fbpx Skip to content

Az iOS 9 óta használhatjuk az Apple új szolgáltatását, az iCloud-fotókönyvtárat, de ez a funkcionalitás sokak számára nem teljesen egyértelmű, mire is jó. Az iCloud-fotókönyvtár nem egy archív mentés, hanem egy folyamatosan szinkronizált “mappa”, ami az összes fotónkat szinkronizálja a felhőbe és az eszközeink között.

Tehát ha bekapcsoljuk ezt a szolgáltatást, akkor bizony ha törlünk egy fotót, akkor a felhőből is törli azt. Az Apple pár napja frissítette az iCloud.com-on lévő Fotók funkciót, ami így hasonló lett a számítógépen elérhető Fotók (Photos) apphoz.

Ahogy az alkalmazásban, úgy itt is megjelentek bal oldalt a mappák, illetve viszonylag azonos lett a képek listázása is. Felül megtaláljuk a szokásos funkciógombokat, mint például a letöltés, feltöltés, megosztás, új mappa létrehozása, és törlés. Ha az iCloud.com-on valamit változtatunk, akkor az természetesen az összes eszközükön érvényesülni fog.

Ettől függetlenül a webes felületről egyelőre több funkció hiányzik, például nem tudjuk a képeket szerkeszteni sem. Reméljük, hamarosan integrálja majd ezeket a funkciókat is az Apple.

Az iCloud-fotókönyvtár kapcsán az Apple alábbi szócikkeit érdemes elolvasni:

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Nekem nincs bekapcsolva nem eleg az ingyenes hely,tudom hogy van olyan h csak az uj kepeket toltse fel valamelyik menuben de olyat nem lehet hogy mondjuk feltolti az uj kepeket es X nap utan torli?

  2. @pete66: Havi 296 Ft jelenleg 50GB…

  3. @pete66: Van olyan, ezt nevezik fotóstream-nek. Ott van az iCloud, Fotók beállítása alatt. 🙂 utolsó 1000 képet tölti fel.

  4. Egyébként csak 300 forint havonta 50 GB tárhely. Azzal elég jól el lehet lenni 🙂

  5. Vegre! Most ujabb 5 ev mire az iBooks is bekerul…Sokszort erthetetlenul allok az Apple lassusaga elott. Mintha a fejlesztoik nem hasznalnak a dolgaikat 🙁

  6. Olyat nem lehet csinálni, hogy feltölti a képeket, mint mentés, de pl. az eszközökről letörli ha szeretném (vagy csak bizonyos készülékekről? Kicsit kockázatos x ezer képet ezért iPhone-on tárolni, pláne, hogy a törlés veszélye is benne van. Meg felesleges is, nem akarok ennyi képet telefonon tárolni. Vagy lehet feltölteni úgy, hogy ne szinkronizáljon?

  7. Google photos (korlatlan tarhely, eszkozrol torles felhoben megrartas funkcio, egy csomo otletes megoldas) nyugi ipad iphone apple tv es mac tulaj vok… de ebben a google fenyevekkel veri az icloudot 🙁

  8. Windowsban feltöltöttem egy videót az iCloudba, ott látom is a Drive-ban, de iPaden titkosítottként mutatja, nem tudok hozzáférni. Mit ronthattam el, hogy nem tudom iPaden megnyitni?

  9. @Bandras: Ezzel én is pont így vagyok. Még nem sikerült legyőznöm a google-el szembeni összeesküvés elméletes agylövéseimet miszerint a világ legnagyobb reklámbevételekre alapuló cég kezébe adjam az adataim.
    Másrészt a Drive baromi lassú, nekem az iCloud sokkal gyorsabbnak bizonyult, nem tudom kinek mik a tapasztalatai….

  10. Én ezt éppen arra használnám, hogy ha mondjuk külföldön vagyok akkor a tárhelyre feltöltöm a képeimet a telefonomról majd törlöm tovább fotózom és amikor haza érkezem akkor minden képet megtalálok fent és bőven elég a 16gb tárhelyem a telefonon. de sajnos ez nem így működik.

  11. Nekem olyan kellene, hogy van 3 eszkozom azonos apple IDkkal, a 3 kozul kijelolok 1et fixen (pl az ipademet nagy tarhellyel) es a masik ket eszkozon keszult kepeimet feldobja az ipadre is. De nem szo szerint szinkronizal oda-vissza, hanem csak oda, tehat ha a ket eszkozrol torlom is a kepeket attol meg az ipaden ott marad tovabbra is.

  12. Hogy lehet lehet letolteni az összes képet az iCloud-bol. Egyesével menne de az.ossseset nem engedi letolteni.

  13. @zsozsobasa: kijelölsz több képet a Kiválasztás nézetben, és a felső opciók közt ott van a letöltés gomb. a Kiválasztás (esetleg Kijelölés? passzolom, hogy van magyarul.) opciónak jobb oldalt felül kell lennie. nem használom az iCloud Fotókat, így nem tudom pontosan megnézni neked.

  14. @Jadeye: Koszi, igen ezzel nincs gond ezek megvannak. A baj ott kezdodik hogy nem lehet kijelolni az osszes kepet. A shift es a kepek alja ez nem muxik. Egyesevel lehet Ctr-el kijelolni es letolteni akar tobb kepet is, de hat egyesevel kijelolni tobb ezer kepet..:) szoval itt valami nem muxik nekem ugy tudnik es nagyon le kellene menteni az osszes kepet onnan…

  15. @zsozsobasa: működik a több kijelölése az alján a shift lenyomásával újból kattintva, csak görgetve menj az aljára, és ne nyomj semmi más gombot közben.

  16. @Jadeye: Pc-n vagy Mac-en probaltad? Nekem Pc-n nem muxik egyik bongeszoben sem. Ahogy kijelolok egy kepet es utana shift-tel egy masikat az elsorol leveszi a kijelölést es csak a masikra teszi ra nem pedig az osszesre a ketto kozott.. furcsa..

  17. @zsozsobasa: Mac-en, de ha nem görgetsz, hanem bárhová kattintasz, akkor leveszi a kijelölést, és a másodjára kattintott kép lesz kiválasztva. próbálj meg kevesebbet kiválasztani.

  18. Nem azon a 300 forinton mulik mert amugy nem akarom oda feltolteni a kepeimet csak ha mondjuk “elveszne” akkor ha valaki kepeket csinal vele akkor azokat lassam ha ugy alakulna:)
    Mert amugy lementem en a kepeimet csak a jobbakat tarolom .deopboxot hasznalok de ott csak akkor kezdi el feltolteni a kepeket ha megnyitod az alkalmazast.

  19. @Bandras: Igen gondoltam én is erre, és használom is, viszont a Google Photos is szinkronizálva van, és ha onnan törlök törli az Apple eszközökről is tehát az iCloudból is. :))) Meg amúgy jó lenne megmaradna az iCloudban, csak ne lássam maximum csak Mac-en vagy ha belépek az icloud.com -ba.

  20. @Ogiboy23: Valami ilyesmit szeretnék én is. Legyen meg a felhőben “mentésnek”, de a telefonról, iPadről le lehessen törölni. Vagy szinkronizálunk és minden fenn van mindenhol vagy egyáltalán nem töltünk fel semmit. :/

  21. @zsozsobasa: Ki lehet jelölni többet is, de pl. 1000 képre alkalmazod akkor is megnyílik 1000 ablak és egyesével kell a mentésre nyomni. Nincs jó megoldás. Elég kezdetleges ez az iCloud. Pont jó lenne csak mentésre, de a szinkronizálás miatt arra sem lehet jól használni. 🙁


Add a Comment