fbpx Skip to content

Manapság már mindent “okosíthatunk”, csak egy kiegészítőre van szükségünk. A Styleboltba megérkezett a 1Control Solo, melynek segítségével a jelenlegi “buta”, motoros garázst vagy bejárati kapunkat okosíthatjuk fel, hogy iPhone-ról vezérelhessük.

Az olasz termék rettentően egyszerű elven alapul. Az iPhone Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik a 1Controlhoz, ami a rádiójelek segítségével leadja ugyanazt a nyitást vagy adott esetben zárást adó jelet, amit a kulcscsomónkon lévő kapunyitó tenne. A beépített elemeknek köszönhetően akár 4 évig is képes működni és masszív kialakítása miatt kültérre is bárhova rakhatjuk, teljesen időjárás-álló.

Telepítés, használat

Készítettünk nektek egy rövid videót is, hogy lássátok, elég 2-3 perc a telepítésre. A dobozban található maga a termék és néhány kiegészítő, amivel felrakhatjuk bárhova, akár kültérre is. A készülék erős rádiójelet ad ki magából, így nem kell attól tartunk, hogy közel kell legyen a kapunyitóhoz. A telefonunk Bluetooth kapcsolattal csatlakozik rá, aminek a távolsága véges, de mivel nem beszélünk falakról, azért 10-20 méterre lévő kaput simán ki lehet vele nyitni és még csak rá sem kell “mutatni” a kapura.

A párosítás nem több, mint pár perc, ezután kényelmesen kitapasztalhatjuk, hogy hova érdemes rakni a terméket a legjobb nyitás érdekében. A 1Control SOLO több mint 450 gyártó rendszerét ismeri, így szerintem kevés az esélye annak, hogy a sajátunkkal ne legyen kompatibilis. Egyszerre akár 4 garázst, vagy kaput vezérelhetünk vele, de az iOS alkalmazást bármennyi készülékre felrakhatjuk, így többen is irányíthatjuk a kaput.

Konklúzió

A 1Control SOLO egy remek kiegészítő lehet azok számára, akiknek motoros, távirányítós kapujuk, vagy garázsuk van. Plusz pont a beépített akkumulátor és a masszív, időjárás-álló kialakítás, ezek miatt én ezt a terméket instant getnek mondanám, mert ezek miatt könnyű a beszerelése és használata, nem igényel úgymond szakembert.

Az alkalmazás jelenleg csak angolul tud, de kérésünkre hamarosan magyar nyelv is belekerül. Az elmúlt hetekben számtalan ismerős, kolléga beszerelte már és probléma nélkül használja. Az ára 34.990Ft, de csak a mai napon érdemes kihasználni a Stylebolt “nőnapi” kedvezmény kupont (“nonap8“), melynek segítségével 8% kedvezményt tudtok elérni. Megvásárláshoz kattints ide.

[wp-review id=”88013″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Valami itt nem világos… A kulccsomón lévő adó nem infra jelekkel kommunikál, hanem rádió jelekkel. Hogy jönnek ide az infra jelek?

    Én személy szerint az iBlue eszközeit használom, a közelmúltban volt vele egy kis issue, de mióta megoldották, megbízhatóan működik, akár automatikusan is tudja nyitni az ajtókat/kapukat, az ára ugynannyi mint a fenti terméké viszont csak egy csatornás. Ha most okosítanék kaput/garázsajtót akkor valószínűleg én a nold termékét választanám…

  2. @Agent_H: oh, elírtam, bocsánat. 🙂 Köszi az infót!

  3. Ha HomeKit kompatibilis lenne, akkor lenne értelme.

    Másik kérdés, hogy ezek szerint ugrókódos távirányítókkal nem tud mit kezdeni.

  4. No, így már ok 🙂

  5. @lalamper:
    Semmi értelme ebben az esetben a homekitnek. Várjam meg a kapuban míg csatlakozik a telefon a wifi-re majd ezután nyittassam ki siri-vel?
    Egyszerűbb erre az iBeacon-t használni, ha megjelenik a telefon a megadott tartományban, automatikusan nyílik a kapu.
    Igen, valószínűleg ugrókódos rendszerekkel nem boldogul, az általam említett két másikban az a jó, hogy a kapu/garázsnyitó motorvezérlő fizikai bemenetét zárja rövidre ezért gyakorlatilag bármilyen kapu/garázsvezérlés okosítására lehet használni.

  6. Egyet nem értek. Mi értelme van ennek? Miért jobb ez nekem mint a kulcsomon lévő távirányító? A telefon elővenni és az appot elindítani sokkal tovább tart mint rányomni a távirányítóra, amiken megjegyzem általában több gomb van úgyh azok is tudnak több kaput nyitni az enyém például pont 4-et mint amennyit tud az eszköz is. Szóval mi értelme, hogy 40 ezertért vegyem meg azt a funkciót h a telefonomról is tudjam nyitna a kaput csak körülményesebben?

  7. @Focusgrafx:
    Mondjuk, ha nem akarsz pl 4 Hörmann távirányítót használni és megvenni darabonként őket 10 ezerért (2 szülő, 2 gyerek) és mindig keresgetni valamelyiket, akkor veszel egy ilyet és kb 5sec alatt kinyitod vele a kaput, már ugye ha a telefonodat nem a táskádban a csomagtartóban tartod. Arról nem is beszélve, hogy automatikusan is képes ezt megtenni elég csak a kapu elé megérkezni.
    Kényelmes cucc ez, és a telefon általában mindig kéznél van…

  8. @Agent_H: Nem kell a telefonodnak wifin lennie. Otthon van az AppleTV, neten keresztül az vezérli az otthoni cuccokat. Csak az órának kell annyit mondani, hogy Hey Siri, open garage door.

  9. @lalamper:
    Én úgy tudom, hogy minden eszköznek ugyanazon a WiFi hálózaton kell lennie, hogy ez működjön…

  10. @Agent_H: Nem-nem, ha van otthon egy iPad-ed vagy AppleTV-d, akkor akár mobilneten keresztül telefonnal is tudod vezérelni távolról az otthoni cuccokat.
    Még anno Raspberryből faragtam HomeKit Bridge-et, remekül kapcsolgattam vele a LED-et távolról.

  11. Van otthon egy Apple TV-m mégsem tudom bekapcsolni a Hue izzókat, akkor mi az amit be/át kellene ehhez állítanom?

  12. Közben megtaláltam a leírást és az a jó, hoy minden úgy van beállítva ahogy kell.
    Kulcskarika ON, ugyanazzal az Apple ID-val vagyok bejelentkezve mindkét eszközön.
    Van ezen kívül még valami?
    Bocs az offért…

  13. Az ár-érték aránnyal van gond.Takkra ugyanilyen garázsajtóm van 4 éve.255e Ft.volt,adtak hozzá két távirányítót,amiben eddig egyszer cseréltem minigomb elemet.Működik minden rendben.Miért adnék ki 40 ezret a SOLO-ért???

  14. Milyen minigomb elem van abban a taviranyitoban?

  15. A HomeKit hez, Apple tv 4 kell vagy iPad. Ha ipad akkor értelemszerűen annak mindig otthon kell lennie az látja el a HomeKit Bridge funkciót.
    Igazából a telefont az Apple tb vagy az iPadhez csatlakozik és az kapcsolgatva az otthoni cuccokat…..


Add a Comment