Új, 9,7 hüvelykes iPad jelent meg, ami leváltotta az iPad Air 2-t

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple bemutatta az új, 9,7 hüvelykes iPadet, ami végeredményben az iPad Air termékcsaládot váltotta le, és így az Apple.hu-n már nem érhetőek el az iPad Air modellek.

iPad 2017

Az új iPad nem kapta meg a Pro jelzőt, ami azt jelenti, hogy néhány funkcióban elmarad a társaitól. A 9,7-es méretben tehát továbbra is két féle iPadet vásárolhatunk meg, illetve továbbra is elérhető a 7,9-es iPad mini.

Az új iPad lényegében egy felújított iPad Air 2, mely gyorsabb, A9-es processzorral és új az iPad Pro-nál megszokott külsővel jelent meg. Azonban a Pro-hoz képest “rosszabb” kamerát és kijelzőt kapott. A kamera ugyanaz maradt, mint az iPad Air 2-ben, illetve picit nehezebb is lett a készülék, de nem számottevően.

iPad 2017

Az új iPad egyik előnye az ára. Még az iPad mini 4-nél is olcsóbb, 139 990Ft-tól indul, így tulajdonképpen az iPad Air 2 és az iPad mini helyett is ezt érdemes jelenleg megvásárolni, ha új készüléken gondolkozunk. Az iPad Pro pedig ennél jóval drágább, tehát pont jól árazta be az Apple, ha valakinek megfelel a fenti hardver.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nincs laminált display, nincs tükröződésmentes bevonat.. már csak a RAM a kérdés, de mint tudjuk, amiről az Apple hallgat, ott szar van.

  2. @lalamper: az Apple elég ritkán teszi közzé a RAM-ot, ha megnézed, az iPhone 7 termékoldalán sem szerepel a leírásban. egyedül a Mac-eknél szokott kint lenni.

    az iPad Air 2-nek is laminált kijelzője van, vissza meg nem lépnek.

  3. @Jadeye: Azzal az első videókat megvárnám, mert szerintem ezt az Air (1) házába pakolták, abban pedig nem volt még laminált a kijelző. És a relative nyomott ár miatt én inkább hajlok arra, hogy nem az új kijelző technikát tették a régi házba, hanem a régit, hisz ezen sokat tudtak spórolni.

    Mindent összevetve, nekem baromira bejön, szükség volt rá.

  4. @airness23: az ifixit majd úgyis szétszedi, akkor ez egyértelműen ki fog derülni. nem mintha amúgy ez akkora hátrány lenne, sőt, ha sikerül betörni az érintőüveget, még csak sokkal jobb, mert olcsóbb a cseréje, mint ha a teljes kijelzőmodult kéne.

  5. @Balazs Pali: ha meg laminált a kijelző, akkor meg azon megy a problémázás, hogy miért olyan nagyon drága a csere, miért kell kijelzővel egyben, miért nem lehet csak az üveget. de nekem aztán teljesen mindegy, nem kell összetörni.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!