iPhone 7 4K Cinematic felvétel a Filmic Pro-val

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Matteo Bertoli a Petapixel oldalán osztott meg egy érdekes videót. Ebben az látszik, hogy az új béta verziós Filmic Pro-val speciális, úgynevezett cinematic filmet készített.

Az alkalmazás segítségével sokkal jobb tömörítéssel tudunk videót készíteni az iPhone-nal, és mivel ugye az iPhone 7, és 7 Plus már támogatja a 4K-t így már ebben a felbontásban is készíthetünk, akár 24fps 100Mbps-es felvételt. Hogy mit is jelent ez?

Valójában ez egy super flat image, ami azt jelenti, hogy rendkívül alacsony szaturációval, kontraszttal, élességgel rendelkezik. Emiatt a kép sokkal több részletességet és dinamikát tartalmaz. Mondhatni RAW felvételt készítünk, ami elsőre úgymond nem is szép, életlen, használhatatlan, de rendkívül jól utódolgozható. Miután minden egyes felvételt a saját ízlésünk szerint újra feldolgoztunk, megszületik egy sokkal jobb, dinamikusabb, kontrasztosabb, élesebb, film jellegű videó.

A Filmic Pro egyébként 9.99 euróba kerül, tehát nem sorolható az olcsó alkalmazások közé, azonban számtalan funkcióval rendelkezik, ha picit is jobb minőségű videót szeretnénk készíteni. Ha bővebben érdekel, hogy a fenti videó hogy készült, akkor olvasd el Matteo Bertoli írását ide kattintva.

FiLMiC Pro-Video Camera
  • FiLMiC Pro-Video Camera
  • Méret: 126.63 MB | Verzió: 6.19.1
  • Ár: 6490 HUF | Értékelés:


  1. @evone: Vastag bőrű bunkó paraszt vagy cimbora! Mintha nem lett volna már arra példa szép számmal, hogy – egy egyébként kint lévő, megvásárolható alkalmazásba – a fejlesztő beletesz egy funkciót “beta” megjelöléssel! És ez rohadtul nem derül ki a cikkből! Tehát mielőtt visszaküldesz az iskolapadba, talán próbáld meg a nagyképű stílusodat, a normális emberi kommunikációs szintre visszahúzni…

  2. “A Filmic Pro egyébként 9.99 euróba kerül, tehát nem sorolható az olcsó alkalmazások közé” …. hát nem tudom, de nálam a drága app 30€ nál kezdődik, ilyen olcso egy ilyen tudású app. Megéri.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!