fbpx Skip to content

A minap végre lehetőségem volt a nem rég a mozikba kerülő LEGO Batman című filmet megnézni. Az elvárásaim nem voltak nagyok a filmmel kapcsoltban, csak annyit kívántam, hogy a pár évvel ezelőtti LEGO Movie szintjét hozza. Azt kell, hogy mondjam, nem kellett csalódnom, a poénok most is ütnek, a látvány továbbra is remek és a történet is szórakoztató. Mindenképp érdemes megnézni.

Na de mi köze is van a filmnek a Szifonhoz vagy épp az Apple-höz? Mivel nem filmkritikus oldal vagyunk, ezért a filmről magáról nem is lesz többet szó, viszont az Apple készülékekben megbújó személyi asszisztens, Siri újabb vicces válaszokkal készült számunkra, ha úgy szólítjuk meg, ahogy a filmben a LEGO Batman a komputert.

A LEGO Movie egyik legszórakoztatóbb karaktere egyértelműen a rekedt hangon dörmögő Batman volt. A karakter szinte kiáltott egy önálló filmért és szerencsére meg is kapta. A filmben végig a jellegzetes Christian Bale-es Batman hangján dörmög és ha mi is így beszélünk Sirihez, akkor változatos, eddig sosem hallott válaszokkal lep meg.

A filmben a számítógépet becézve, csak ‘puter-nek szólítja, így ha mi is az mondjuk Sirinek, hogy ‘Hey ‘puter’ akkor megkapjuk a várva várt vicces válaszokat. Robinról, Alfredről is kapunk pár vicces beszólást, de azt is tudja, hogy ilyenkor nem a készülék gazdájával, hanem LEGO Batmannel cseveg a személyi asszisztens. Az eredeti verzióban a komputer hangja valóban Siri, ahogy a stáblista is írja.

Szerintem jópofa, hogy ilyenekkel is turbózzák Siri tudását, bár bőven lennének hasznosabb funkciók is amiket tudhatna. Most nem is a magyar nyelvről beszélek, hanem akár csak arról, hogy még ha csak angolul is, de minden funkciója menjen itthon is, bár ehhez nemcsak Sirinek kellene hazánkat támogatnia, hanem számos egyéb Apple szolgáltatásnak is.

Neked mi a kedvenc Siri beszólásod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment