fbpx Skip to content

Éveken keresztül ment a pletyka, hogy a Nintendo egyszer csak iOS-re is ki fogja adni a játékait. A pletyka ősszel igaznak bizonyult a Super Mario Run bejelentésével, igaz, a játék elég vegyes fogadtatást kapott a decemberi megjelenésekor, de a Nintendo nem áll le, hiszen két hét múlva egy újabb játékuk fog megjelenni – ám előbb csak Androidra és csak utána iOS-re

A Nintendo fejesei úgy döntöttek, hogy a Mario után a Fire Emblem Franchise lesz a következő cím, amit a mobilplatformra hoznak, mégpedig Fire Emblem Heroes néven, a megjelenése pedig február 2-án lesz világszerte.

A Fire Emblem játékok körökre osztott szerepjátékok és ettől a mobilos Heroes sem fog eltérni. A történet szerint két rivalizáló királyság küzdelmébe csöppenünk bele, ahol fejleszthető harcosok garmadájával küzdhetünk azért, hogy a mi királyságunk győzedelmeskedjen. Egy rácsszerkezetes játéktáblán kell a harcosainkat mozgatnunk, taktikázni, kit hova léptessünk, mikor, kit és hogyan támadjunk meg.

Amint támadásba lendültünk, a kép átvált és már nem a játéktábla nézetet látjuk, hanem egy oldalnézetes képet, ahol koppintással és suhintással tudunk ténylegesen megküzdeni az ellenség harcosával. A Super Mario Runhoz hasonlóan itt is az volt fejlesztők célja, hogy egy kézzel is élvezetesen lehessen vele játszani.

Megmondom őszintén, engem nem hozott lázba ez a játék, de lehet ez csak annak köszönhető, hogy sem a franchise egyik részével nem játszottam, sem pedig más fejlesztő hasonló játékaival. Biztos vagyok benne, hogy akik szeretik az ilyen típusú játékokat azoknak a Fire Emblem Heroes nem fog csalódást okozni.

Alapból ez a játék is ingyenes lesz, de lesznek benne extra tartalmak, amiket csak pénzért tudunk megszerezni, viszont azt még nem lehet tudni, hogy ez olyan szintű lesz-e, mint a Mario-ban, hogy 10 euró nélkül lényegében nem játszható rendesen. Két hét és kiderül minden – és reméljük, addigra megtudjuk azt is, hogy iOS-re mikor lesz elérhető.

Te várod már?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Jöhetnének normális tartalmak is. Frászt kapok már ezektől a gagyiságoktól. Részemről legyen fizetős (de csak egyszer fizetős) és teljes játék. Ingyenest meg már le sem töltök, akármilyen szépen csillog.


Add a Comment