fbpx Skip to content

Már korábban is felröppentek azok a hírek, hogy az Apple lecserélné ujjlenyomat-olvasót, vagy adott esetben az ujjlenyomat azonosítás mellett arcfelismerést is alkalmazná.

Most ez még érdekessébé vált, mivel a pletykák szerint felvásárol egy olyan céget, ami 2014 óta ezzel foglalkozik, és a világon az egyik legjobb algoritmussal rendelkezik. Az Apple számtalan céget vásárolt már fel, mivel így a legkönnyebb hozzájutni az új technológiához, majd azt tovább fejleszteni. A RealFace nevű cég weboldala, sőt az iOS alkalmazásuk sem érhető már el.

Az arcfelismerés persze nem csak azt jelenti, hogy akkor ezzel léphetünk be majd a telefonunkban, hanem képek alkalmazásban is tovább fejleszthetik ezt a funkciót. Az iOS 10-ben már személyekre is rákereshetünk, a rendszer ezt is szépen kategorizálja, és egy bizonyos idő után automatikusan fel is ismeri az arcok alapján a személyeket.

Én egyébként az iOS 10 fotók alkalmazásának a funkcióit egyáltalán nem használom, többek között azért sem, mert le szoktam törölni a fotókat. Ezzel együtt a rendszernek is kevesebb adat áll rendelkezésre, tehát számára én nem vagyok az ideális iOS felhasználó. Az egy nagyon jó kérdés, hogy használnám-e az arcfelismerést az a készülék zárolásának feloldására. Mindenesetre úgy tűnik, az iOS 11-ben már ismét egy fejlettebb funkcióval találkozhatunk majd.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment