fbpx Skip to content

Matteo Bertoli a Petapixel oldalán osztott meg egy érdekes videót. Ebben az látszik, hogy az új béta verziós Filmic Pro-val speciális, úgynevezett cinematic filmet készített.

Az alkalmazás segítségével sokkal jobb tömörítéssel tudunk videót készíteni az iPhone-nal, és mivel ugye az iPhone 7, és 7 Plus már támogatja a 4K-t így már ebben a felbontásban is készíthetünk, akár 24fps 100Mbps-es felvételt. Hogy mit is jelent ez?

Valójában ez egy super flat image, ami azt jelenti, hogy rendkívül alacsony szaturációval, kontraszttal, élességgel rendelkezik. Emiatt a kép sokkal több részletességet és dinamikát tartalmaz. Mondhatni RAW felvételt készítünk, ami elsőre úgymond nem is szép, életlen, használhatatlan, de rendkívül jól utódolgozható. Miután minden egyes felvételt a saját ízlésünk szerint újra feldolgoztunk, megszületik egy sokkal jobb, dinamikusabb, kontrasztosabb, élesebb, film jellegű videó.

A Filmic Pro egyébként 9.99 euróba kerül, tehát nem sorolható az olcsó alkalmazások közé, azonban számtalan funkcióval rendelkezik, ha picit is jobb minőségű videót szeretnénk készíteni. Ha bővebben érdekel, hogy a fenti videó hogy készült, akkor olvasd el Matteo Bertoli írását ide kattintva.

[appstore id=”436577167″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. De ez akkor most benne van már a most megvásárolható verzióban, vagy ez még egy nem publikus béta???

  2. @viraxo: nézd, szerintem ha ezt nem tudod értelmezni, akkor ülj vissza kicsit az általános iskolás padokba, járj újra pár osztályt, jót fog tenni!

  3. @evone: Vastag bőrű bunkó paraszt vagy cimbora! Mintha nem lett volna már arra példa szép számmal, hogy – egy egyébként kint lévő, megvásárolható alkalmazásba – a fejlesztő beletesz egy funkciót “beta” megjelöléssel! És ez rohadtul nem derül ki a cikkből! Tehát mielőtt visszaküldesz az iskolapadba, talán próbáld meg a nagyképű stílusodat, a normális emberi kommunikációs szintre visszahúzni…

  4. “új béta verziós Filmic Pro-val”

    nem az appban van egy béta funkció, hanem a cikkben tesztelt app beta verziós…

  5. “A Filmic Pro egyébként 9.99 euróba kerül, tehát nem sorolható az olcsó alkalmazások közé” …. hát nem tudom, de nálam a drága app 30€ nál kezdődik, ilyen olcso egy ilyen tudású app. Megéri.

  6. @websterhp:
    Az alkalmazások túlnyomó többsége 0,99-3,99 közé esik. Ennek fényében elmondható hogy nem olcsó szerintem sem.

  7. Aki negyed milliós mobilt vesz, az ne rinyáljon 3000 Forinton.

  8. @Blais: erre láttam már azt írni válaszul, hogy ha már ennyit fizetett érte, az appokért nem fog.

  9. A 6s is támogatja a 4k-t 30fps-el

  10. viszont kerdes hogy ilyen videot mennyire lehet a NEM beta verzios appal elkesziteni mert ugye az publikus ????.


Add a Comment