ManzanoDesign – Stílusos iPhone tartók

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt a Szifon.com-on kifejezetten szeretjük, ha egy magyar csapat készít valami egyedi kiegészítőt a szeretett Apple termékeinkhez.

Néhány hete megkeresett minket a ManzanoDesign, hogy ők egyedi, minőségi iPhone tartókat készítenek, és szeretnék, hogy még több emberhez eljusson a termékük. Mivel rögtön megtetszett a termék, ezért megkértem őket, hogy írjanak néhány szót arról, hogy miért és hogyan készült az iPhone tartó.

Néhány évvel ezelőtt amikor megvettem az első iPhone-om, akkor ütött szöget a fejembe, hogy jó lenne egy olyan asztali tartó-dokkoló, amibe helyezve a telefonomat mindig szem előtt lehetne. Így hát körülnéztem és láttam, hogy ugyan vannak alternatívák, de vagy drágák, vagy pedig formailag nem túl izgalmasak. Ezért gondoltam, megpróbálom megoldani ezt a kérdést, és elkészítem a saját tartómat az iPhone-omhoz.

Mivel gyerekkorom óta szeretek rajzolni, nekiláttam a vázlatok elkészítésének, majd hosszas csiszolgatás után kialakult a forma, mely utal is kedvencemre, ugyanakkor formailag is jó ránézni és stabilan megtartja a telefonomat. A vázlatok elkészítése után jöhetett az első próba darabok elkészítése, hogy lássam, hogy mutat a gyakorlatban az, ami papíron is már elég jól nézett ki. Az eredmény nem maradt el, tetszett a kézzel fogható tartó, ugyanakkor jött a következő gondolat, hogy jó lenne ha nem csak tárolni, de tölteni is tudnám vele alkalom adtán a készülékem. Ezt a “problémát” úgy akartam megoldani, hogy a készülék saját Lightning-kábelével tudjam tölteni, hogy mindig optimális, gyári értékeknek megfelelő legyen az áramfelvétel.

Végül adta magát a kézenfekvő megoldás hogy a tartó aljában hosszirányban kell kialakítani egy kábelcsatornát és így teljesülhet az általam meghatározott cél, a telefonom mindig szem előtt van, és a töltés mindig optimális.

Miután sikerült ezt a prototípust is elkészíteni, megmutattam a baráti-ismerősi körömnek, akik szintén iPhone-t használnak. Már akkor láttam az arcukon, hogy valami olyat sikerült alkotni, ami nem csak az én tetszésemet nyeri el. Innen pedig egyenesen következett az, hogy jó lenne elérhetővé tenni ezt a többi iPhone tulajdonos számára is, akiknek ugyanúgy tetszik, mint nekem és a barátaimnak.

Az iPhone tartó elérhető természetes fából, üveghatású plexiből (kedvencem) és több féle színben alumíniumból is, melyek a már fent említett töltési opciót is megkapták. Az alumínium kellő stabilitást is kölcsönöz, valamint a másik két anyaggal ellentétben itt lehetett kialakítani a kábelcsatornát is. Ha szemügyre veszitek a weboldalon lévő opciókat, akkor láthatjátok, hogy a már megszokott készülékszíneken (fekete, ezüst, arany) kívül több féle közül is választhatunk. A magyar csapat elmondta azt is, hogy folyamatosan dolgoznak újabb anyagok bevonásán, mint például a Carbon dekoráció (Hori kolléga kedvence), vagy még extrább felületi bevonatokon.

Az összes opciót ide kattintva tudjátok megnézni, ideális lehet bármilyen szoba vagy irodai kiegészítőként, vagy akár ajándékba is.

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!