Roofbot – a hét ingyenes alkalmazása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A múlt heti vízbevitel mérő app után a heti ingyenes alkalmazást eldöntő Apple alkalmazottak egy újabb remek játékot emeltek ki. Ezúttal a Roofbot-ra, egy zseniális puzzle játékra esett a választás.

A Roofbot elsőre egy nagyon könnyű, aranyos kis játéknak tűnhet, melyben csak színes tárgyakat kell háztetőkön cipelnünk, míg az út tiszta nem lesz a kijárathoz. Néhány pálya után viszont rájövünk, hogy aranyosnak még mindig aranyos a játék, de könnyűnek egyáltalán nem mondható – igazi gondolkodós puzzle.

A történet szerint Roofie, a kis robot a háztetőkön dolgozik, hogy elég energiája legyen a világnak, de egy “fajtársa” gonosz tervet eszel ki és megpróbál mindent tönkre tenni. Roofie dolga, hogy megőrizze az energiaellátást és ezzel megmentse a világot. A játék célja, hogy a kis robotkával a háztetőkön színes tárgyakat a színüknek megfelelő nyílásba eljuttassunk, akárcsak egy készségfejlesztő gyerekjátékban.

Ebben a játékban nem is az a nehéz, hogy megfelelő színt és formát a hozzá passzoló lyukba helyezzünk, hanem hogy a háztető elemeire csak egyszer léphetünk, ezért jól meg kell gondolnunk, mikor hova lépünk. Amennyiben egy lyukra lépünk és nincs nálunk oda illő tárgy vagy üres a kezünk, akkor a lyuk elnyeli Roofie-t és kezdhetjük újra a pályát. A játék célja, hogy a zöld mezőn lévő zikkuratot síkba hozzuk azzal, hogy helyére tesszük a színes elemeket, ami után már szabadon ráléphetünk a zöld mezőre és ezzel tovább is jutottunk a következő pályára.

Az irányítás egyszerű, bár elsőre elég sokat hibáztam az izometrikus nézetnek köszönhetően, viszont elég csak a megfelelő irányba suhintatunk és Roofie arra mozdul el. Amennyiben hibáznánk, egy lépést mindig visszavonhatunk, de ha ennél is többet szeretnénk visszacsinálni, akkor újra kell kezdeni a pályát. Aki elakadna, annak segítséget tud nyújtani a játék azzal, hogy merre kell haladni a pálya teljesítéséhez – de csak a következő színes tárgyig. A játék elején kapunk három ilyen segítséget, de ha többre lenne szükségünk, akkor azt már pénzért kell megvenni – bár szerintem egyszerűbb keresni egy videót a problémás pályáról és az alapján teljesíteni a feladatot. Ezen kívül amúgy nincs más alkalmazáson belüli vásárlás benne.

A Roofbot 100, egyre nehezedő pályát tartalmaz, mely a karácsonyi időszakban még kiegészült 20 pályával. A pályák egyre nagyobbak, nehezebbek, egyre több lyukba behelyezhető tárgy, akadály és segítség van elszórva és egyre jobban kell arra figyelnünk, hogy ha megtaláltuk a helyes út egy részét, akkor azt ne rontsuk el újra és újra.

A Roofbot most egy hétig a megszokott 3 eurós ára helyett ingyenesen tölthető. Elsőre könnyűnek, egyszerűnek tűnik, de nem kell sok pályát teljesíteni ahhoz, hogy láthassuk, sokszor elég gondolkozós kis alkotás. Érdemes mindenképp letölteni, garantált szórakozást fog nyújtani.

Roofbot: Puzzler On The Roof
  • Roofbot: Puzzler On The Roof
  • Méret: 149.01 MB | Verzió: 1.1.1
  • Ár: 1090 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!