fbpx Skip to content

A múlt heti vízbevitel mérő app után a heti ingyenes alkalmazást eldöntő Apple alkalmazottak egy újabb remek játékot emeltek ki. Ezúttal a Roofbot-ra, egy zseniális puzzle játékra esett a választás.

A Roofbot elsőre egy nagyon könnyű, aranyos kis játéknak tűnhet, melyben csak színes tárgyakat kell háztetőkön cipelnünk, míg az út tiszta nem lesz a kijárathoz. Néhány pálya után viszont rájövünk, hogy aranyosnak még mindig aranyos a játék, de könnyűnek egyáltalán nem mondható – igazi gondolkodós puzzle.

A történet szerint Roofie, a kis robot a háztetőkön dolgozik, hogy elég energiája legyen a világnak, de egy “fajtársa” gonosz tervet eszel ki és megpróbál mindent tönkre tenni. Roofie dolga, hogy megőrizze az energiaellátást és ezzel megmentse a világot. A játék célja, hogy a kis robotkával a háztetőkön színes tárgyakat a színüknek megfelelő nyílásba eljuttassunk, akárcsak egy készségfejlesztő gyerekjátékban.

Ebben a játékban nem is az a nehéz, hogy megfelelő színt és formát a hozzá passzoló lyukba helyezzünk, hanem hogy a háztető elemeire csak egyszer léphetünk, ezért jól meg kell gondolnunk, mikor hova lépünk. Amennyiben egy lyukra lépünk és nincs nálunk oda illő tárgy vagy üres a kezünk, akkor a lyuk elnyeli Roofie-t és kezdhetjük újra a pályát. A játék célja, hogy a zöld mezőn lévő zikkuratot síkba hozzuk azzal, hogy helyére tesszük a színes elemeket, ami után már szabadon ráléphetünk a zöld mezőre és ezzel tovább is jutottunk a következő pályára.

Az irányítás egyszerű, bár elsőre elég sokat hibáztam az izometrikus nézetnek köszönhetően, viszont elég csak a megfelelő irányba suhintatunk és Roofie arra mozdul el. Amennyiben hibáznánk, egy lépést mindig visszavonhatunk, de ha ennél is többet szeretnénk visszacsinálni, akkor újra kell kezdeni a pályát. Aki elakadna, annak segítséget tud nyújtani a játék azzal, hogy merre kell haladni a pálya teljesítéséhez – de csak a következő színes tárgyig. A játék elején kapunk három ilyen segítséget, de ha többre lenne szükségünk, akkor azt már pénzért kell megvenni – bár szerintem egyszerűbb keresni egy videót a problémás pályáról és az alapján teljesíteni a feladatot. Ezen kívül amúgy nincs más alkalmazáson belüli vásárlás benne.

A Roofbot 100, egyre nehezedő pályát tartalmaz, mely a karácsonyi időszakban még kiegészült 20 pályával. A pályák egyre nagyobbak, nehezebbek, egyre több lyukba behelyezhető tárgy, akadály és segítség van elszórva és egyre jobban kell arra figyelnünk, hogy ha megtaláltuk a helyes út egy részét, akkor azt ne rontsuk el újra és újra.

A Roofbot most egy hétig a megszokott 3 eurós ára helyett ingyenesen tölthető. Elsőre könnyűnek, egyszerűnek tűnik, de nem kell sok pályát teljesíteni ahhoz, hogy láthassuk, sokszor elég gondolkozós kis alkotás. Érdemes mindenképp letölteni, garantált szórakozást fog nyújtani.

[appstore id=”1148435076″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment