görgethetek le oda, ahol tartottam az olvasásban.
    Lehet, hogy csak akkor érzékelje a visszalépést, ha a kijelző széléről húzom el az ujjamat?
    2. Régebbi cikkekre ha rákeresek, meg is találja, pl 2014-es vagy régebbi. Rákattintok,h el akarom olvasni, karikázik és összeomlik az app. Tudnátok ezeket javítani?
    A teló szerintem mindegy, de i6 és 7-nél jelentkeznek a problémák.

  5. @admin: köszi a gyors infót, persze ezt tudom, nyilván nem egyszerű dolog 🙂

  6. @prepasi: tudsz mondani egy cikket, aminél így összeomlik, hogy meg tudjuk nézni? mert pont egy ilyesmi hibát javítottunk legutóbb, de akkor ezek szerint nem minden esetben küszöbölte ezt ki.

    a cikklistába akkor lép vissza, ha oldalirányba húzod el a képernyő tartalmát balról jobbra – ez az iOS saját visszalépési módja, rendszerszintű dolog.

  7. Most megnéztem. NEM OMLIK ÖSSZE MÁR! 🙂
    Még egy hete is probléma volt ezzel, de most szuper! 🙂
    A visszalépés módja rendben van, nekem azzal van a gondom,h ne a képernyő bármej részéről történő balról jobbra húzás legyen a visszalépés, hanem mint pl a safarinál, csak ha a képernyő legszéléről húzom balról jobbra.
    Nagyon zavaró,h olvasom a cikket, jobb kezes lévén jobb hüvelykujjal scrollozok lefelé, de gyakran ezt balról jobbra elhúzásnak érzékeli a készülék.

  8. Nagyon jó app én is nagyon szeretem. Napi szinten nézem. Jó kis csapat vagytok és bejönnek a cikkeitek. Nekem egy kicsit zavaró dolog van, ez az elküldöm fekete sáv. Olvasás közben néha zavar.

  9. Az mitől van hogy a 2.0 s verzió anno betöltötte a cikkeket akkor is ha elfogyott a havi net keretem és csak a csökkentett net maradt, míg a 3.0 verzió már nem áll szóba velem?
    (Valamint ezt az “elküldöm” gyász szalagot tényleg jó lenne átrakni máshova mert konkrétan eltakarja azt a gombot amivel ezt a kommentet meg tudnám osztani.)

  10. Az alsó menü sávba nem lehetne tenni?

  11. @Sanyy: az elfogyott a net kérdésre a választ a szolgáltatódnál kell keresni: újabban már általában nem forgalomlassítás van, hanem konkrétan nincs internetkapcsolat. ez tehát nem az appunk verziójától függ.

  12. Én csak a hozzászólások számozását hiányolom, amit már többszőr megígértetek, hogy megnézitek de valahogy mindig elsiklott felette a figyelem… 🙂 Meglehetne ezt még oldani? Az elküldöm sáv mióta megjelent, azóta random modon eltűnik a cikk mentésének lehetősége.

  13. @Jadeye: @Sanyy: Ha offline lemented a cikket, akkor ugye akkor is tudod olvasni, ha a net elfogyott. Pl Wi-Fi közelben még lemented aztán útközben el tudod olvasni. 🙂

  14. @Put2: Megnézzük, azt hittem ezt már azóta beleraktuk, őszintén nem figyeltem. 🙂 Tudnál majd küldeni ugyan úgy egy screenshotot, ha eltűnik a cikk mentése gomb? 🙂

  15. Elküldtem az emailt a képpel. ☺️

  16. Engem is megszivatott már hogy mikor gyorsan pörgetek akkor valamikor oldal irányba is mozdul az ujjam és visszadob a főmenübe. Amúgy én megvagyok elégedve az applikációval.

  17. Minden egyes alkalommal be kell lépnem ha kommentelni akarok. Most is. Ha be pipálom hogy emlékezzen rám akkor is.

  18. @White64GB: Én 3 napja léptem be, azóta belépve vagyok, érdekes hogy téged kiléptet. Szerinted milyen időközönként?

  19. @Gallai András Balázs: de ha lejjebb görgetsz akkor ugyan úgy látod nem? Mármint a kép alapján én azt látom, hogy lejjebb tudsz görgetni.

  20. Én folyamat látom. Kicsit zavaró megmondom őszintén.

  21. @admin: Nem tudom. Erre még nem gondoltam. Figyelni fogom. Milyen időközönként léptet ki normálisan?

  22. @White64GB: Hát ezt jó kérdés. 😀 én nem szoktam hozzászólni mobilról, csak mikor valamit tesztelni kell direkt az appon belül. Akkor néhány napig nézegetem, de nem szokott engem kiléptetni.

  23. Köszönjük a munkátokat, napi rendszerességgel használjuk az alkalmazást. ????????

  24. Nekem is nagyon tetszik az App. Annyi megjegyzésem volna csak, hogy amennyiben lehetséges, a cikkekben lévő képeket címkézzétek meg, szerintem ez a látóknak nem fogja az élvezeti értéket csökkenteni, míg VO-val a cikkek minőséget ugranak, nem img270aB287564 lesz csak a kép helyén. Ezt egy ideig csináltátok, aztán leszoktatok róla.

  25. Apróság, de látszódhatna az alkalmazásban a Status Bar. Egyébként nagyon jó az alkalmazás! Csak így tovább!

  26. @mrdeet: ha megnyitsz egy cikket, akkor látszódik. a cikklistában nem.


Add a Comment