fbpx Skip to content

Az Apple ezen a héten végre elhagyta a minimalista logikai játékokat és egy igazi agymenést, a Goat Simulatort tette ingyenessé erre a hétre. Mikor először hallottam a Goat Simulatorról a PC-s megjelenése kapcsán, nem akartam elhinni, hogy ez egy valódi játék, annyira beteg volt. Ez a játék lényegében tekinthető akár egy GTA játéknak is, csak épp kecskével kell garázdálkodnunk a városban.

Igazából túl sokat nem lehet és nem is érdemes írni a játékról, mert ezt csak élőben lehet megtapasztalni, úgy jön csak vissza a varázsa. A Goat Simulatorban egy kecskét kell irányítanunk, de achievementek elérésével a kecske megjelenése változtatható, jetpackes kecskét, pingvint, struccot és zsiráfot is csinálhatunk belőle. Ki érti ezt? A lényeg, hogy szabadon csinálhatunk bármit ebben a kisvárosban, ijesztgethetjük a lakosokat, trambulinon ugrálhatunk, leugorhatunk egy daruról, felöklelhetünk benzines tartályokat, amik szép nagyot robbannak és minden egyéb beteg dolgot tehetünk, ami csak eszünkbe jut. A játék eredeti megjelenésekor még nem voltak küldetések, de most már azok is vannak, amik a játék színvonalához mérten kellően elmebetegek.

A kecskénkkel nem csak  rohangálni és öklelni, meg persze ugrálni tudunk, hanem meg tud nyalni bármit és az így a hosszú, ragadós nyelvéhez tapad, ezzel pedig akár hullákat és autókat is cipelhetünk magunkkal. Az nem nagy kunszt, hogy egy kecske tud lépcsőzni, de ebben a játékban a létramászás se okoz neki nehézséget, a nyakának segítségével elég groteszk módon, de feljut bárhova. Pár okosságot és trükköt itt találtok.

A Goat Simulator hatalmas siker lett az évek során és már már nem csak ez az alap verzió tölthető le, hanem zombis, űrös és egy MMO változat is. Szerintem aki letölti biztos nem fog benne csalódni, jó pár órára ki tud kapcsolni. Annyi indokolatlan hülyeség van benne, hogy nem lehet kibírni nevetés nélkül. Most 5 euró helyett ingyen tudjátok letölteni.

[appstore id=”868692227″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment