fbpx Skip to content

Emlékszünk még a kiszivárgott az iPhone 4-re, amikor a készüléket elhagyták egy bárban? Na ilyen most már viszonylag nehezen fordulhat elő az Apple szabályai miatt, de még mindig találkozhatunk olyan érdekes, egyedi megoldásokkal, amik meglepnek minket.

Sonny Dickson ismét egy érdekes dolgot publikált. A fenti képen egy speciális tokot láthatunk, amit az Apple használ arra, hogy az új, prototípus készülékeket utaztassa. A tok semmi másra nem alkalmas, csak arra, hogy ne lássuk a telefont kívülről, illetve a sárga szalagoknak köszönhetően a cég tudjon róla, ha valaki kinyitja.

A speciális védő ház mellett egy passport is található, ami a készülék útlevele. Ennek a hátulján van néhány kód is, ami a készülék követésére szolgál, és végül egy papír, ami pedig arra, hogy a tesztelő kolléga kitöltse. A készülék utaztatására azért is lehet szükség, mert ugyan néhány prototípust le tud gyártani az Apple a saját főhadiszállásán, de néhány dologban már Kínába kell menni, hogy tesztelhessék az ottani hardver elemekkel. A papíron látható, hogy nem csak egy, hanem több teszten is átesik a készülék, akár több ember által.

Egyébként a QR kódokkal már korábban is találkoztunk, például egy iPhone 6 Plus prototípus esetén. A fenti QR-kódok egyébként mindössze a “YOU WISH!!!” szöveget tartalmazzák, az N56 pedig amúgy az iPhone 6 Plus típusjele.

A 2017-es iPhone-nál is hasonló, komoly védelem lehet, ha utaztatják a prototípust. Eddig viszonylag csak kevés információ szivárgott ki, hardver elemek még nem. Ez persze azt is jelentheti, hogy még nem kezdődött el a gyártás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Már éppen ideje volt… Engem már komolyan kezdett zavarni, hogy hónapokkal az új telefon bemutatása előtt mindenki tudta, hogy milyen lesz és, hogy fog kinézni a készülék… Plusz üzleti szempontból is jobb, hiszen amire kiváncsiak az emberek azt mindig jobban “hype-olják..” legalábbis én szerintem 🙂

  2. @kevin_work: Amióta iPhone az az iPhone az összes más gyártó készüléke iPHone killerként van feljegyezve…. 😀 Oda visszajáték ez a story..


Add a Comment