fbpx Skip to content

Az Apple TV még mindig egy piciny szeglete az Apple bevételeinek. Ez többek között azért van, mert számtalan hasonló termék érhető el, ami hasonló funkciókat képes biztosítani a felhasználók számára, és akkor még nem is beszéltünk az okostévékről.

Ettől függetlenül a Szifon.com csapat több tagjának is van Apple TV-je és mi meg vagyunk elégedve, talán ez az egyetlen eszköz, aminek a szoftverével egyáltalán nincs problémánk. 🙂 A tvOS az utóbbi hónapokban ugyan fejlődött, de sok funkció továbbra sem érhető el hazánkban, így a külső fejlesztők alkalmazásaikra kell hagyatkoznunk, amiből már rengeteg van az App Store-ban.

Eddig maximum 200MB-os alkalmazást küldhettek be a fejlesztők, majd az alkalmazás külön letölthette a nagyobb fájlokat. A napokban az Apple megváltoztatta ezt a policy-t és akár 4GB-os alkalmazás is beküldhető már jóváhagyásra, arról nem beszélve, hogy ezek további adatokat tölthetne le. Így nyitottabb lett ez a platform a sokkal nagyobb mérettel rendelkező játékok számára, illetve komolyabb appokat is készíthetnek már a fejlesztők.

Egyelőre azonban úgy látszik, az Apple TV egyáltalán nem vetélytársa a konzoloknak, pedig számtalan játék elérhető rá, viszont a kezelésükhöz jó lenne egy kontroller. Én egyedi kontrollereket tudnék elképzelni egy-egy játékhoz, akkor talán növekedne a bevétele is a fejlesztő cégnek, és sokkal egyedibb élményt tudnának a felhasználóknak biztosítani. Persze ez azt jelentené, hogy egy-egy játék drágább lenne – nem is beszélve a sok különböző, az adott játékon kívül másra várhatóan nem használható kontrollerről.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Van esetleg egy link, amin meg lehet nézni a TV appstore tartalmát, hasonlóan a Mac appstore-hoz? Amíg nem győz meg az elérhető tartalom, látatlanbsn tutinem veszek ilyet.

  2. Vagy az iOS appatore érhető el linken? Már ezer éve nem futottsm bele.

  3. Engem is erdekelne. ????


Add a Comment