fbpx Skip to content

Az elmúlt pár hétben az Apple az App of the Week akciójába gyerekjátékokat és alkalmazásokat választott be. Ezek sem nekünk, és nagy valószínűséggel az olvasóközönségünknek sem voltak érdekesek, de most végre újra egy igazán remek játékot kapunk egy héten át ingyenesen.

A minimalista ügyességi-puzzle játékok sorát gyarapítja mostani játék, a Linia is. At ilyen típusú játékokat kifejezetten szereti az Apple csapata, inkább ilyeneket szoktak ingyenessé tenni, mint a sokszor látványosabb, de játékélményben sokkal gyengébb alkotásokat.

A Linia lényege és célja, hogy a képernyő tetején látható színsorrendet megtalálva húzzunk egy egyenest a pályán a különböző geometria formákon keresztül. Ez így leírva hihetetlen egyszerűnek tűnik, ahogy a tanítópályákon is hisszük még. Csakhogy elég hamar elkezdenek pörögni, forog, térben mozogni az alakzatok, ami miatt már nem lesz valami egyszerű helyesen meghúzna azt a bizonyos egyenest. Az időzítés a kulcsa mindennek, no meg persze a helyes sorrend.

A pályák előrehaladtával az objektumok egyre gyorsabban és bonyolultabban kezdenek mozogni, aminek az lesz az eredménye, hogy egyre rövidebb ideig és ritkábban állnak úgy, hogy az egyenes tökéletesen eltalálja a megfelelő sorrendben őket. Ez nagyjából olyan, mint a bolygók együttállása, ritka és rövid ideig tartó, csak épp itt akár kevesebb mint egy másodpercig áll csak fenn az együttállás.

A Linia nagyon addiktív játék, de néha annyira fel tudja idegesíteni az embert, hogy legszívesebben a falhoz vágnám a telefont, de persze ez nem lenne túl kifizetődő. Aztán persze ott bujkál az emberben a kisördög, hogy újra és újra elővegye a játékot és megpróbálja még egyszer az adott pályát.

A Linia múlt hét péntek óta ezen hét péntekig ingyenesen tölthető le az eddig 4 eurós ára helyett. Szerencsére nincs benne egy deka alkalmazáson belüli vásárlás se, ami manapság már igazán ritkaságszámba megy. Az eredeti koncepciójával, egyszerű grafikájával, hangulatos zenéjével és a több mint 80 pályájával garantáltan remek szórakozást fog nyújtani, ha épp nem őrülsz bele a nehezebb pályákba.

[appstore id=”1132539563″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment