fbpx Skip to content

Az első golfos mobiljátékkal még a bátyám Sony Ericsson T610-esén találkoztam. Egyszerűen imádtam az a játékot, bár a nevére már nem emlékszem. Rengetegszer kuncsorogtam, hogy hadd játszhassak én is és ez több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel sikerült is.

Azóta rengeteg év telt el, a mobilok hardverei és a rájuk írt alkalmazások és játékok képességei is óriásit változtak. Az OK Golf példáját látva még ma is lehet jó golfos játékot készíteni, amire kereslet is van bőven, hiszen a fizetős alkalmazások listáját jelenleg vezeti.

Varázslatra nem kell számítani az OK Golf esetén, hiszen nem találta fel a golfozás új változatát, viszont remek mobiljáték sikeredett belőle. A látvány egyedi és megnyerő, a pályák változatosak, több játékmód is elérhető és az irányítás is egyszerű, sőt, akár MFi kontrollerrel is megy. A játék célja pedig nem más, mint a pályánként mind a 9 lyukba eljuttatni a labdát, ahogy az lenni szokott.

Az OK Golfban három játékmód áll a rendelkezésünkre. Az első a Free Play, amiben – ahogy a neve is mutatja – nincs is más célkitűzésünk, mint hogy minden egyes lyukba beküldjük a labdát. Nem számít, hány ütésből, csak menjen be, persze a csillagok gyűjtéséhez nem árt az ajánlott ütésszámon belül teljesíteni az adott pályát.

Amennyiben a Free Play keretein belül az összes lyukba golyót küldtünk az adott golfpályán, akkor további két mód is elérhetővé válik.

Az első a Championship, amiben egyben kell teljesíteni az összes lyukat és itt már komolyan számít, hogy hány ütésből sikerül megcsinálnod, mert az nyer és az kerül fel a ranglista elejére, aki minél kevesebb ütésből csinálja végig a versenyt. A második pedig a Timed Mode, amiben pedig a már jól ismert 9 lyukat minél kevesebb idő alatt kell teljesíteni, itt is ha kilépünk, akkor kezdhetjük újra, és nagyon számít az, hogy az ütéseink pontosak legyenek, ismerjük a pálya adottságait, tudjuk, hova érdemes ütni, mert minden másodperc számít.

Az irányítás roppant egyszerű, hiszen elég csak az ujjunkat a labdától elhúzni és az majd az ellenkező irányba fog repülni. Célzó segédlet mutatja, hogy a labda várhatóan hova fog érkezni, de persze mind a levegőben töltött útját, mind a leérkezésekor a tereptárgyak módosítani tudják. Érdemes figyelni a fákra, bokrokra, hegyekre, kaktuszokra, mert ezek mind megakasztják a labdát. Fontos azt is megfigyelni, hogy a különböző golfpályákon más és más területek olyanok, amiben a labda megakad, ilyen lehet a homok és a fű, ami nincs rendesen lenyírva, stb. Szuperütésre is lehetőségünk van, de ilyenkor a labda célja nehezebben kiszámítható, viszont sokkal messzebbre repül. Ehhez még jobban hátra kell húznunk az ujjunkat és a pontos célhoz meg kell várnunk, míg a célzósegédlet megnyugszik és a kör besárgul.



Az OK Golf jelenleg 4 különböző, más-más terepviszonyokkal rendelkező golfpályán játszódik. Mindegyikben 9 lyuk, azaz 9 különálló pálya található, de van bennük még 2-2 titkos pálya is, amit jobbra lapozva láthatunk, de azt még nem tudom, hogyan oldhatóak fel, de gyanítom, hogy az összes csillag megszerzése segíthet ebben.

Hamarosan további újabb golfpályák is meg fognak jelenni, így aki már végigjátszotta az eddigieket, annak se kell sokat várni az új pályákra. Számomra egy nagyon kellemes meglepetés volt az OK Golf, nem hittem volna, hogy valaha is újra golfos játékkal támadna kedvem játszani, de ez most kellő mértékben lekötött.

[appstore id=”1104805847″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Valóban jó játék, tolom pár napja.


Add a Comment