Satechi 5 az 1-ben USB-C Hub a Retina MacBook Pro modellekhez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amennyiben USB-C Hubot keresünk az új, 2016-os Retina MacBook Pro-hoz vagy a régebbi, 12 colos Retina MacBook modellekhez, akkor a Satechi márka 5 az 1-ben terméke ideális lehet számunkra.

A kis USB-C Hub tartalmaz 2db USB 3-as portot, egy USB-C-t, és 2db kártyaolvasót, melyből az egyik normál SD-kártya, a másik pedig mikro-SDXC. Ez egy átlag ember számára bőven elegendő lehet, arról nem beszélve, hogy tulajdonképpen bárhol elfér.

A Satechi terméke teljes mértékben hordozható, nem kell külön táp, és úgy lett tervezve, hogy akár rajta keresztül is tölthetjük a gépünket. Ez leginkább az 1 USB-C-vel ellátott 12-es MacBook esetén előny, a nagyobb képeknél már nem ajánlom, mert csak 49W-ot enged át (a 12-es gépnek maximum 29W-ra van szüksége). Ahogy a fenti képen is látható, a kialakításnak köszönhetően kényelmesen használhatjuk mellette a másik USB-C portot, például töltésre.

Összesen 3 színben érhető el: asztroszürke, ezüst, és arany. Színre hasonló, mint a gép, így érdemes a gépünknek megfelelőt választani. Teszteléskor megfelelő sebességet értem el az USB 3-as portokon, és az SD kártya olvasó is gyors volt, bár ott picit furcsa, hogy a kártyát fejjel lefele kellett beledugnom. A termék tetején használat közben egy kék LED jelzéssel találkozunk, és adott esetben picit melegedhet is. A hub egyébként alumínium házban van.

Összességében azt kaptam, amit vártam, gyors USB 3-as portokat, SD-kártya olvasót. Egyedül a HDMI-port hiánya, meg a LAN csatlakozó hiányzik még a repertoárból, de nyilván akkor nem ennyi lenne az ára, no meg persze nagyobb lenne a mérete is. 🙂 Megvásárolható a SzifonStore-ban 14.990Ft-ért.

 

Satechi USB-C Hub 5 az 1-ben
  • Kialakítás
  • Sebesség
  • Portok
  • Ár/Érték
4.3

Végleges pontszám:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. pont ezt nézegettem ebayen laptop vásárlás előtt, de végül MBP lett (maradt)…
    ez a legszebb megoldás, de ez is kilóg (máshogy persze nem lehet megoldani, de erről az apple “tehet”)…
    😀 :O

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!