fbpx Skip to content

A Star Wars hype-vonata nem áll meg, bár a Zsivány Egyes jóval kisebb marketinget kapott, mint Az ébredő Erő, de ez érthető is, hiszen az előbbi csak egy kiegészítő film és nem a nagy saga egy újabb epizódja. Hosszú várakozás és béta után végre megjelent a Star Wars Force Arena MOBA játék iOS-re.

A MOBA játékok ugyebár arról ismertek, hogy egy úgynevezett arénában magányosan vagy csapatban kell előre haladnunk, legyőzni az ellenfél harcosait, hőseit és egyéb akadályait egészen addig, míg a bázisát is le tudjuk rombolni. Ezt az amúgy is elég izgalmas játékstílust sikerült a fejlesztőknek egy még jobban szerethető köntösbe bújtatni. Nem azt mondom, hogy ez lesz a stílus legnépszerűbb darabja, de a Star Wars témának köszönhetően sikerre van ítélve.

A Star Wars Force Arena célja, hogy egy hős vagy épp antihős vezetésével leromboljuk az arénában az ellenfél bázisát védő pajzsgenerátort, hogy utána bombázóink a földdel egyenlővé tegyék az ellenség állását. A játék során kártyacsomagok kibontásával tudunk újabb karakterekhez, harcosokhoz, fegyverekhez jutni, amiket adott számú energia felhasználásával tudunk a játékba hozni. Ilyenkor elég csak a kártyát a pályára húzni és utána minden magától történik, nekünk csak a hőst kell irányítanunk, az őrtornyok maguktól lőnek, a harcosok pedig életük árán is masíroznak előre, persze ha a hős is ott van, akkor őt követik és neki segítenek.

Az ellenséges bázishoz vezető utat őrtornyok védik, de ilyenek találhatóak a mi bázisunk felé is. Ezek képezik az alapvédelmet, amit más, fixen elhelyezett bombával és egyébbel is tudunk fejleszteni. Minden lerombolt őrtorony után pontot kapunk, ami nagyon fontos, hiszen a játék kétféleképpen érhet véget: vagy lejár az idő és akkor a pontok számítanak, vagy az egyik csapat sikerrel jár és lerombolja a pajzsgenerátort.

A Force Arena elsőre sokkal inkább egy felülnézetes, lövöldözős játéknak tűnik, de valójában inkább egy stratégiai játék, amiben sokszor nincs időnk nagyon átgondolni a dolgokat, de mégis okosan kell kijátszanunk a kártyáinkat és eldönteni, hogy inkább egy irányba mozgósítunk minden haderőt vagy épp több fronton támadunk.

A csapatunk minden egyes csatánál egy hősből és hét összeválogatott kártyából (harcos, bomba, stb.) áll. Ezeket meccsek közben szabadon variálhatjuk (persze csak az Erő megfelelő oldalán lévőket), és ha van hozzá elég kreditünk és kártyánk, akkor fejleszthetjük is őket, vagy újakat is vehetünk. Érdemes folyamatosan figyelni, hogy épp milyen újdonságok és fejlesztések állnak rendelkezésre, mert ez a siker egyik kulcsa. Azt se szabad elfelejteni, hogy a kártyák becserélhetőek, persze csak erejükhöz mérten, vagyis ha van tíz gyengébb kártyád, akkor azt egy erősebbre elcserélheted, de például a legendary kártyáért kapsz egy másik legendary-t.

A karakterek elég változatosak mind az Erő sötét és világos oldalán. Feltűnnek persze az eredeti trilógia főbb karakterei, mint például Luke Sykwalker, Leia hercegnő, Han Solo, Darth Vader, Darth Sidious vagy épp Boba Fett. A játszható szereplők sorát erősítik az új Zsivány Egyes szereplői (Jyn, Krennic, stb.), de még a Star Wars Lázadók című animációs sorozatból ismert jedik, Kanaan és Ezra is feltűnnek, ahogy az inkvizítorok is. Jelenleg se az előzmény, se az új trilógia karakterei nem találhatóak meg a játékban, de ez szerintem csak idő kérdése, várhatóan az egyelőre cím nélküli nyolcadik rész bemutatójára Rey, Kylo Ren és még sok más szereplő is meg fog érkezni.

A játék hangulatát nemcsak a már jól ismert szereplőknek köszönhetjük, hanem John Williams zseniális zenéjének és a Ralph McQuarrie által megálmodott látványvilágnak is. Visszatérünk az eddig filmek jól ismert helyszíneire, mint például: Tatooine, Hoth, Endor, Scarif, Jeddha, stb. Az a jó, hogy noha a pályák nagyjából ugyanolyan kialakításúak, de azzal, hogy néhány percenként más-más bolygón játszhatunk, nem válik unalmassá. A pályák kialakítása játékmódtól függően változik, hiszen az 1v1-nél kisebb pálya is elég, mint ami a 2v2-nél szükséges.

A játékban guildekbe verődhetünk, hogy az ismerőseinkkel, barátinakkal tudjunk vagy együtt vagy épp egymás ellen játszani és ne random játékosok ellen a világ bármely részéről. A guildekhez vagy külön engedéllyel vagy bizonyos szint elérésével lehet csak csatlakozni, de akár mi magunk is létrehozhatunk egy ilyet – igaz, ez 5000 kreditbe kerül.

Gondoltam egyet és Szifon néven csináltam is egyet, amibe bárki, aki olvassa ezt a cikket, szint és engedély nélkül beléphet, hogy mi szifonosok együtt tudjuk élvezni ezt a remek játékot. Csatlakozzatok bátran, lázadók és birodalmiak egyaránt.

Nyilván egy ilyen játék nem lehet teljesen ingyenes, így hát nem mentes az alkalmazáson belüli vásárlásoktól, de szerencsére ezek megvétele nem létszükséglet. Plusz kreditet, kristályokat, paklikat tudunk venni, de ha van elég időnk és türelmünk, akkor pénz nélkül is szépen lehet haladni a játékban. Star Wars rajongóknak szerintem kötelező darab, de azok is élvezni fogják, akik szeretik a MOBA stílusú játékokat, mint például a Vain Glory-t.

[appstore id=”1088764761″]

Az Erő legyen veletek!

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Gyertek a HungarianElite guildbe!


Add a Comment