Green Riding Hood – a hét ingyenes alkalmazása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a héten igazán érdekes alkalmazásra esett az App of the Week szerkesztőinek a választása. Az eddig minimalista dizájnú puzzle játékok és hasznos alkalmazások után egy mese alkalmazást tettek erre a hétre ingyenessé.

Piroska és farkas történetét nyilván mindenki szinte kívülről fújja már, így abban nem is lenne semmi különleges, ha ezt most egy az egyben elmesélnék egy alkalmazás formájában. Szerencsére a Green Riding Hood kellően nagyot csavart a történeten ahhoz, hogy még nekünk, felnőtteknek is élvezetes és szórakoztató legyen végighallgatni a mesét, de persze azt vegyük figyelembe, hogy az alkalmazást 4 évnél idősebb gyerekeknek ajánlják a fejlesztők.

Mivel ez egy mesejáték, ezért a történetet nem igazán akarnám elmondani, lelőni a poénokat, de azért ízelítőnek néhány jópofa újdonságot megemlítenék, hogy mégis miben más ez a mese, mint az eredeti változat.

Piroska itt nem piros, sőt, ha a nevét most is magyarra szeretnénk átültetni, akkor Zöldecske/Zöldike lenne mondjuk a neve, hiszen itt teljesen zöldbe öltözött, bár ilyen név (még) nem létezik itthon. Ezzel szemben a Piroska, azon kívül, hogy az eredeti mese hősének ruhájához is passzol, még egy valós név is.

A nagymama se épp a szokásos, bár most is nagyon kedves, jól főz, mindenki szereti, kivéve a farkas, csak épp az öreglány nem kötöget a házában, hanem az erdő lakóinak jógaórákat tart, amitől mindenki nagyon erős, gyors és ügyes is lesz. A farkas persze most is a rossz megtestesülése, aki nem szeret jógaórára járni és a többi állatot is csak a tányérján akarja látni. Elég is ennyi a történetből, hiszen nem túl hosszú és nem szeretnék több dolgot elárulni belőle.

A Green Riding Hood egy mesejáték, aminek a mese részéről már szó esett, viszont a játék részről még nem. A történet narrálása közben a képernyőn látható tárgyakkal és szereplőkkel apró játékokat csinálhatunk, vagy csak rájuk nyomva megnézhetjük, mi történik.

Ezeknek a minijátékoknak a teljesítése nem feltéten kötelező, de azért ha már ott vagyunk, érdemes megcsinálni őket, hogy igazán kerek legyen a történet és láthassuk az apró, elrejtett poénokat is a játékban. A betűméret nagyon kicsi, mert nem is gyerekeknek kell ezt olvasni, hanem a szülőknek, testvéreiknek, de emellett több nyelven fel is olvassák a történetet. Persze magyar nincs a listában, így a mi dolgunk a kicsiknek elmesélni ezt az új fura Piroska történetet.

Green Riding Hood
  • Green Riding Hood
  • Méret: 300.16 MB | Verzió: 1.3.3
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nem mintha akarnék vele játszani, de végre ingyen van, nem mint az eddigiek nagy többsége, hogy ingyenesen letöltheted aztán jön az in-app purchase…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!