fbpx Skip to content

Újabb hét telt el, ami az jelenti, hogy egy újabb játékot tölthetünk le a megszokott ára helyett teljesen ingyenesen az App of the Week keretében. Az Apple választása megint egy minimalista puzzle játékra esett, a Nightgate-re.

A 24. század végére a Föld utolsó “életformái” a Nightgate-et alkotó intelligens számítógépek maradtak. Se állatok, se növények, se emberek nem élnek már a bolygón, csak a gépek. A játék elején nincs sok információnk arról, hogy mi történt és miért halt ki mindenki más, de ennek a kiderítése az egyik feladatunk a játékban.

Nehéz megfogalmazni rendesen, hogy pontosan mit is kell ebben a játékban csinálni, de azért megpróbálom. Egy világító pöttyöt kell irányítanunk egy folyamatosan változó perspektívájú digitális térben. A pöttyel más fix helyen található körökben lévő pöttyöket kell megérintenünk és mindeközben az álló vagy épp akár mozgó piros akadályokat el kell kerülnünk. Amennyiben sikeresen megérintettünk mindent, amit kellett, egy másik világító pötty elkalauzol bennünket egy következő pályára, ami nagyobb, összetettebb és nehezebb, mint az előző és ez így megy 50 pályán át, amiknek a során egyre több részletre derül fény, hogy miért is van ilyen állapotban a Föld.

Az irányítás nagyon jóra sikeredett. Nincsenek gombok, vagy épp fix iránytó zónák a kijelzőn, hanem bárhol matathatunk az ujjunkkal a képernyő ahhoz, hogy a világító pötty a kívánt irányba mozogjon. A látványvilág eléggé magával ragadó, igaz a fekete dominál benne, de azzal, hogy folyamatosan más perspektívából szemléljük az egészet és a geometriai formák is pályáról pályára változnak, így egy olyan látványt kapunk, amit még nem láttunk mobiljátéknál. Nem adja vissza igazán a játék hangulatát az, amit most leírtam, de még a képekből se jön át igazán a hangulat, mert a Nightgate-et csak kipróbálás után lehet igazán értékelni.

Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni a Nightgate-et, hiszen elég különleges és egyedi játékmenettel és látványvilággal rendelkezik, amihez nagyon sokat tesz még hozzá a zene is, ami egyébként például Apple Music-on is meghallgatható. iPhone-on is élvezhető a játék, de iPaden a kijelző méretéből adódóan sokkal kényelmesebb, de aki még ennél is nagyobb kijelzőn szeretné kergetni a pöttyöket, az az Apple TV-n Siri Remote-tal is megteheti, ráadsául most 4 euró helyett teljesen ingyen.

[appstore id=”1116808304″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment