fbpx Skip to content

Durva! A Samsung szokásosan előbb lépte meg azt, amit az Apple-nek már tavaly meg kellett volna. Bemutatták a Samsung Galaxy S8 és S8+ készülékeket.

Samsung Galaxy S8

Igazából itt a Szifon.com-on nem akarok foglalkozni vele (noha azért érdemes szemmel tartani a konkurenciát!), inkább egyfajta kibeszélőnek indítanám ezt a cikket, ahol az olvasók elmondhatják a véleményüket a Samsung ezen termékeivel kapcsolatban. Azt már tudjuk, hogy mindkét készüléken elhagyták a fizikai gombokat a főképernyőről, és ezáltal egy “futurisztikus”, teljes kijelzős készüléket kapunk.

Persze a frissítés nem csak ennyiből áll. Gyorsabb hardvert is kapott a készülék, és az ujjlenyomat olvasó mellé arcfelismerést is. Mindezek mellett pedig még vízálló is, tehát mindazokat tudja, amiket már az iPhone 7-nek is kellett volna, azonban az Apple még csak egy új designt sem adott nekünk.

Ha van pár percünk, nézzük meg a The Verge videóját, és a hivatalos videót az új készülékekről:


Összességében tehát legalább a fentieket kell az asztalra tennie az Apple-nek, de őszintén, nem véletlen nem kaptunk nagyobb frissítést tavaly, az Apple valószínűleg 2 éve dolgozik egy olyan készüléken, amit szeptemberben mutat majd be nekünk. Meglátjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Hát eléggé magasra can rakva az a bizonyos léc az Apple-nek. 😀
    Ha bukhat akkor most idén bukhat, de nagyon.

  2. Nem hiszem, hogy olyan fontos lenne a fizikai gombot elhagyni. Egy iPhone Plusnak mar igy is hasznalhatatlanul nagy a kijelzoje. Sok ismerosom azert vett SE-t, mert tul nagyok nekik az i6/7-ek.
    En sokkal fontosabbnak tartanam a vezetek nelkuli toltest, IP68-as vedelmet, karcallosag fokozasa, akkumulator kapacitas noveleset, stb.

  3. Úgy érzem sokáig fog maradni nekem az SE ha az apple ezt a vonalat akarja követni!Sztem abszolút nem felhasználó barát ez a telibe kijelző!Nem lehet meg fogni a telefont anélkül,hogy a kijelzőhöz hozzá ne érnék!Kb annyira jó ötlet,mint az edge kijelző,úgy reped mint a pirított cukor!

  4. Egy teszt jöhetne majd később . S8 ,S8 + összeereszteni I7, i7+, i8 .

  5. Ez egy bili.

  6. Hozzá se lehet érni a telefonhoz annélkül hogy a kijelzőhöz hozzá ne érne az ember!Ez az edge kijelző meg egy f*s,reped mint a pirított cukor!

  7. @Bakfitty:
    Hozzászólásod alapján Neked már volt ilyen a kezedben. És sajnos rögtön össze is törted.
    Pont olyan nyomorult hozzászólás volt, mint amit tolnak az Android tulajok a mobilaréna bármelyik iPhone cikke után.
    iPhone 7 Plus tulaj vagyok, de biztosan kipróbálnám ezt is egy-két hétre, mint ahogyan az S6 Edge is volt nálam. Annyira azért nem rosszak ezek a telefonok. Csak nekem már iOS folyik az ereimben. 🙂

  8. Taky1974
    Igen tapasztalatból mondom,mert a páromnak vettem egy S6edge telót ajándékba asszem kb olyan 1,5éve!Nagyon vigyázott rá,de üveg fólia esélytelen mert le válik állandóan,flip tokban volt kezdettől fogva mégis a kijelző mind a két oldala hosszú ívben elrepedt(nem volt le ejtve és dobálva)Aztán váltottunk neki i6s re(mindíg androidos telója volt)de azt mondta hogy jobb mint a samu!Ez az S8 egy vicc,ha az apple is ebbe az irányba akar menni akkor sokáig fogom még az SEt használni!

  9. Szerintem állat…
    iPhone 7plus tulajként lehet hogy váltani fogok.
    Persze ha az Apple most már letesz valami tényleg nagy durranást az asztalra akkor nem…
    I6 plus ról váltottam, de bár ne tettem volna…

  10. A készülék szép,de mielőtt véleményt mondana bárki is,előtte ki kell próbálni.(Szerintem..)
    Azért jókat mosolygok a kommenteken,amik már szinte a sablonszerűséget súrolják.
    ….pl.:
    …Én 6s-ről váltottam 7-re de kár volt,de most váltani fogok erre a Samsungra….
    …Nagyon gáz mert törik mint a ropi,ezért maradok az se-nél…(mert az törhetetlen:)
    …Remélem az apple nem követi ezt a vonalat,mert akkor biztos nem veszek több iPhonet…(Ezt mondja minden évben.)
    …Ha lesz az iPhone 8 ban holografilkus kijelző,meg szuperlézer akkor engem megint megvesznek…(tök mindegy mi lesz benne,akkor is megveszed.)
    ….stb,stb,stb………….
    Megy a vita a semmiről,meg a találgatás.Hamarosan úgy is “kiszivárog” egy kép az új iPhone-ról,aztán meg azon lesz a vita,hogy az most kamu vagy sem……

  11. Állítólag van bennuk iris scanner és azzal lehet feloldani, az megy sötétben, vagy vmivel kiegetik a retinamat míg szkennel?

  12. Kable!
    Na igen részben igazad is van, ha nem látnám napi szinten a 200e feletti androidokat használó barátok, kollégák szenvedését ezzel-azzal a nyuggel hat lehet elgondolkoznek egy SE méretű csúcs droidon de így nem tudnak megvenni engem pl!
    Addig ameddig az amit használok nekem jó úgy hat marad. Pedig most is mint az utóbbi években mindig béta fut rajta és semmi gond vele.

  13. Nekem iPhone 6s plus-om van és nagyon szeretem a nagy telefont! Tény hogy nem egy egykezes telefon viszont remelem hogy erre is kitalálnak valamit a fejlesztők. Hogy őszinte legyek lassan engem már csak maga az IOS tart az iPhonenal mert sajnos egyre komolyabb telefonokat ad ki a konkurencia viszonylag kedvezőbb áron! Én nagyon remelem hogy a következő telefonnal egy forradalmian új aksit minimum tesznek az új telefonba hogy ne kelljen minden nap a külső aksit/töltőt hordozzam magammal. Persze sok olyan dolog van amit meg el tudnék viselni…:))

  14. “ha nem látnám napi szinten a 200e feletti androidokat használó barátok, kollégák szenvedését”

    Valamit nagyon nem jól csinálnak akkor… 😀

  15. @Bakfitty: Van hajlított üvegfólia is, ami a teljes kijelzőt takarja. Párom kíváncsiságból váltott anno 4s-ről az s6 edgere (még mindig a samut használja). Vigyáz rá, de azért van, hogy repül és a betonon landol. Semmi baja. Rendes tokban van, nem abban a flipflop marhaságban. Az üvegfóliát persze már cseréltük néhányszor, de az azért van. Ha egyszer elmenne az eszem (nem fog :D) én is valami edge samut vennék.

  16. Pffff. Nem vagyok elájulva tőle. Lumia 630-ban is virtuális gombok voltak. Nem sokkal vagyunk előrébb vele mert a rendszer 3 “gombbal” működik. Az iOS- nek elég 1 gomb is, ami egyben ujjlenyomat olvasó is! A Samsungnál 3 virtuális gomb + 1 ujjlenyomat olvasó. A iPhone 1 virtuális gomb, amit fizikainak érzel ( tapic engine ) és ujjlenyomatot is olvas.
    4 az 1-hez !!! Arcfelismerő meg retina scanner…… besz@rok nekik. ujjlenyomatolvasót se tudnak csinálni normálisát! Nem vagyok fanatikus iPhone sznob, nagyon jó telefon a Samsung is. Feldobni bárki tudja a labdát……….szeptemberben úgyis letarol mindent az iPhone. Nem véletlenül tudják túl árazottan is eladni a telefonjaikat. Valamit nagyon jól csinálnak nem????

  17. @Tankó Levente:

    “mert sajnos egyre komolyabb telefonokat ad ki a konkurencia viszonylag kedvezőbb áron! ”

    Miért sajnos? Miért baj az, ha van “kényszerítő” konkurencia?

  18. iPhone-ról váltok most S8+-ra. 5 év után Apple ökoszisztéma után úgy érzem előrébb leszek ha váltok. Sajnos be kell ismerni, hogy ha innovációról beszélünk, akkor lassan a Samsunggal lehet összekötni.

  19. @AppleFan: Igen tudjuk nálad semmi nyűg velük és minden happy, azok meg hülye rendszergazdák és több évtizedes okostelefonos múlttal rendelkező számtekesek, de mind rosszul csinál vmit mert hol erre hol arra hallom a panaszaikat. Többen közülük már akkor okostelókat használtak mikor azok még közel sem voltak okosak és a hackeléseiben is ott voltak, hát tutira hülyék szegények ha Te mondod!
    Talán megint nem kellett volna beszólnod, de gondolom az fájna!?

  20. Amugy meg az is elég ha az új Xperia XZ-t napi 2x tölti a barátom, pedig nem beszél többet mint én az SE-n, a másik meg az S7-re heti min 1x restart, de ez havi lenne akkor sem kellene, mert az is sok. Mindkettő iphone árban van 200e felett újként, akkor mitől túlárazott az apple vas? Ez az S8 is 275 és 300 !
    Azt meg kíváncsian várom hogyan fognak verni egy csak 3generációs i5 procis notit is ezek sebességben.

  21. @cyb: Igen be kell ismerni a samu mindent belerak amit az előző évben összeszed hogy mit várnak el az új iphone-tól. Akkor ez innováció? Lassan bele kell majd pisilni is meg majd meg kell nyalni adott helyen hogy tutira be tudjon azonosítani szegény teló, hogy biztosan az a gazdija akinek a szemét kiégeti épp a scannerrel utána v 1xre az ujjlenyomatot is figyeli meg az arcot is felismeri. tök jó lesz!
    Most őszintén minek ennyi minden?

  22. @quentin.heath: Azzal az egy gombbal vissza is tudsz lépni egy adott menüben? 🙂

    Ha tetszik ha nem, a fizikaivirtuális gombodnak nincs jövője.

    @gunar: Ha azok a professzionális “számtekesek” annyira panaszkodnak, miért nem váltottak még ájfonra? Az innovációt pedig szerintem ne feszegesd, pont az epöl az aki ha már csavart vált, innovációnak nevezi.

    “Most őszintén minek ennyi minden?” A te bajod barátom, hogy irigy vagy a konkurenciára. 😉

  23. Iriszkenner, arcfelismerés, szamszung féle vezetéknélküli töltés mind mind megannyi felesleges funkció.
    Asszisztens csak angolul beszélget (akinek Sirinél ez eddig probléma volt ezután is az lesz).
    Felismeri képről a virágokat nabazz kemény habár there is an app for that 🙂 LikeThat Garden.
    Ami tetszik az a dokkolhatóság, annak meg megkérdőjelezem a használhatóságát.
    Szóval miben is jobb ez mint egy i7?

  24. Mehet az anyázás, ez akkor is egy jó készülék, és igenis el kell ismerni hogy versenyképes az apple termékekkel.
    Az egyetlen szégyen ennek a készüléknek a megjelenésében az, hogy a gyártó képes volt 7.0-ás android verzióval kiadni úgy, hogy a 7.1.1-es verziót már rég kiadta a google, a 7.1.2-t pedig már nyomogatják a fejlesztők (egy ideje).

  25. Saját véleményem, de szerintem sokan egyetértenek vele: a Samsung olyan gyártó akik félkész termékeket tesznek le az asztalra. Folyamatosan. Mindent beletesznek, ami a katalógusban jól mutat csak elfelejtik/nem tudják optimalizálni. Egyszerűen nem képesek rá. Bérgyártásban kiválóak, ez vitathatatlan. A fenti mobil elődje még most is tele van bosszantó apróságok százaival, sokszor beleszaladsz abba, hogy nem indul elsőre, lefagy (nem a teló, bár előfordul), hibát ír az adott folyamatra, alkalmazásra. És ez nem csak a hetes sorozatban volt baj, hanem több generációkkal korábbiakra is igaz. Erre mondják, hogy katalógus mobil. Meg kell nézni a TV-ket, papíron mindent tudnak, csak a képük csapnivaló. Egy alsó-középkategóriás Samsung TV (legyen kb 300-350e HUF) a nyomában sincs a kategóriatársaknak, persze papíron többet tud. Buta, ostoba, idegesítő megoldások, menük, csapnivaló anyagokból összelapátolt tartozékok, stb stb. A mobilpiacon először az S6-nál használtak értékelhető anyagokat, az Android felhasználókat ez persze sokkolta, ki is kiáltották világverő terméknek. Az összes csúcskészülékük fóruma telis tele van elképesztő szoftveres bakik beszámolójával, amit a gyártó pont telibeszar. Szerintem k.va messze vannak még az almától. Innováció? Mi? A nem műküdő iris scanner, a használhatatlan telibe kijelző? A máig nem százas ujjlenyomat olvasó? A mai napig nem elég érzékeny kijelző? A szarrá szaturált (és igen, beégő) kijelzők? Mint valami demo módba állított TV, úgy néznek ki.. Ezeknek a java már alap elvárás lenne, nem? Ne vicceljünk már gyerekek. De persze ez kell a piacnak..

  26. Egy kis javítás:
    “A mobilpiacon először az S6-nál használtak értékelhető anyagokat, az Android felhasználókat ez persze sokkolta, ki is kiáltották világverő terméknek. ”

    Helyesen: a Galaxy sorozatnál először az S6-nál…

  27. @Akkorisnem: Ezzel én egyetértek, de nem baj, mert mi ezt nem vesszük meg, viszont a piacot meg arra sarkalja, hogy az Apple ezeket jobban megcsinálja. Nyilván minden nem fog belekerülni az új készülékbe, de azért majd jobban próbálkozik a cég.

  28. @admin:
    Így van. Bele is teszi majd az Alma (pl amoled), de addig tutira nem, ameddig nem lesz százas a végeredmény. Majd a driodos elmondhatja, hogy a cég csak kullog, mi meg örülhetünk, hogy jól működik.:)

  29. @Akkorisnem:
    Így van, ragyogó példa erre a húzogatós ujjlenyomat olvasó, mindenki azt pakolta az elektronikai eszközeibe (félmegoldás, nem stabil nem tudja ellátni a feladatát 100%-ban), majd az Apple előállt a touch ID-val.
    Az ujjlenyomatolvasó hátlapra pakolása is egy vicc, egyáltalán nem ergonomikus, nem tudták megoldani a kijelzőn ezért a hátlapra került.

    Azok a funkciók amik az Apple eszközeibe bekerülnek, működnek, megbízhatóak, nem csak azért vannak, hogy legyenek.

  30. @Akkorisnem: Csak egyetérteni tudok veled.

    Szerintem ez nem konkurenciája az iPhone-nak. Csak akkor lehetne, ha ezen is iOS futna, és ingyen le lehetne tölteni rá az összes AppStore-os alkalmazást és tartalmat, amit már eddig megvásárolt az ember. A többi Androidos telefonnak jelenthet konkurenciát, de úgyis csak azok fogják megvenni, akiknek elég a Samsung minőség, és nem vágynak többre. Évtizedek óta megfordul a kezemben néhány termék a koreai gyártótól, és bizony a rengeteg beletömködött és agyonhypeolt feature-ök sokakat megvezetnek, de minőségben, megbízhatóságban, tartósságban folyamatosan elbuknak. Szóval most már kerülöm a márkát, semmilyen használati cikket nem vásárolok tőlük, azóta jól megvagyunk egymással. 🙂
    Egyébként vicces, hogy a második reklám 31. másodpercében mennyire különbözik a renderelt telefon a 32. másodpercnél látható valóditól. 😀

  31. @rgbx:
    “Szóval most már kerülöm a márkát, semmilyen használati cikket nem vásárolok tőlük, azóta jól megvagyunk egymással. ????”

    Huhh ezt nem akartam írni, mert nagyon off-nak éreztem, de most már csak azért is: Egy cipőben járunk 🙂 Összesen két termék maradt a fenti márkától, egy porszívó (45e HUF) és egy tök alapáras, analóg mikró, mert azt szinte semmire nem használjuk, csak víz melegítésre. A párom évente kinyír egyet a porszívóból, mert por- és tisztaság mániája van 🙂 Megvettem ezt a retket, a portartály tört el először, valamint úgy ordított és köpte a port magából új kora óta, hogy az már durva. Amikor a fejből egyszerűen kiesett a kefe, ami két ponton volt hozzáöntve, na akkor hajítottam ki a francba. A mikrónak egy hét után már nyikorgott az ajtaja (a tíz éves, szintén olcsó Gorenje soha nem csinált ilyet) és valami rezgő hangot adott ki. Ez is repült. Egy éves korára a teljes festése besárgult. Samsung mentes lett a lakás végre nálam is.

  32. @Akkorisnem:
    Hehe, porszívóval kapcsolatban nekem is van egy sztorim. A szintén szamszung porszívónak (igaz csak 20 ezer volt) olyan anyagból van a műanyag csöve, hogy megfogja a falat, úgyhogy csak kefével használható…

  33. @Agent_H:
    Ezzel mi is így voltunk. A párom a nővérénél látott meg egy LG-t, valami húszezerbe került, az első dolga az volt, hogy megnézte megfogja e falat. Nem fogta, elrobogott az MM-ba, olyat vett 🙂

  34. @pAnk:
    “Azzal az egy gombbal vissza is tudsz lépni egy adott menüben? ????”

    -Az megvan, hogy androidon kismillió fajta alkalmazásnál előfordul, hogy a vissza nyíllal nem az előző menübe kerülsz, hanem kilépsz az alkalmazásból? Mer’ olyan királyul ki van találva..
    -És ugye az is tiszta, hogy a dedikált visszanyíl ellenére egy csomó alkalmazáson belül is van visszanyíl, mint az IOS-ben? Ez is okos..

  35. Sajnos az Apple-el idén mégjobban elszalad a ló. Szinte biztosra veszem hogy lesz 7, 7s és 8. A 8 500.000 Ft körül lesz és ugyanaz lesz benne, mint a Samsungban. Talán OLED is, de arra azért nem vennék mérget. Ha idén nem lép nagyot az iPhone akkor én 10 év után váltok. Gyorstöltés, ip68, vezeték nélküli töltés, nagyobb felbontás, nulla előlapi gomb, (áhítozom az usb-c-ért, de azt úgysem lépik meg, mert nehogymár kompatibilis legyen minden mindennel). Jobb kamera és gyorsabb proci az alap hogy lesz, a többitől nagyon félek. Évek óta nem történt semmi, állunk a poshadt vízben.

  36. @Agent_H: Ha lesz rá lehetőséged próbálj ki egy olyan telefont ahol a hátlapon van az ujjlenyomat olvasó és után gondold újra ezt a mondatod.@Akkorisnem: “Az megvan, hogy androidon kismillió fajta alkalmazásnál előfordul, hogy a vissza nyíllal nem az előző menübe kerülsz, hanem kilépsz az alkalmazásból?” Melyik az az alkalmazás? Kíváncsi lennék rá. “Azok a funkciók amik az Apple eszközeibe bekerülnek, működnek, megbízhatóak, nem csak azért vannak, hogy legyenek.” Az fránya sok “gate”, ugye? 🙂

  37. @pAnk:
    Próbáltam, továbbra is fenntartom az állításom. Amíg te keresgeted az ujjaddal az érzékelőt a hátlapon, addig én már röhögve böngészek a neten az SE-vel… És abban mégcsak első generációs szenzor van. Ha balkezes vagy akkor meg pláne.

    Eddig egy “gate” sem érintett (4S, 5S, SE).
    Azért majd szólj, ha 10-ből 10-szer működik az íriszszkenner vagy az arcfelismerés.

  38. @Agent_H: Az S8 elcseszett pozíciójú ujjlenyomat olvasójára én sem mondom, hogy megfelelő, de amelyik telefonnál középen van akkor nincs ez a probléma. Lehet, hogy kicsi, SE méretű telefonnál jó helyen van elöl, de nagyobb méretnél már nem kényelmes ott. És nem azt mondtam, hogy bármelyik gate-nek érintenie kellett volna téged, csupán az állításod miszerint az epöl csak tökéletesen oldja meg a telefonokat, hát hogyismonnyam. Ezt ne. (csak megjegyzem, 2007-2013 között csak ájfont használtam, még mielőtt…)

  39. @pAnk: Dehogy vagyok! Sosem vennék samu telót mind péklapát méretű és van egy nagy hibájuk, android fut rajtuk, azt pedig csak navigálni használom, arra jó.

  40. “Többen közülük már akkor okostelókat használtak mikor azok még közel sem voltak okosak…”

    Bocs, de ezen könnyesre nevettem magam. Vagy okos vagy nem ha nem okos akkor nem okos telefon, ha okos akkor okos telefon. 😀 Mit küzdenek szerencsétlenek annyit akkor? Váltson másra.Gondolom ha linuxos rendszergazda akkor ragaszkodik az androidhoz. Ha neked ez beszólás volt akkor szedj valamit az idegeidre… 🙂

  41. @pAnk: Szerintem samuval párhuzamba állítani az Apple “gate”-jeit nem igazán kellene a Note botrány és visszhívás után! Azonnal mindhol a samusok idézgették hogy bezzeg az iphone is pedig nem! Csak sérült akkus iphone volt problémás. Meg hát ez a kijelző igazán szép a samukon hogy “görbe” a széle de mint sok helyen írják akik tesztelik, nehéz az egykezes használat a szélek miatti véletlen érintésekből kifolyólag. Azért is használnak sokan még mindig SE-t vagy azt a méretet.

  42. Hagyjuk már ezt a “sztívdzsobsz aszonta hogy csak a háromfeles teló a teló a többi nem jó” dolgot. Ez a jövő, lassan az epöl sem fog péklapár méret alatt telefont piacra dobni, akkor mi lesz veled? 🙂
    Egyébként belőled is a tipikus kb. sose használtam droidot dolog szól. Tudom, most jön a “de évekig az volt és sokat szenvedtem vele bla bla bla”. De nem vagy egyedül, én is így voltam nagyon sokáig. Viszont hidd el a mai droid már nem az a 3-4 évvel ezelőtti valami. De nem akarlak meggyőzni, félre ne érts. És, hogy kicsit a cikknél is maradjunk, a hajlított kijelző nekem is halálom. Semmi hasznát nem látom, és még csak nem is szép. Nem gondolom, hogy az epöl mostanában meg fogja lépni.

  43. @AppleFan: Mindenki kűzd velük, csak van aki be is vallja!
    @pAnk: Nem volt évekig, bár valóban van 1db Samu Tab2-m 7″ és navigálni használom, arra is vettem annó, arra jó. A környezetenben akik használják azoknál látom azt amit én nem szueretnék a saját telómon tapasztalni.Ennyi. Amugy meg semmi Jobs duma, csak mivel nálam a mobil az szó szerint az, hát ne akadályozzon a használatában a mérete és vezetés közben az 1 kezes használat elengedhetetlen, meg a zseb is olyan amit ne töltsön ki stb. Ergo ez ami kényelmes SE méret.
    Okkal hozták ki 2 év után ezt a típust megújulva és remélik velem együtt sokan a világon, hogy frissítik is tovább a jövőben!

  44. @AppleFan: Megint! Azokra a régi pl SonyEricsson P800-as időkre és még előbbiekre gondoltam amikor még csak a nevük volt hogy okosteló.
    És igen a rendszergazdák akik olyan appokkal kell dolgozzanak amik a droidon kompatibilisebbek a rendszereikkel mint az ios-en, meg pl amit üzemeltetünk internet szolgáltatást ott minden mikrotikre épül, így a dude és a winbox és stb appok megint csak sajna inkább droidra vannak megírva normálisan. én hordok inkább erre subnotit amivel minden jó, ők szeretnek szenvedni mint látom ezekkel is. Az egyikük okosán annyi ilyen app fut, hogy szegény szerintem már abba belerokkan soxor. Persze ez az extrém oldal, a másik a családon belül akik S7 EDGE-t és hasonszőrű okosokat használnak, alap dolgokra és rendszeresen restartolni kell mert vmi nem akarja épp amit ők. A rendszeres nálam már ha havonta 1x is kell, mert az SE-t nem így az évi 12 restart nálam tarthatatlanul soknak minősül, de a fele is.

  45. No! En azt hittem hogy a Droid mar jo lett, annyira dicsertek!! Droid6. Par napja parom S6-osa jobban fogyaszt. 14-ora alatt, 30 perc kepernyo ido, 60% fogyott el. Hogy mi fogyasztotta? nem tudom mert a az AndroidOS az 50% a kovetkezo 10% alatti kepernyo… es cpu alatt 13ora awake. Most kezdhetek szarakodni hogy mi a f.sztol van ez??!!! Parome a telefon, nincs rajta semmi extra app, 10db van rajta, karacsonyra kapta. es ha egyszeruen app miatt lenne azt mutatna.

  46. Plusz, Droid7 miota van, S6, nem tul regi telefon, par hete kapta meg egy resze az s6-osoknak, ami nekunk van meg nem. EGY eve van mar majdnem droid6!!! ezert nem kell a samu!

  47. bocs, droid7 van mar majd’ egy eve. Plusz ez lesz az uccso s6-ra az biztos.

  48. Na ez az amit sok droidos nem ismer el, hogy kb annyi nyomos negatív érv van ellene mint mellette.
    Sajna a negativumok a használat közben és a támogatottságból jönnek. Addig az iPhone-ok mérlege pozitívabb a userek nagyobbik hányadánál. Persze a kisebbik hányad is bosszantó, de ez sem tökéletes.

  49. @pAnk: Nem kell gomb a visszalépéshez! Balról jobbra legyintve a kijelzőn visszalép!

  50. @pAnk: @quentin.heath: Azzal az egy gombbal vissza is tudsz lépni egy adott menüben?
    Ha tetszik ha nem, a fizikaivirtuális gombodnak nincs jövője.

    Szerintem meg van. A visszalépésre az imént megírtam a módot! Meg legalább tudom hol van a telefon alja. Kíváncsi leszek, hogy hányan akarják fejjel lefelé nyomkodni a Samsungot. Vagy automatikusan megfordul majd a kép???? Szerintem annyi sütnivalójuk nincs! :))))

  51. Vicces mennyire az apple seggében ragad 1-2 ember, minden felesleges ami a többi telefonban van, csak hülyék vesznek mást 😀
    (Elmondanám hogy sokan fordítva gondoljuk, nincs is szebb amikor valaki megjelenik a társaságban egy ilyen zárt icsodával :D)
    Én használtam mind a kettőt, mióta megvettem egy note 3-ast(asszem most 5 éves kiadás), semmi gondom nincsen a telefonommal, azt teszek rá, amit akarok, úgy módosítok mindent ahogyan jónak látom, NINCSEN szoftveres korlátozás.
    Igen ami korlátozhatja az embert az az, ha 1-2 app szarul van megírva, talán a play store annyira nem szűri a hibás dolgokat.
    Olyan szétmoddolt romot teszek rá, amilyet jónak látok. Olyan alkalmazások léteznek rá, amivel kb bármit tudsz automatizálni, akármilyen makrót létre lehet hozni, anélkül, hogy alkalmazás fejlesztőnek kéne lenned (egy arduinoval és egy androidos telefonnal könnyedén bármit megvalósíthatsz).
    És igen olyan dolgokat is megenged a rendszer, ami miatt restartot nyom, de engem ne védjen meg a rendszer attól, hogy a mellettem ülőnek elküldjek bluetoothon egy fájlt 😀
    Sőt lehet, hogy nem hallottatok róla, de egy másik samsungnak egy a saját telefonommal letorrentezett filmet wifi share-el átküldök 5 percen belül 😀
    Miracast, dlna, infra távirányító, multi window, érintős toll, bármit bárhonnan megosztok, usb otg (még a vezeték nélküli xbox kontrollerrel is lehet irányítani), a kamera nem a mai fényérzékenységű, de körpanoráma még mindig van ingyen, 12mpx, 4k videó. (Még mindig egy 5 éves telefonról beszélünk)
    De amúgy ja, jó az iphone is, tényleg ritkábban fagyott meg 😉
    Abban is van igazság, hogy nem minden samsung sikerült jól, például az s6, note5 (meg ugye a note 7 :D) híresen félrement.
    Én azt mondom a két márka teljesen másra való, ha jobban el akar mélyülni az ember abban, hogy mi is az, amit valóban ki lehet hozni egy telefonból, akkor tapasztalataim alapján el kell hajítani minden apple cuccost… DE! Ha egy kényelmes, basic felhasználó szinten űzi az ember a telefonja funkcióit, akkor tényleg jobb lehet az i.
    Én az itt megszokott funkciók fele nélkül nem tudnám elképzelni a következő napomat sem.

  52. @VIP: Jogos. Jómagam is egy “basic” felhasználó vagyok. Szerintem a “vasat” nincs értelme összehasonlítani, mert a rendszer a mérvadó! A gombokkal kapcsolatban csak arra céloztam, hogy iOS-en teljesen fölösleges lenne szerintem. Az átlag “basic” felhasználónak szerintem tökéletes az iOS. Akik viszont többre vágynak (software-esen persze) , azoknak nem is kérdés az Android. Ja és a BT. korlátozásnak szerző-jogi dolgok vannak a hátterébe. ( FB. Messenger-en meg wifi-n is megoldható a file-küldés.) Windows-os notebook-om van meg LG Smart TV-m. Engem még nem akadályozott semmiben az iOS. Az viszont tény, hogy egy iPhone-t akkor lehetne kiaknázni, ha lenne Apple TV, MacBook………..és sok ismerős akinek iPhone-ja van. De engem mint “basic” felhasználó, nem nagyon érdekel. 🙂

  53. Hú-ha. Kicsit elment a téma……..
    “Durva! A Samsung szokásosan előbb lépte meg azt, amit az Apple-nek már tavaly meg kellett volna. Bemutatták a Samsung Galaxy S8 és S8+ készülékeket”
    ????????????????????????????????????????????????????

    -Samsung Galaxy S8+
    Nézzük mit kapun “csupán” 289990 Ft-ért amit az IPhone-tól nem :
    Kapunk egy nagyon szép teljes kijelzős vízálló telefont, ami az android-nak köszönhetően mindent “is” tud….

    -VAGY ugyan ennyi pénzért veszünk egy iPhone 7 Plus-t…..
    Kapunk egy szintén nagyon szép telefont, amivel “sajnos” nem tudunk “űrháborút” indítani, de minden “hétköznapi” dolgot igen. Dual kamera optikai zoom-al , amivel brutál felvételeket készíthetünk, stereo hangszóró és nem gond az se ha esőben akarsz telefonálni.

    SZERINTEM NEM nyújt annyi pluszt a Samsung, hogy ellenfélnek mondhassuk. 5 csillagos mindkét telefon azt meg kell hagyni. És most már azt se mondhatjuk, hogy az iPhone túlárazott.
    -Ha a következő iPhone-on “véletlenül” világítani fog az alma, akkor az Android-nak meg kell tanulnia “kávét főzni” is, hogy nyeregben maradjon. 😛

  54. Szerintem kár vitatkozni.
    A Samsung gyártó, saját processzort gyárt, memóriát gyárt, kijelzőt gyárt.
    Az Apple nem gyárt, hanem gyártat, a Samsunggal is. A Samsung nélkül nem lenne Iphone sem.
    Amúgy pedig ezek a cégek nem konkurensei egymásnak, nem versenyeznek.
    Egymást tartják el.

  55. @mekkintos: a Samsungon kívül is vannak gyártók, lásd mondjuk a TSMC. kijelzőt is gyárt más cég. ha a Samsung nem gyártana az Apple-nek semmit, akkor az Apple találna rá mást, és jelentkező is lenne rá.

  56. @quentin.heath:
    …mosolyra fakaszt 🙂
    az Android prémium készülék tulajoknak már 2 éve alap egy csomó olyan dolog amire az iPhone tulajok csak vágynak. Sajnos az idő és a technika az utóbbi 2-3 évben egyre jobban kezd(ett) elmenni az Aplle mellett…
    Kiváncsian várom az őszt, amikor is az Apple “korszakalkotó” technológiaként adja majd el pl a vezeték nélküli töltést… 🙂


Add a Comment