fbpx Skip to content

Jonathan “NerveGas” Zdziarski, az iPhone Dev Team egyik régi motorosa, aki az eredeti iPhone megjelenésétől fogva vesz részt az almás telefonok feltörésében és az iOS visszafejtésében, mostantól az Apple biztonsági csapatát erősíti.

A döntéséről még március 14-én írt röviden.

A biztonsági szakértő így fogalmazott a blogjában:

Ez a döntésem egy folyamat végeredménye. Az adatvédelem szent, hiszen digitális életünk annyi mindent elárulhat rólunk – érdeklődési körünket, gondolatainkat, és azt is, hogy kit szeretünk. Nagyon örülök, hogy egy olyan különleges csapattal dolgozhatok majd együtt, akiknek közös szenvedélye, hogy mindezt megvédjék.

Sajnos az új pozícióval az is jár, hogy az ismert iPhone-hacker – immár belsősként – innentől kezdve aligha fog adatbiztonsági leírásokkal, tanácsokkal, visszafejtéssel szolgálni az iOS-szel kapcsolatban; Twitter-fiókja már meg is szűnt.

Zdziarski a jailbreakelés úttörőinek egyike volt, emellett több, úgynevezett penetration testing és egyéb biztonsági vizsgálatra szolgáló eszköz fejlesztője is, valamint rendszeresen nyújtott állami szervezeteknek, bűnüldözőknek is segítséget információbiztonsági tudásával. Nem is olyan régen, idén januárban pedig a Meitu nevű, adatvédelmi szempontból aggályos működésű képszerkesztő app körül kirobbant botrány alapját képező információszivárogtatást fedezte fel.

Jonathan Zdziarski az Apple elit bug bounty programjáról ismert Ivan Krstić kollégája lesz a cégnél.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment