fbpx Skip to content

Biztos mindenkinek van egy-két olyan alkalmazás vagy játék az App Store-ban, amivel már régóta szemez, de valahogy sosem vette még meg őket. Számomra ilyen az e heti ingyenes játék, a Chameleon Run. Többször is belefutottam ebbe a játékba az App Store-t böngészve vagy épp játék cikkeket írva és olvasva, de mivel mindig volt valami más, ami lefoglalt, ezért sosem töltöttem le.

Most viszont mikor megláttam, hogy ezt a remek runner játékot választotta az Apple az e heti ingyenes tartalomnak, azonnal nyomtam is a ‘Get’ gombot és azt kell hogy mondjam, nem csalódtam a Chameleon Run-ban, nagyon be tud szippantani.

A játék nevéből már lehet következtetni, hogy mégis mi ebben az alkotásban a csavar. A ‘Run’ nyilván arra utal, hogy egy futós, runner játékról van szó, de szerencsére – legalábbis számomra – nem endless run típusú játékkal van dolgunk, hanem egy olyannal, ahol van start és cél amibe el kell érni, anélkül, hogy hibáznánk. A ‘Chameleon’ pedig nem más mint a kaméleon, ami ugyebár egy nagyon jópofa állat, amely a bőrének színét a környezetéhez tudja igazítani, ezzel álcázva magát. A színváltoztatásnak nagyon fontos szerepe van a Chameleon Run-ban, ugyanis a fürge kis karakterünk csak a ruházatának megfelelő színű pályán tud futni és ha jön egy másik színű pálya rész akkor nekünk is színt kell váltanunk. Szerencsére csak három szín van a játékban, magenta, narancssárga és a fekete. Az utóbbira lépve azonnal meghalunk és kezdhetjük újra a pályát míg a másik kettőnél annyi csak lényeg, hogy időben ruhát cseréjünk.

Az irányítás roppant egyszerű, ugyanis a kis figuránk magától fut előre, viszont az ugrás és a színváltás már a mi dolgunk. Ugrani a kijelző jobb oldalát megnyomva tudunk, de nemcsak sima ugrás van, hanem hosszú és dupla is és még a levegőben is tudunk trükközni. A színváltás pedig a kijelző bal oldalát megnyomva történik. Igazából ennyire egyszerű az irányítás, viszont a játék sebessége miatt nagyon résen kell lennünk, hogy mikor mit és mennyire nyomunk meg, mert egy túl nagy ugrás is hiba lehet, ahogyan egy túl késő színváltás is, bár a minél későbbi váltás nagyobb sebességet ad a karakterünknek.

A játék alap célja csak annyi, hogy beérjünk a célba, mindegy, hogy mennyi idő alatt vagy épp menyi kis buborékot vagy micsodát összegyűjtve, lényeg, hogy ne lépjük feketére és időben váltsunk ugyebár színt, illetve a mélybe se zuhanjunk. Ezen túl pedig minden pályán az időeredményünk alapján maximum három csillagot kaphatunk, de ez nem is annyira érdekes, ennél sokkal jobbak a különböző kihívások. Minden pályán három ilyen kihívás van, ami lehet olyan, hogy gyűjtsd össze az összes valamit vagy úgy teljesítsd a pályát, hogy nem váltasz színt és még sok hasonló más. Amint megvagyunk a három kihívással, akkor már elérhető lesz a pályán a légdeszka is, amivel sokkal gyorsabban haladhatunk, így teljesíteni tudjuk a három csillagos időkeretet is.

A Chameleon Run abszolút le tudja kötni az embert, de szerencsére akár 1-2 percnyi játék alatt is élvezetes, nem kell beleölni hosszú órákat – persze bele lehet bőven, ha az össze pályát teljesíteni szeretnék az összes kihívással együtt. Szerintem mindenképp töltsétek le most, hiszen így 2 eurót spóroltok.

[appstore id=”1084860489″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nem a jatekhoz de a cikkhez: ilyenkor amugy a fejleszto kap valami penzt az appletol hogy ingyenesse tettek a jatekat? Vagy van valami resz mikor elkuldesz egy jatekot,hogy azt barmikor egy idore ingyenesse teheti az apple

  2. Ez engem is érdekelne

  3. Ha fejlesztő fizet, akkor az Apple intéz neki egy ilyen promót. (Gondolom.)


Add a Comment