fbpx Skip to content

Újabb hét telt el, ami nem jelent mást, mint hogy újabb alkalmazást tett erre a hétre ingyenessé az Apple az App of the Week akciójának keretében. Most se lehet okunk a panaszra, hiszen egy remek logikai puzzle játékot, a Blyss-t kapjuk meg erre a hétre.

A rovat szerkesztőinek szokásához passzoló módon megint csak egy minimalista látványvilágú alkotást sikerült választaniuk a Blyss “személyében”. Ez nem is baj, hiszen egy játék inkább attól lesz jó, hogy az ötlet mögötte és a játékmenet is jó, és ha ez megvan, akkor nem is kell, hogy elég csilli-villi legyen a grafika.

A Blyss elsőre egy roppant egyszerű játéknak tűnik, hiszen elég csak kis négyzeteken húzogatnunk az ujjunkat ahhoz, hogy azok eltűnjenek. Még a tutorial során ráeszméltem, hogy bizony ez nem ilyen egyszerű. Minden négyzeten annyi bogyó van, ahányszor át kell húznunk rajta az ujjunkat. Húzhatunk függőlegesen, vízszintesen, “kígyóvonalban”, de átlósan nem. A lényeg, hogy az adott pályán meglásd azt a húzási mintát, amivel minden négyzetet csak annyiszor érintesz, ahány bogyó van rajta, nem többször. Egyedülálló négyzet nem maradhat. Egy húzás minimum három négyzetet kell hogy érintsen.

Röviden ennyi a Blyss lényege és az alapszabályai, de ahogy egyre ügyesebbé válik a játékos és egyre nehezebb pályákkal találja magát szembe, annál több apróságra kell figyelni. Három játékmód közül választhatunk, viszont eleinte csak az Endless mód érhető el, a többihez még ezt-azt teljesítenünk kell, hogy feloldjuk a lakatot rajtuk. Az Endless mód, ahogy a neve is sugallja, végtelen, de csak akkor, ha elég ügyesek vagyunk. Ebben a módban különböző kihívásokat kell a pályákon túl teljesítenünk. Ezek a kihívások elsősorban pontokat adnak, amikkel hibázás esetén újra tudjuk próbálni a pályát vagy épp megmenteni az egész sorozatunkat.

A pályák mindig véletlenszerűen generálódnak, ezért sosem fordul elő az, hogy ugyanazt a pályát kell újra és újra megpróbálni. A Blyss most ingyenes, viszont vannak benne alkalmazáson belül megvásárolható tartalmak is, de ezek jó része inkább csak kinézetbeli vagy épp az elakadást segítők extrák. Érdemes letölteni, mert kellő módon megmozgatja az agyunkat, de mégsem kell vele hosszú órákat játszani, hogy élvezhető legyen.

[appstore id=”991563953″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment