fbpx Skip to content

Új funkcióval kísérletezik az Instagram: viszont ezúttal végre nem a Stories kap egy újabb Snapchat funkciót, hanem a normál képfeltöltés kap egy új lehetőséget, mégpedig az album feltöltést.

Androidon lehetőség van béta tesztelni az Instagram egyes új verzióit és ezekben szokták először megvillantani az újdonságokat. Philip Chang a minap észrevette, hogy az Instagram bétában nemcsak egy képet tud feltölteni egy poszthoz, hanem akár tízet is. Ez eddig csak a hirdetőknek működött, reklám formájában.

Én azon szerencsések közé tartozom, akiknél egyszerűen nincs semmi reklám az Instagramban, vagy lehet nem követek olyan profilokat, amik miatt egyes reklámok célpontjává válhatnék, vagy igazából nem is tudom a hirdetések itt hogyan működnek. Aki viszont már találkozott reklámmal, az észrevehette, hogy ott egy bejegyzés nem egy képből állt és nem is montázs módjára vagy videóként egymás után jöttek a képek, hanem lapozható módon. Ez a funkció fog elvileg hamarosan hozzánk, átlag felhasználókhoz is “leszivárogni”.

Szerintem fontos megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy milyen sűrűn és mennyi képet töltünk fel Instagramra. Mikor utazunk, egyértelműen több olyan képünk van, amit szeretnénk megosztani a világgal, de fontos, hogy “ne spammeljük szét” a követőink falát, inkább tegyünk fel kevesebb képet vagy osszuk be, hogy mikor mit teszünk ki. Nincs semmi gond, ha egy-két nappal az utazás után is még ottani képeket teszünk ki, jobb, mint ha Wi-Fi-hez érve gyorsan kiteszünk egymás után tízet, aztán az az új algoritmus szerint úgyis össze-vissza fog megjelenni az embereknél. Az új album funkció jó lehet arra, hogy egyben kitehetünk majd maximum 10 képet, ami a hírfolyamban majd csak egy posztnak fog látszódni, de persze akiket érdekel, azok úgyis végig fogják lapozni.

Az albumra egységesen vagy akár külön-külön a képekre is tehetünk filtereket és egyéb képjavító opciókat és a követőink az egészet egyben vagy akár külön-külön a képeket is lájkolhatják. Az még nem egyértelmű, hogy a profilon az album egyben fog-e megjelenni, vagy a képek egyesével, mint egy normális poszt, de az biztos, hogy a feedben tíz hely helyett csak egyet fognak majd foglalni.

Még bőven vannak tisztázatlan kérdések, de szerintem elég hasznos funkció lesz ez. Persze akik előszeretettel tesznek ki egyszerre egy rakat képet, azok biztos nem fogják használni, mert nem érdekli őket, hogy ezzel zavarhatnak másokat. Az időzített bejegyzések szerintem hasznosabbak lennének, de lehet ez is olyan álom marad, mint az iPad verzió.

Sok információ még nem áll a rendelkezésünkre, hiszen elég kis számú felhasználónál jelent még csak meg az újítás és elég bugos is még. Az Instagram egyelőre nem kommentálta az új funkciót, de várhatóan hamarosan, mikor már stabilabban fog működni, akkor rendesen be fogják jelenteni és a szokott módon, pár hét alatt mindenkinél működni is fog.

Tetszik az ötlet? Fogod használni?

[appstore id=”389801252″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment