fbpx Skip to content

Itt a Szifon.com-on kifejezetten szeretjük, ha egy magyar csapat készít valami egyedi kiegészítőt a szeretett Apple termékeinkhez.

Néhány hete megkeresett minket a ManzanoDesign, hogy ők egyedi, minőségi iPhone tartókat készítenek, és szeretnék, hogy még több emberhez eljusson a termékük. Mivel rögtön megtetszett a termék, ezért megkértem őket, hogy írjanak néhány szót arról, hogy miért és hogyan készült az iPhone tartó.

Néhány évvel ezelőtt amikor megvettem az első iPhone-om, akkor ütött szöget a fejembe, hogy jó lenne egy olyan asztali tartó-dokkoló, amibe helyezve a telefonomat mindig szem előtt lehetne. Így hát körülnéztem és láttam, hogy ugyan vannak alternatívák, de vagy drágák, vagy pedig formailag nem túl izgalmasak. Ezért gondoltam, megpróbálom megoldani ezt a kérdést, és elkészítem a saját tartómat az iPhone-omhoz.

Mivel gyerekkorom óta szeretek rajzolni, nekiláttam a vázlatok elkészítésének, majd hosszas csiszolgatás után kialakult a forma, mely utal is kedvencemre, ugyanakkor formailag is jó ránézni és stabilan megtartja a telefonomat. A vázlatok elkészítése után jöhetett az első próba darabok elkészítése, hogy lássam, hogy mutat a gyakorlatban az, ami papíron is már elég jól nézett ki. Az eredmény nem maradt el, tetszett a kézzel fogható tartó, ugyanakkor jött a következő gondolat, hogy jó lenne ha nem csak tárolni, de tölteni is tudnám vele alkalom adtán a készülékem. Ezt a “problémát” úgy akartam megoldani, hogy a készülék saját Lightning-kábelével tudjam tölteni, hogy mindig optimális, gyári értékeknek megfelelő legyen az áramfelvétel.

Végül adta magát a kézenfekvő megoldás hogy a tartó aljában hosszirányban kell kialakítani egy kábelcsatornát és így teljesülhet az általam meghatározott cél, a telefonom mindig szem előtt van, és a töltés mindig optimális.

Miután sikerült ezt a prototípust is elkészíteni, megmutattam a baráti-ismerősi körömnek, akik szintén iPhone-t használnak. Már akkor láttam az arcukon, hogy valami olyat sikerült alkotni, ami nem csak az én tetszésemet nyeri el. Innen pedig egyenesen következett az, hogy jó lenne elérhetővé tenni ezt a többi iPhone tulajdonos számára is, akiknek ugyanúgy tetszik, mint nekem és a barátaimnak.

Az iPhone tartó elérhető természetes fából, üveghatású plexiből (kedvencem) és több féle színben alumíniumból is, melyek a már fent említett töltési opciót is megkapták. Az alumínium kellő stabilitást is kölcsönöz, valamint a másik két anyaggal ellentétben itt lehetett kialakítani a kábelcsatornát is. Ha szemügyre veszitek a weboldalon lévő opciókat, akkor láthatjátok, hogy a már megszokott készülékszíneken (fekete, ezüst, arany) kívül több féle közül is választhatunk. A magyar csapat elmondta azt is, hogy folyamatosan dolgoznak újabb anyagok bevonásán, mint például a Carbon dekoráció (Hori kolléga kedvence), vagy még extrább felületi bevonatokon.

Az összes opciót ide kattintva tudjátok megnézni, ideális lehet bármilyen szoba vagy irodai kiegészítőként, vagy akár ajándékba is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. használhatják (így) az apple logót?!
    ????

  2. @Józsi: hasonlít tényleg, de nem pont ugyanaz, plusz annak csak egy részlete?!

  3. Mivel a forma csak részben egyezik és van némi eltérés így jogilag a logó használható.????


Add a Comment