fbpx Skip to content

Az Apple időről időre frissíti a weboldalát, és ezek általában látványos változások. Most azonban csak részben szembetűnő a változás, mivel “csak” egy betűtípust cserélt le a cég.

A Myriad helyett mostantól a saját betűtípusuk a San Francisco van használatban. Ezt az Apple eredetileg az Apple Watch felhasználói felületéhez tervezte, annak érdekében, hogy rendkívül kis helyen is könnyedén olvashatóan tudjanak megjeleníteni információkat. A San Francisco rengeteg olyan apró tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül olvashatóvá teszi számtalan különböző méretben, sőt, a betűcsalád az Apple Watch és az iOS, macOS esetén valójában nem is egy és ugyanazon betűtípus. Mától pedig nem csak a rendszerekben, hanem az Apple weboldalán is láthatjuk.

Az Apple 2015-ben az Apple Watch bemutatóján mutatta meg számunkra ezt a saját fejlesztésű betűtípust, és azóta szép lassan beszivárgott a watchOS mellett az iOS-be is, sőt a macOS-en is találkozhatunk vele 10.11 óta. Ezzel a betűtípussal készültek a billentyűk feliratai a 12-es Retina MacBook esetén is, és azóta persze már az új, 2016-os Retina MacBook Pro-k is ezzel érkeznek.

Elsőre a weben picit furcsának tűnhetnek az új betűk, azonban szerintem idővel biztos megszokhatóak, ez történt az elmúlt években a Helvetica és Myriad betűtípussal is.

A San Francisco betűtípusról korábban már részletesebben is írt Dani kollégánk, érdemes elolvasni az ő cikkét, mert számtalan érdekes információt megtudhatunk róla. Ehhez kattintsatok az alábbi képre.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment