fbpx Skip to content

Mindannyian el szoktuk fogadni az Apple jogi nyilatkozatait, mikor kezünkben veszünk egy új Apple terméket és aktiváljuk, illetve sokszor még frissítéskor is el kell fogadnunk, mert időközben változtat rajta a cég az új funkciók miatt például.

Amazon Kindle

Az iOS 4.0 óta duplájára nőtt ennek a szövegnek a terjedelme, és ebből jelenleg az iOS-nél ez 5 793 szó a magyar nyelvű változatban. Az Amazon Kindle annyira durván tolja, hogy 73 198 szavas a saját jogi nyilatkozatuk, ami brutális, és egy átlagos ember számára érthetetlen. Természetesen sem az Amazon Kindle, sem az Apple jogi nyitlakozait nem olvassák el vásárlók, mert mondhatni felesleges. Ha nem fogadod el, amúgy sem használhatnád a terméket. A CHOICE most petícióban próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogy erre semmi szükség. Inkább valami átláthatóbb licensz szerződésre lenne szükség. Vajon mennyi idő ezeket elolvasni?

Az Amazon Kindle-höz egészen pontosan 9 óra kellett, hogy elolvassa valaki, amit persze videóra is vettek. Ezt részletekben megnézhetitek a YouTube-on.

iOS 10 jogi nyilatkozat

Az Apple magyar iOS szoftverlicensz-szerződése tehát 5793 szó, ami nem annyira durva, mint az Amazoné. Ezt egyébként nagyjából 42 percbe telik elolvasni, viszonylag gyorsan. Tehát elmondhatjuk, hogy minden aktiválás előtt közel 1 órába telne nekünk, hogy elolvassuk a szoftver felhasználási feltételeit. Mondjuk legalább egy ingyenes könyv. 🙂 A felhasználási feltételek szövegét megtaláljátok iOS esetén a Beállítások / Általános / Infó / Jogi nyilatkozat / Licenc alatt.

Van aki ezt tényleg végig elolvasta már, vagy beleolvasott?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. kedvenc olvasmányom 😀

  2. Na de mennyi idő volt megírni? 😀

  3. en nem engednem ezt. fejleszt vagy gyart valamit az ember es adok hozza mondjuk kinai leirast.. kb az a szint.

  4. @Hori: Alexa feltud olvasni belőle 😀


Add a Comment